Football Talk

Champions League Γυναικών: Έφτασε η ώρα του τελικού!

Champions League Γυναικών: Έφτασε η ώρα του τελικού!

Η μεγάλη ώρα για τον τελικό της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης σε επίπεδο γυναικών είναι με την πολυνίκη του θεσμού Λιόν και την κάτοχο Μπαρτσελόνα να κοντράρονται στο Τορίνο με φόντο την κούπα.

Για δεύτερη φορά σε αυτή την εικοσαετή ιστορία της διοργάνωσης συναντώνται οι Λιόν με τη Μπαρτσελόνα σε τελικό, μετά το 2019 και την Βουδαπέστη. Τότε είχαν επικρατήσει οι Γαλλίδες με το εκκωφαντικό 4-1, σε μια κατάσταση όμως που δε φέρνει με τίποτα στο σήμερα.

Από τότε έχουν ανακάμψει οι Καταλανές με αποκορύφωμα την περσινή κατάκτηση της κορυφής (2021, 4-0 απέναντι στην Τσέλσι). H προσμονή είναι πολύ μεγάλη με τους φίλους της ομάδας να έχουν «γεμίσει» κατά χιλιάδες (περίπου 15.000!) το Τορίνο για να δουν τις «Μπλαουγκράνα» να υπερασπίζονται τα σκήπτρα τους.

Η Μπαρτσελόνα είναι το απόλυτο φαβορί όμως σε μια αναμέτρηση όλα μπορούν να γίνουν. Ειδικά όταν απέναντι τους έχουν την ομάδα με τις περισσότερες κατακτήσεις στο θεσμό, 7 στον αριθμό.

Ο μεγάλος τελικός αναμένεται να ξεκινήσει στις 20:00 ώρα Ελλάδας και θα έχει και εληνικό χρόνο. Πρώτη βοηθός της Φινλανδής διαιτητή Λίνα Λεχτοβάαρα, θα είναι η δική μας Χρύσα Κουρομπίλια στη σπουδαιότερη στιγμή της ήδη πλούσιας καριέρας της.

Οι πιθανές ενδεκάδες της αναμέτρησης:

Μπαρτσελόνα: Πάνιος, Τορεχόν, Παρέδες, Μαπί Λεόν, Ουαχάμπι, Λοσάδα, Γκουιχάρο, Πουτέγιας, Γκρέαμ Χάνσεν, Ερμόσο, Μάρτενς

Λιόν: Εντλερ, Καρπεντέ, Ρενάρ, Μποκ Μπάθι, Μπασά, Ανρί, Εγκουρολά, Οράν, Ντ. Κασκαρίνο, Χέγκερμπεργκ, Ματσάριο

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0