Football Talk

Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ: Οι 5+1 παίκτες που μοιράστηκαν τη φανέλα τους και έγραψαν… ιστορία στον 21ο αιώνα! (video)

Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ: Οι 5+1 παίκτες που μοιράστηκαν τη φανέλα τους και έγραψαν… ιστορία στον 21ο αιώνα! (video)

Ουκ ολίγοι ποδοσφαιριστές έχουν φορέσει τη φανέλα τόσο του Παναθηναϊκού όσο και του ΠΑΟΚ, γράφοντας με τον δικό τους τρόπο ιστορία. Το BN Sports ξεχώρισε έξι περιπτώσεις μέσα στον 21ο αιώνα που έκαναν την απόλυτη διαφορά και με τους δύο συλλόγους.

Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ. Δύο σύλλογοι που έχουν δει αρκετούς ποδοσφαιριστές να φοράνε τις φανέλες τους και να τιμάνε στο έπακρο. Η λίστα είναι μεγάλη αλλά υπάρχουν κάποιοι ποδοσφαιριστές που ξεχώρισαν και το BN Sports σας τους δίνει στο… πιάτο.

Δημήτρης Σαλπιγγίδης

Πρόκειται για το πιο… βροντερό παράδειγμα ποδοσφαιριστή που έχει αγωνιστεί σε Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ. Ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης θεωρείται ένας εκ των κορυφαίων Ελλήνων ποδοσφαιριστών που πάτησαν ποτέ στους αγωνιστικούς χώρους, ωστόσο οι καρδιά του, έμελλε να σπάσει στα δύο για χάρη των δύο φιναλίστ.

Από γέννημα-θρέμμα του ΠΑΟΚ, το 2006 αποφάσισε να πάει στον Παναθηναϊκό και να φέρει θύελλα αντιδράσεων από τους φίλους του Δικεφάλου. Τελικά, έπειτα από τέσσερα χρόνια παρουσία στην Αθήνα, επέστρεψε ξανά στη Θεσσαλονίκη και στον Δικέφαλο, όπου και έκλεισε την καριέρα του. Φόρεσε 174 φορές τη φανέλα του Παναθηναϊκού και 358 του ΠΑΟΚ.

Κώστας Κατσούρανης

Ακόμα μία περίπτωση που αγαπήθηκε όσο λίγοι και από τις δύο ομάδες. Ο Κώστας Κατσουράνης, ο οποίος αναφέρθηκε αποκλειστικά στο BN Sports για τον τελικό, έγραψε ιστορία και τους δύο φιναλίστ. Αρχικά, έπαιξε για 3,5 χρόνια στον Παναθηναϊκό, πανηγυρίζοντας το νταμπλ το 2010 ενώ στον ΠΑΟΚ, έμεινε για 1,5 χρόνο.

Στο «τριφύλλι» έπαιξε σε 124 επίσημα ματς, πετυχαίνοντας 20 γκολ και 16 ασίστ ενώ στον Δικέφαλο, μέτρησε 70 συμμετοχές με οκτώ γκολ και επτά ασίστ στο ενεργητικό του. Πέρα από αυτούς τους δύο, ο παλαίμαχος χαφ φόρεσε και τη φανέλα της ΑΕΚ, όταν ξεπετάχτηκε από την ομάδα της Παναχαϊκής.

Βιτόλο

Για τον Βιτόλο τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά. Είναι σίγουρα από τους πιο ποιοτικούς Ισπανούς ποδοσφαιριστές που πέρασαν από την Ελλάδα, ωστόσο το όνομά του ακούστηκε περισσότερο όταν επέλεξε να συνεχίσει την καριέρα στον ΠΑΟΚ, όταν είχε ήδη μία θητεία με τον Άρη. Ο έμπειρος χαφ φόρεσε για δύο χρόνια τη φανέλα του Δικεφάλου και αγαπήθηκε αρκετά από τον κόσμο, μέχρι να πάρει την απόφαση να κατέβει στην… Αθήνα.

Το καλοκαίρι του 2011, ο Παναθηναϊκός τον κάνει δικό του με ελεύθερη μεταγραφή και εκείνος περνάει ακόμα δύο χρόνια με το «τριφύλλι». Η διαφορά στις δύο ομάδες ήταν μόλις μία… συμμετοχή, καθώς με τον ΠΑΟΚ είχε 68 ενώ με τον Παναθηναϊκό 67. Παράλληλα, στον πρώτο είχε τρία γκολ και μία ασίστ ενώ στον δεύτερο πέντε τέρματα με τρεις ασίστ.

Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος

Η ιστορία… γράφτηκε όταν πανηγύρισε το πρωτάθλημα με τον Ολυμπιακό. Ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος πανηγύρισε τον τίτλο του πρωταθλητή τόσο με ΑΕΚ, όσο και με Παναθηναϊκό ενώ είχε αγωνιστεί πιο πριν και στον ΠΑΟΚ, με αποτέλεσμα να γίνει ο πρώτος Έλληνας ποδοσφαιριστής που το κάνει αυτό.

Η μετακίνησή του από τον Δικέφαλο (όπου βγήκε από τις ακαδημίες του) στον Παναθηναϊκό, το καλοκαίρι του 2008, κόστισε 2,2 εκατ. ευρώ, με το «τριφύλλι» να μην το μετανιώνει. Έμεινε για 3,5 χρόνια εκεί, κατακτώντας το νταμπλ και παίζοντας 131 παιχνίδια με 25 γκολ και 13 ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις.

Σωτήρης Νίνης

Πολλοί είπαν πως είναι ο Έλληνας… Μέσι. Ο Σωτήρης Νίνης ήταν από τα κορυφαία πρότζεκτ του Παναθηναϊκού, καθώς όταν βγήκε από τις ακαδημίες έκανε αμέσως τη διαφορά. Αποκορύφωμα το νταμπλ του 2010 αλλά και οι εμφανίσεις του κόντρα στη Ρόμα. Ο Έλληνας μεσοεπιθετικός έκανε γρήγορα το επόμενο βήμα στην Ιταλία και την Πάρμα όμως μετά το… χάος.

Μετά από μόλις ένα χρόνο, αποφασίζεται να δοθεί δανεικός και μάλιστα, στον ΠΑΟΚ. Ο Δικέφαλος διατήρησε στις τάξεις του τον έμπειρο άσο για μία σεζόν, όμως δεν κατάφερε να πείσει, με αποτέλεσμα να επιστρέψει στην Ιταλία. Φυσικά, το ρεκόρ καριέρας το έκανε με το «τριφύλλι», έχοντας 173 συμμετοχές με 17 γκολ και 28 ασίστ στο ενεργητικό του.

Αλέξανδρος Τζιόλης

Ο «πύργος» της μεσαίας γραμμής για τον Παναθηναϊκό, ήταν ο Αλέξανδρος Τζιόλης. Ο διεθνής χαφ ξεπετάχτηκε από τον Πανιώνιο και με 250 χιλιάδες ευρώ, υπέγραψε στο «τριφύλλι» το καλοκαίρι του 2005. Έκτοτε, ήταν βασικό μέλος της μεσαίας γραμμής. Μέχρι και τον Γενάρη του 2009, ο Έλληνας χαφ εντυπωσίαζε στον άξονα και για αυτό η Βέρντερ Βρέμης έκανε αμέσως κίνηση να τον αποκτήσει.

Μετά από μία μεγάλη περίοδο στο εξωτερικό, ο Τζιόλης επέστρεψε στην Ελλάδα, το καλοκαίρι του 2013. Όχι για τον Παναθηναϊκό όμως αλλά για τον ΠΑΟΚ. Αρχικά υπήρξε ενθουσιασμός όμως γρήγορα, ο Τζιόλης έδειξε πως δεν ήταν ο παίκτης που είχαν θαυμάσει όλοι στην Αθήνα. Μέσα σε έξι μήνες τέθηκε εκτός πλάνων και έφυγε ως δανεικός στην Τουρκία. Βέβαια, με την επιστροφή του, το 2014, διατηρήθηκε στο ρόστερ για τρία ολόκληρα χρόνια, γράφοντας εξίσου ιστορία, με ένα Κύπελλο Ελλάδας στο ενεργητικό του.

Νότης Χάλαρης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0