Football Talk

Παναθηναϊκός – ΠΑΣ Γιάννενα 4-0: Τεσσάρα και επιστροφή στην Ευρώπη για το «τριφύλλι» (video)

Παναθηναϊκός – ΠΑΣ Γιάννενα 4-0: Τεσσάρα και επιστροφή στην Ευρώπη για το «τριφύλλι» (video)

Με 4-0 επιβλήθηκε ο Παναθηναϊκός του ΠΑΣ Γιάννενα. Με αυτή τη νίκη το «τριφύλλι» εξασφάλισε ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο και θα βρεθεί στα προκριματικά του Europa Conference League.

Ο Παναθηναϊκός υποδέχθηκε τον ΠΑΣ Γιάννινα για την 9η αγωνιστική των play off της Super League, με τους «πράσινους» να στοχεύουν τη νίκη με τον Κίκο Μακέντα να επιστρέφει στο αρχικό σχήμα μετά από πολύ καιρό. Από την άλλη μεριά οι Γιαννιώτες είχαν πρόβλημα με τον Χουάν Περέα να βάζει περισσότερα προβλήματα στο κεφάλι του Ηρακλή Μεταξά, μένοντας εκτός καθώς είχε γαστρεντερίτιδα.

1ο ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον Παναθηναϊκό να έχει το πάνω χέρι στο παιχνίδι, με τον ΠΑΣ να μην μπορεί να πατήσει περιοχή στα πρώτα δέκα λεπτά της αναμέτρησης.

Πρώτη φάση με προϋποθέσεις ήρθε από τον Παναθηναϊκό στο 14ο λεπτό με τον Αϊτόρ να σεντράει στην περιοχή για τον Μακέντα, αλλά η μπάλα πέρασε από τα σώματα και δε βρήκε αποδέκτη.

Ένα λεπτό αργότερα ο ΠΑΣ, με τον Λιάσο, βρήκε τελική με τον Μπρινιόλι να μπλοκάρει εύκολα.

Στο 18ο λεπτό, μετά από κόρνερ το οποίο είχε αποδέκτη τον Σένκεφελντ όπου με κεφαλιά στόχευσε την εστία του Λοντίγκιν, αλλά ο Λώλης σταμάτησε τη μπάλα επάνω στη γραμμή.

Στο 20ο λεπτό το «τριφύλλι» είχε ακόμα μια φάση, με τον Γκατσίνοβιτς να σεντράρει και τον Παλάσιος να πιάνει μια κεφαλιά η οποία πέρασε πάνω από το δοκάρι.

Στο 27ο λεπτό ο Βιγιαφάνιες με ένα πολύ έξυπνο τακουνάκι πήγε να αιφνιδιάσει τον Λοντίγκιν, αλλά η άμυνα του ΠΑΣ έσωσε, ο Σένκεφελντ πήρε μια κεφαλιά η οποία απομακρύνθηκε και ο Βέλεθ μαζεύοντας το ριμπάουντ εκτέλεσε ένα γεμάτο σουτ από τα όρια της περιοχής, με τον Λοντίγκιν να… εκτινάσσεται και να διώχνει σε κόρνερ.

Στην εκτέλεση του Αϊτόρ, ο Βέλεθ βρήκε πρώτος την κεφαλιά με τον τερματοφύλακα να απομακρύνει στο 28’.

Στο 31ο λεπτό, βγήκε στην αντεπίθεση ο Σάλιακας, γύρισε για τον Σνάιντερ που επιχείρησε μονοκόμματο σουτ, με τον Κώτσιρα να απομακρύνει σε κόρνερ.

Στο 33΄ ο Γκατσίνοβιτς επιχείρησε σουτ λίγο μέσα από τη γραμμή της μεγάλης περιοχής, αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ.

Στο 37ο λεπτό, ο Χουάνκαρ έκανε μια επέλαση από τα αριστερά, σέντραρε, ο Αϊτόρ δεν βρήκε την μπάλα, αλλά ο Βιγιαφάνιες ερχόμενος σαν τρέιλερ σούταρε και άνοιξε το σκορ

 

2ο ΗΜΙΧΡΟΝΟ

 Η πρώτη ευκαιρία, ήρθε με τον Γκατσίνοβιτς στο 47ο λεπτό να επιχείρησε ένα σουτ έξω από την περιοχή αλλά η μπάλα καταλήγει άουτ.

Ο Παναθηναϊκός διατήρησε πολύ ψηλή πίεση στο τερέν, θέλοντας να πετύχει ένα δεύτερο γκολ.

Ένα δυνατό σουτ του Βέλεθ, στο 62’, παραλίγο να κάνει το 2-0 αλλά η άμυνα των φιλοξενούμενων έδιωξαν και πάλι σε κόρνερ.

Με λιγοστές φάσεις στο πρώτο εικοσάλεπτο, ο Αϊτόρ στο 68’ επιχείρησε ένα φιλόδοξο σουτ έξω από την περιοχή αλλά ο αντίπαλος τερματοφύλακας.

Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα, μετά από πάσα του Καρλίτος στον Μαουρίσιο, ο Βραζιλιάνος μέσος του Παναθηναϊκού επιχείρησε και αυτός ένα σουτ έξω από την περιοχή και η μπάλα κοντράροντας στον Οικονομόπουλο κατέληξε στα δίχτυα και το 2-0 ήταν γεγονός.

Με μια κάθετη μπαλιά του Κουρμπέλη για τον Καρλίτος, η άμυνα του ΠΑΣ Γιάννινα εκτέθηκε και ο Ισπανός φορ εκτέλεσε τον Λοντίγκιν για το 3-0.

Το καλύτερο το κράταγαν για το τέλος όμως στον Παναθηναϊκό. Με μια «αστραπή» του Χουάνκαρ αρκετά μέτρα έξω από την περιοχή… έγραψε το 4-0 στο 87ο λεπτό.

 

Ο MVP

Ο Λούκας Βιγιαφάνιες, ήταν ο άνθρωπος που έβαλε το… παρθενικό γκολ της αναμέτρησης, αλλά ξεχώρισε με την ανασταλτική του βοήθεια και τις επιθετικές του επιλογές. 

Η φάση του αγώνα

Η κεφαλιά του Σένκεφελντ θα μπορούσε να είχε δώσει το προβάδισμα στο «τριφύλλι» από το 18ο λεπτό, αλλά ο Λώλης σταμάτησε τη μπάλα επάνω στη γραμμή. 

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Βέλεθ, Σένκεφελντ (75’ Σάρλια), Χουάνκαρ, Πέρεθ, Βιγιαφάνες (56’ Μαουρίσιο), Γκατσίνοβιτς (56’ Καρλίτος), Αϊτόρ, Παλάσιος (75’ Χατζηγιοβάνης), Μακέντα (65’ Κουρμπέλης)

ΠΑΣ Γιάννινα (Ηρακλής Μεταξάς): Λοντίγκιν, Σάλιακας, Παντελάκης, Λώλης (60’ Μπρένερ), Κάργας, Ντομίνκεθ (46’ Σιόντης), Σνάιντερ, Οικονομόπουλος, Στάνκο, Κύρκος (60’ Κόντε), Λιάσος

Δημήτρης Φεραδούρος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0