Football Talk

«Ελλάς, Ευρώπη, Παναθηναϊκός» και ένα ευχαριστώ στον Ιβάν! (video)

«Ελλάς, Ευρώπη, Παναθηναϊκός» και ένα ευχαριστώ στον Ιβάν! (video)

Ναι, ο «Panathinaikos» βρίσκεται και πάλι στα… ευρωπαϊκά σαλόνια. Ο πρώτος στόχος επιτεύχθη και… ώρα για Τελικό Κυπέλλου. Τα συνθήματα του κόσμου, η ομάδα και ένα ευχαριστώ στον Ιβάν Γιοβάνοβιτς!  

Γράφει ο Δημήτρης Φεραδούρος

«Ελλάς, Ευρώπη, Παναθηναϊκός» τραγούδησαν οι φίλοι του Παναθηναϊκού στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας το βράδυ του Σαββάτου (14/5). Μετά από 5 ολόκληρα χρόνια το «τριφύλλι» πήρε το… πολύτιμο εισιτήριο για τα προκριματικά του Europa Conference League.

Με μια νίκη επί του Ολυμπιακού (2-1) στο Γ. Καραϊσκάκης και με ακόμη μια στην τελευταία εντός έδρα αναμέτρηση με τον ΠΑΣ Γιάννενα (4-0) της φετινής σεζόν, έδωσαν στο τριφύλλι τους απαραίτητους 6 βαθμούς όπου χρειαζόταν για να εξασφαλίσει και βαθμολογικά την έξοδο στην Ευρώπη. Η συγκεκριμένη νίκη μάλιστα, καθιστά τους «πράσινους» και την καλύτερη ομάδα των play off, βαθμολογικά, ανεξαρτήτως της τελευταίας αγωνιστικής! Αδιαμφισβήτητα εντός του τερέν, ο Παναθηναϊκός, το απέδειξε και επί του πρακτέος πως είναι καλύτερος από όλους.

Η βαθμολογία των play off

1. Παναθηναϊκός: 19 βαθμοί (5 νίκες: ΠΑΟΚ, Ολυμπιακός, Άρης, Ολυμπιακός*, ΠΑΣ Γιάννινα, 4 ισοπαλίες: ΑΕΚ, Άρη*, ΠΑΣ Γιάννινα*, ΑΕΚ*, 0 ήττες)

2. Ολυμπιακός: 15 βαθμοί (4 νίκες: ΠΑΣ Γιάννινα, Άρης, ΠΑΟΚ*, Άρης*, 3 ισοπαλίες: ΑΕΚ, ΠΑΣ Γιάννινα*, ΠΑΟΚ, 2 ήττες: Παναθηναϊκός*, Παναθηναϊκός)

3. Άρης: 14 βαθμοί (4 νίκες: ΑΕΚ*, ΠΑΟΚ, ΠΑΟΚ*, ΑΕΚ 2 ισοπαλίες: Παναθηναϊκός, ΠΑΣ Γιάννινα, 3 ήττες: Ολυμπιακός*, Παναθηναϊκός*, Ολυμπιακός)

4. ΠΑΟΚ: 11 βαθμοί (2 νίκες: ΠΑΣ Γιάννινα*, ΑΕΚ, 2 ισοπαλίες: ΑΕΚ, Ολυμπιακός* 5 ήττες: Παναθηναϊκός*, Άρης*, Ολυμπιακός, ΠΑΣ Γιάννινα, Άρης)

5. ΑΕΚ: 10 βαθμοί (2 νίκες: ΠΑΣ Γιάννινα*, ΠΑΣ Γιάννινα, 4 ισοπαλίες: Παναθηναϊκός*, Ολυμπιακός*, ΠΑΟΚ*, Παναθηναϊκός, 3 ήττες: ΠΑΟΚ, Άρης, Άρης*)

6. ΠΑΣ Γιάννινα: 9 βαθμοί (2 νίκες: ΠΑΟΚ, ΠΑΟΚ* 3 ισοπαλίες: Ολυμπιακός, Άρης*, Παναθηναϊκός, 5 ήττες: ΠΑΟΚ*, ΑΕΚ, Ολυμπιακός*, ΑΕΚ, Παναθηναϊκός*)

*εκτός έδρας

«Γιοβάνοβιτς πέρομ-περόμ»

Πέντε χρόνια απουσίαζαν, που λέτε, οι «πράσινοι» από τα… ευρωπαϊκά σαλόνια και πλέον επέστρεψαν. Με τις καλύτερες προοπτικές, μάλιστα. Με την ομάδα να δηλώνει βροντερά «παρών» εντός του αγωνιστικού χώρου και τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς να μοιάζει με τον… Κόπερφιλντ, κάνοντας μετάλλαξη στον απαραίτητο Αϊτόρ Κανταλαπιέρντα ο οποίος πρωταγωνίστησε για τα καλά φέτος.

Τι και αν όλοι έβριζαν το καλοκαίρι για τις μεταγραφές, εκείνος τους αποστόμωσε με την δουλειά του. Μένοντας πιστός στο πλάνο του, πέρασε την φιλοσοφία του στην ομάδα. Αυτό βέβαια χρειάστηκε χρόνο μέχρι ο Παναθηναϊκός να προσαρμοστεί. Θα τα συζητήσουμε και μετά το τέλος ολόκληρης της αγωνιστική περιόδου όμως αυτά. Για την ώρα του χρωστάμε όλοι ένα μεγάλο «ευχαριστώ»! Δεν είναι και λίγη η αγάπη που δέχεται από τον κόσμο. Ουκ ολίγες φορές τον αποθέσαν και του έδειξαν έμπρακτα τη στήριξη τους. Αποκορύφωμα το σύνθημα που δημιουργήθηκε στις χρυσές εποχές του μπασκετικού για τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς, αλλά ο κόσμος δε δίστασε να τον φωνάξει και για τον Ιβάν. «Ιβάνοβιτς, πέρομ-περόμ».

Ο… τρελός Αργεντίνος και το «κερασάκι» στη τούρτα

Στα του αγώνα τώρα. Η εικόνα της ομάδας από την αρχή της αναμέτρησης με τον ΠΑΣ, έκρυβε πόσο πολύ θέλει να το «τελειώσει» ο Παναθηναϊκός. Από τη σέντρα κιόλας οι «πράσινοι» ξεχύθηκαν στην επίθεση πίεσαν πλήρως τον αντίπαλο. Μπορεί να μην ήρθε νωρίς το γκολ και οι παίκτες να φαινόντουσαν αφηνιασμένοι για να ανοίξουν το σκορ, όμως ήρθε λίγο πριν το ημίχρονο. Ο Αργεντινός… τρελός, Λούκας Βιγιαφάνιες, μάζεψε το «σκουπίδι» του Αϊτόρ και πήρε το μέγιστο από τη φάση.

Στο δεύτερο ημίχρονο με τον ίδιο ζήλο συνέχισαν την ασφυκτική πίεση, με τους παίκτες του Ηρακλή Μεταξά να… λιγοψυχούν και να μην έχουν άλλες δυνάμεις. Με το δίκιο τους όμως, η ομάδα από τα Ιωάννινα είχε μια καθώς πρέπει εμφάνιση καθ’ όλη τη διάρκεια των play off και δεν φοβήθηκε κανέναν. Ο Μαουρίσιο μπήκε στην αναμέτρηση και με την βοήθεια του… Οικονομόπουλου, 11 λεπτά μετά την είσοδο του, διπλασίασε το σκορ. Ο Καρλίτος πέτυχε το γκολ που έψαχνε για να… ξεμουδιάσει και ο Χουάνκαρ έβαλε το «κερασάκι στην τούρτα».
5597083_1.jpg

Σειρά τώρα έχει ο ΠΑΟΚ, εκεί όπου όπως φαίνεται το «τριφύλλι» δεν θα πάει να διεκδικήσει κάτι, διότι στόχος του αυτή τη στιγμή είναι η κατάκτηση του κυπέλλου. Αυτό που οι οπαδοί θέλουν… σαν τρελοί. Και ο σύλλογος έτσι, μην γελιόμαστε. Επιστροφή στους τίτλους.

ΥΓ. Περιττό να αναφερθεί τι επικράτησε μετά τον αγώνα έξω από τα αποδυτήρια του Παναθηναϊκού.

ΥΓ2. Συγχαρητήρια και πάλι στο τμήμα βόλεϊ (άνδρες-γυναίκες) για την κατάκτηση του τίτλου

ΥΓ3. Το πρώτο βήμα έγινε, αλλά αν δε βρεθείς στους ομίλους θα μιλάμε για ΑΠΟΤΥΧΙΑ. Πίστη στον Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0