Football Talk

ΑΕΚ: Όσα χτίζει, γκρεμίζονται μέσα σε 15 λεπτά… ή και λιγότερο (video)

ΑΕΚ: Όσα χτίζει, γκρεμίζονται μέσα σε 15 λεπτά… ή και λιγότερο (video)

Σε τέσσερις περιπτώσεις φέτος η ΑΕΚ έχει καταφέρει να δεχθεί τουλάχιστον δύο γκολ μέσα σε 15 λεπτά και λιγότερο, γεγονός που -στις μισές- το χει πληρώσει ακριβά…

Μπορεί η βραδιά στο «Κλεάνθης Βικελίδης» να ξεκίνησε με το ιδανικότερα για όλους κλίμα λόγω της βράβευσης του Σέρχιο Αραούχο, ωστόσο για την ΑΕΚ σίγουρα δεν ολοκληρώθηκε με τον τρόπο που η ίδια θα επιθυμούσε. Με την ήττα της με 3-2 από τον Άρη η «Ένωση» βρέθηκε εκτός ευρωπαϊκών διοργανώσεων για την επόμενη σεζόν και ουσιαστικά έκλεισε μια κακή σεζόν, μ’ έναν εξίσου κακό τρόπο.

Φυσικά το αποτέλεσμα από μόνο του αλλά και η επιπτώσεις που έχει στη βαθμολογία είναι μια κουβέντα από μόνη της. Μια άλλη κουβέντα είναι όμως ο τρόπος με τον οποίο διαμορφώθηκε το τελικό σκορ, δηλαδή τα 15 λεπτά που χρειάστηκαν στην ομάδα του Σωκράτη Οφρυδόπουλου προκειμένου να αφήσει τον αντίπαλο να ανατρέψει πλήρως το σκορ.

Ένα τέταρτο λοιπόν και τρία γκολ από τους Πάλμα, Μαντσίνι και Γκαρσία ήταν αρκετά για να αφήσουν την «Ένωση» εκτός ευρωπαϊκής ζώνης.

Αυτή δεν είναι όμως η πρώτη φορά κατά την οποία η ΑΕΚ δέχεται φέτος τουλάχιστον 2 γκολ σε διάστημα 15 λεπτών και κάτω. Μάλιστα συνολικά είναι η τέταρτη και δεύτερη κατά την οποία της στοίχησε κάτι πρακτικό!

Η αρχή έγινε στο ΟΑΚΑ και στην αναμέτρηση απέναντι στον Παναιτωλικό (16/1). Εκεί η ΑΕΚ είδε τους Καρέλη και Μεντόσα να βρίσκουν δίχτυα από μία φορά στο διάστημα 5 λεπτών (79’-84’), διαμορφώνοντας έτσι το τελικό 2-1 -και την πρώτη του νίκη στην έδρα της «Ένωσης».


Η συνέχεια γράφτηκε περίπου έναν μήνα αργότερα, όταν η ΑΕΚ υποδεχόταν τον ΠΑΟΚ για τον αγώνα-ρεβάνς των προημιτελικών του Κυπέλλου Ελλάδας (9/2). Οι «κιτρινόμαυροι» είχαν ξανά τα ηνία της αναμέτρησης χάρις σε γκολ του Σιμόες στο 83’, ωστόσο 2 λεπτά ήταν αρκετά για να το καταστρέψουν.

Αυτό καθώς στο 90’+5 ο Κούρτιτς και στο 90’+7 ο Μιτρίτσα σκόραραν δύο άπιαστα γκολ και έδωσαν στους «ασπρόμαυρους» τη νίκη με 2-1. Μαζί μ’ αυτή πήραν βέβαια και την πρόκριση στην ημιτελική φάση της διοργάνωσης.


Τελευταία και πιο πρόσφατη περίπτωση αποτελεί η ήττα της ΑΕΚ στη Λεωφόρο (27/2). Εκείνη την ημέρα ο Παναθηναϊκός χρειάστηκε μόλις 13 λεπτά (16’-29’) προκειμένου να «κλειδώσει» τη νίκη από το πρώτο μόλις ημίχρονο.

Με τους Αϊτόρ, Παλάσιος και Ιωαννίδη να βρίσκουν δίχτυα το έργο της «Ένωσης» ήταν στη συνέχεια πολύ δύσκολο, δεν κατάφερε να βρει αντίδραση και γι’ αυτό το τελικό αποτέλεσμα έμεινε στο 3-0.


Ξανθίππη
Δασκαλάκη

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0