Football Talk

Το ‘βλεπες, το ‘παιξες;

Το ‘βλεπες, το ‘παιξες;

Κόντρα σε όλους όσοι θεωρούσαν τον Ολυμπιακό χαμένο από χέρι, οι Πειραιώτες παρά τις δεκατρείς απουσίες πέρασαν εμφατικά από το «Κλεάνθης Βικελίδης» σε μια βραδιά γεμάτη καλές ειδήσεις για τον Πέδρο Μαρτίνς

Γράφει ο Δημήτρης Σπηλιόπουλος

Με τραυματίες τους Μπα, Σισέ, Φορτούη, Μανωλά και Ονιεκούρου, με τον Μαρτίνς να δίνει ανάσες στους Εμβιλά, Ρέαμπτσιουκ, Λαλά, Μαντί Καμαρά, Μασούρα, Γκάρι Ροντρίγκες, Παπασταθόπουλο και Βατσλίκ, με ταξίδι αυθημερόν στην Θεσσαλονίκη και μια περιρρέουσα ατμόσφαιρα προερχόμενη από το άρρωστο κομμάτι του ελληνικού ποδοσφαίρου που τον ήθελε χαμένο από χέρι πήγε στο «Κλεάνθης Βικελίδης» ο Ολυμπιακός. Και τι δεν άκουσαν οι «ερυθρόλευκοι» τις προηγούμενες μέρες για χαμηλές αποδόσεις του «άσου» και αλλοίωση του πρωταθλήματος. Η απάντηση το βράδυ της Κυριακής ήταν αποστομωτική.

Μη νομίζετε πως οι ποδοσφαιριστές και τα μέλη μιας ομάδας δεν αντιλαμβάνονται το κλίμα που υπάρχει πριν από κάθε παιχνίδι. Στην ίδια κοινωνία ζουν, συναναστρέφονται, συζητούν. Όλο αυτό προφανώς τους πείσμωσε και τους έκανε να εμφανιστούν στο «Κλεάνθης Βικελίδης» αποφασισμένοι να δείξουν τι αξίζουν και ποιον σύλλογο εκπροσωπούν. Με τον Μαρτίνς να παρουσιάζει μια ενδεκάδα με 10 αλλαγές συγκριτικά με αυτή στο τελευταίο ματς κόντρα στον ΠΑΟΚ, με μια άμυνα συν τον τερματοφύλακα να είναι όλοι Έλληνες και δύο ποδοσφαιριστές (Φαντιγκά, Μπαγκαλιάνης) να παίρνουν την πρώτη συμμετοχή της καριέρας τους στο ελληνικό πρωτάθλημα. 

Από το πρώτο λεπτό φάνηκε περισσότερο επηρεασμένο ο Άρης από το κλίμα που είχε δημιουργηθεί, παρά ο Ολυμπιακός. Οι ερυθρόλευκοι είχαν φρεσκάδα, τρεξίματα και διάθεση να επιτεθούν. Πέτυχαν ένα γκολ από στημένη φάση και θα μπορούσαν να είχαν τελειώσουν πολύ νωρίτερα το ματς, ενώ την ίδια ώρα απειλήθηκαν ελάχιστα. Ο Πέδρο Μαρτίνς είδε πως μπορεί να υπολογίζει στο μέλλον σε αρκετούς από αυτούς που αγωνίστηκαν. Αν δεν ήξερες το παρελθόν τους και έβλεπες το ματς, δύσκολα θα φανταζόσουν πως ο Κούντε με τον Κανέ έπαιζαν για πρώτη φορά μαζί στον άξονα ή πως ο Μπαγκαλιάνης και ο Κίτσιος δεν είναι ενεργά μέλη του ροτέισον. Αυτό που δεν θα φανταζόσουν σίγουρα είναι πως ο Αβραάμ Παπαδόπουλος βρίσκεται στη δύση της καριέρας του. Παράδειγμα προς μίμηση για όλα τα νέα παιδιά που είχε δίπλα του, ο τρόπος που αντιλαμβάνεται το ποδόσφαιρο και την δουλειά του ο 37χρονος κεντρικός αμυντικός. Χωρίς αγωνιστικό ρυθμό μπήκε σε εκτός έδρας ντέρμπι και ήταν από τους καλύτερους ενώ συμμετείχε και στη φάση του γκολ. 

Αυτό το γκολ του Ρόνι Λόπες κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα, φαίνεται πως ξεκλείδωσε ψυχολογικά τους Πειραιώτες. Έκτοτε πέτυχαν άλλες δύο νίκες στη Θεσσαλονίκη με ωραίο κατά διαστήματα ποδόσφαιρο και τηρώντας κατά γράμμα τις αρχές του παιχνιδιού και το σχέδιο του προπονητή τους. Σε σημείο που ίσως και να πονοκεφαλιάζει ο Πορτογάλος για τις αποφάσεις που καλείται ενόψει της επόμενης σεζόν. Για κάποιους ίσως δεν είναι ακόμα αργά. 

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0