Football Talk

Ιμπραΐμοβιτς: Ο συνδετικός κρίκος με το «σκουντέτο» του 2011 αξίζει το πούρο του και με το παραπάνω! (video)

Ιμπραΐμοβιτς: Ο συνδετικός κρίκος με το «σκουντέτο» του 2011 αξίζει το πούρο του και με το παραπάνω! (video)
Η προφητεία ολοκληρώθηκε για τον Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς του οποίου η επιστροφή στο Μιλάνο συνοδεύτηκε και με την επιστροφή των «ροσονέρι» στην κορυφή του ιταλικού ποδοσφαίρου. Αποτελεί τον μοναδικό επιζώντα από την τελευταία κατάκτηση του «σκουντέτο» μέχρι την φετινή τους επιστροφή στον «θρόνο»!

Μπορεί να μην διανύει τις συνηθισμένες «Ζλάταν» σεζόν που τον έχουμε συνηθίσει, ωστόσο βρίσκεται στο 41ο έτος της ζωής του. Εξάλλου τα οκτώ τέρματα και οι τρεις ασίστ συνιστούν αξιοπρεπή νούμερα, σε έναν σύλλογο ο οποίος πραγματοποιεί πρωταθλητισμό σε μία από μία από τις κορυφαίες λίγκες του πλανήτη.
yo_1.jpg

Η περσινή επιστροφή του στον Σαν Σίρο έκρυβε πολλά περισσότερα από μία απλή μεταγραφή. Άλλωστε ο ίδιος δήλωσε σε ανύποπτο χρόνο ότι δεν σκόπευε να αποχωρήσει σε περίπτωση που δεν σήκωνε την κούπα. Αποστολή εξετελέσθη για τον Σουηδό, ο οποίος κατέκτησε χθες τον δεύτερο του τίτλο με την φανέλα της Μίλαν.

Ας θυμηθούμε όμως τι έγινε την τελευταία φορά που ο Ίμπρα κατέκτησε το «σκουντέτο». Έντεκα χρόνια πίσω, σεζόν 2010/2011, οι «ροσονέρι» μεσουρανούσαν ακόμη στο ιταλικό ποδόσφαιρο. Αντίπαλο δέος η συμπολίτισσα Ίντερ, με την οποία για ακόμη μία χρονιά διεκδικούσαν μέχρι τέλους την κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Με την αρωγή του τότε 30χρονου επιθετικού το πρωτάθλημα καταλήγει στην ομάδα του Μάσιμο Αλέγκρι (σ.σ. τότε προπονητής της Μίλαν), με τον ίδιο να μετρά διψήφιο αριθμό σε γκολ και ασίστ (14 και 12 αντίστοιχα).

Ώσπου έντεκα χρόνια αργότερα, με τις Παρί Σεν ΖερμένΛος Άντζελες Γκάλαξι και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να έχουν μεσολαβήσει στην ζωή του, ο Ζλάταν φτάνει και πάλι στην κορυφή με την κατά τα φαινόμενα αγαπημένη του ευρωπαϊκή ομάδα. Και ναι, μπορεί να έχει κατακτήσει περισσότερους τίτλους με την μισητή Ίντερ, όμως οι δηλώσεις του μαρτυρούν ότι η καρδιά του χτυπάει για τους «ροσονέρι».

Διανύοντας πλέον την πέμπτη δεκαετία της ζωής του είναι πραγματικά άξιος σεβασμού. Με τον ιδιόμορφο, ανταγωνιστικό χαρκατήρα του; Σίγουρα, αλλά αυτό είναι και το συστατικό που τον ώθησε στο να πραγματοποιήσει αυτή την καριέρα. Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο Ιμπραΐμοβιτς ζει και αναπνέει για το ποδόσφαιρο και ας βλέπει πλέον το σώμα του να τον προδίδει. Όντας ένας εκ των κορυφαίων επιθετικών των τελευταίων δεκαετιών, ε... το αξίζει το πούρο που άναψε στην φιέστα!

Αντώνης Νιανιάς

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0