Football Talk

ΠΑΟΚ, η επόμενη (περίεργη) μέρα…

ΠΑΟΚ, η επόμενη (περίεργη) μέρα…

Σεζόν, τέλος και επίσημα. Ο ΠΑΟΚ ολοκλήρωσε τις αγωνιστικές υποχρεώσεις του, δίχως τίτλο αλλά με γεμάτη ευρωπαϊκή εμπειρία. Το «αύριο», όμως, μοιάζει… ιδιαίτερο!

«Ιστορικό παιχνίδι για μία από τις καλύτερες σεζόν της ιστορίας μας», είχε δηλώσει πριν το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό, ο Ραζβάν Λουτσέσκου. Ο Ρουμάνος προπονητής του ΠΑΟΚ σίγουρα, γνωρίζει πως αυτό δεν είναι αλήθεια. Τουλάχιστον όχι εντελώς. Ο Δικέφαλος έχει ζήσει πρωτάθλημα, νταμπλ, αήττητο αλλά φέτος, ένιωσε τι είναι μία καλή ευρωπαϊκή πορεία μέσω του Europa Conference League.

Μπορεί αν κατακτούσε το Κύπελλο Ελλάδας να κάναμε άλλη κουβέντα τώρα. Όμως, τα δεδομένα παραμένουν ίδια και πλέον ο Δικέφαλος, κοιτάει διαφορετικά την επόμενη μέρα. Το «αύριο» που δείχνει… περίεργο για την ομάδα του Λουτσέσκου, καθώς η αποτυχία για να κατακτήσει τον τίτλο σε συνδυασμό με την δεύτερη θέση (αλλά και την τεράστια διαφορά από την κορυφή) στο πρωτάθλημα, δεν σώζονται από την συμμετοχή στα προημιτελικά του Europa Conference League.

Δέκα παίκτες στον… αέρα!

Το πρώτο βασικό πρόβλημα του ΠΑΟΚ είναι, φυσικά, το θέμα των συμβολαίων. Αυτή τη στιγμή, στο ρόστερ του Δικεφάλου, υπάρχουν όχι ένας, ούτε δύο αλλά δέκα (!) παίκτες που μένουν ελεύθεροι σε λίγες εβδομάδες από τώρα. Ήδη οι Αλέξανδρος Πασχαλάκης και Φερνάντο Βαρέλα έχουν κάνει γνωστό πως θα αποχωρήσουν από την ομάδα της Θεσσαλονίκης για άλλες περιπέτειες.

Από εκεί και πέρα, οι Άκπομ, Μιτρίτσα και Σίντκλεϊ βρίσκονται με την μορφή δανεισμού στους «ασπρόμαυρους» και πλέον θα παρθούν αποφάσεις για την πιθανή παραμονή τους ή όχι στην ομάδα. Έτσι, μένουν άλλα πέντε ονόματα, τα οποία δεν έχει ξεκαθαριστεί τι θα γίνει με το μέλλον τους. Πρόκειται για τους Άνχελ Κρέσπο, Ζίβκο Ζίβκοβιτς (ναι ο ΠΑΟΚ θα μείνει χωρίς τερματοφύλακα), Στέφαν Σβαμπ, Αντρέ Βιεϊρίνια και Ντιέγκο Μπίσεσβαρ. Ο πρώτος, μάλιστα, αναφέρθηκε αποκλειστικά και στο BN Sports για το θέμα της παραμονής του.

Αμφότεροι είχαν ενεργό ρόλο στα πλάνα του Λουτσέσκου τη φετινή χρονιά. Άλλοι περισσότερο, άλλοι λιγότερο αλλά η ουσία είναι ίδια. Ο ΠΑΟΚ πρέπει αν δει τι θα κάνει με αυτές τις περιπτώσεις καθώς μιλάμε για μεγάλη μείωση του ρόστερ σε βασικές θέσεις.

Τα ερωτηματικά με… Λουτσέσκου και τα κριτήρια παραμονής

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου είναι αναμφίβολα ένας πολύ καλός προπονητής. Έφερε το πρωτάθλημα στον ΠΑΟΚ μετά από τόσα χρόνια, τον έχει οδηγήσει σε τελικούς του κυπέλλου και φέτος, έδειξε πως έχει και τα περιθώρια για καλή ευρωπαϊκή πορεία με τις κατάλληλες συνθήκες. Ωστόσο, το πρόσημο στο τέλος, βάζει… «ιδέες» στους ανθρώπους του Δικεφάλου.

Ο Ρουμάνος τεχνικός είδε την ομάδα του να κάνει έναν τραγικό απολογισμό στα play off, με αποτέλεσμα να χάσει τη διαφορά και να βάλει σε κίνδυνο τη δεύτερη θέση της βαθμολογίας. Ακόμα, η διαφορά από τον (μέτριο, φέτος) Ολυμπιακό, ήταν στους 19 βαθμούς (!), δείγμα πως ποτέ δεν κατάφερε να διεκδικήσει κάτι παραπάνω από τους «ερυθρολεύκους».

Στο μόνο που μπορεί να σταθεί ο Ρουμάνος τεχνικός, είναι στα δεδομένα που είχε στο ρόστερ του. Μεγάλος μέσος όρος ηλικίας, κενά σε βασικές θέσεις και συνεχόμενα ματς χωρίς το απαραίτητο βάθος στον πάγκο. Η περίπτωση να αποχωρήσει δεν υφίστανται εκτός και αν βρεθεί πάλι καμία πρόταση από… Σαουδική Αραβία και αποχαιρετήσει.

5605648.jpg

Ώρα να πιάσει δουλειά ο Μπότο…

Η άφιξη του στον ΠΑΟΚ γέμισε με ενθουσιασμό τις τάξεις της ομάδας. Ο Ζοσέ Μπότο είναι γνωστός στην… πιάτσα για τον τρόπο που ελέγχει και κατευθύνει τις μεταγραφές. Τον χειμώνα έδειξε ένα μικρό μέρος των δυνατοτήτων του, όμως το ερχόμενο καλοκαίρι είναι βασικό κριτήριο για εκείνον.

Ο Πορτογάλος τεχνικός διευθυντής ήταν έξω από τα αποδυτήρια του ΠΑΟΚ μετά το ματς και οι εκφράσεις στο πρόσωπό του, τα έλεγαν όλα. Παρότι δεν είναι ούτε χρόνο στον σύλλογο, ήταν «σκασμένος» και έδινε κουράγιο σε κάθε παίκτη της ομάδας που έβγαινε για να φύγει. Απόδειξη του πόσο θέλει να βοηθήσει. Ωστόσο, πρέπει να το κάνει, γιατί ένας ακόμα λάθος χειρισμός των μεταγραφικών υποθέσεων του καλοκαιριού, μπορεί να αποβεί μοιραίος για τον Δικέφαλο.

Νότης Χάλαρης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0