Football Talk

ΑΕΚ: Να κάνει επιτέλους μία νίκη στο ΟΑΚΑ, αλλιώς χάνεται…(video)

ΑΕΚ: Να κάνει επιτέλους μία νίκη στο ΟΑΚΑ, αλλιώς χάνεται…(video)
Η ΑΕΚ υποδέχεται απόψε (19:30 CosmoteTV 1) τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ, έχοντας απουσίες, αλλά με 25.000 κόσμο στο πλευρό της θέλει και ελπίζει να πάρει ένα τρίποντο που θα την κρατήσει… ζωντανή – Τα σχέδια του Οφρυδόπουλου.

Γράφει ο Θοδωρής Καρβουνιάρης

Κάθε ματς είναι «τελικός». Κάθε βαθμός που χάνεται, μετράει και απομακρύνει το στόχο. Τον τελευταίο που της έμεινε. Κάθε βαθμός που κερδίζεται δίνει… ζωή και την φέρνει πιο κοντά στην Ευρώπη. Η ΑΕΚ, η οποία έως τώρα δεν έχει κερδίσει μέσα στα πλέι οφ στο ΟΑΚΑ (έχει χάσει από ΠΑΟΚ και Άρη) υποδέχεται απόψε τον Παναθηναϊκό. Ίσως την πιο φορμαρισμένη ομάδα αυτή τη στιγμή στο πρωτάθλημα. Οι «πράσινοι» έχουν ψυχολογία και το μομέντουμ και πηγαίνουν στο Στάδιο για να πάρουν βαθμό ή βαθμούς – κάτι που εφόσον καταφέρουν ουσιαστικά κάνουν τεράστιο βήμα… Ευρώπης, μέσω πρωταθλήματος.

Η ΑΕΚ τώρα το ΟΑΚΑ δείχνει να είναι η μεγάλη της… πληγή. Εχει πάρει από έναν βαθμό σε Λεωφόρο, Καραϊσκάκη, Τούμπα. Εχει κερδίσει στα Ιωάννινα κι όμως στην έδρα της είναι στο μηδέν. Επιτέλους πρέπει να πάρει ένα ματς! Και το αποψινό είναι το ιδανικό γι’ αυτή. Περίπου 25.000 κόσμος αναμένεται το βράδυ στο Ολυμπιακό Στάδιο, με το λαό της ΑΕΚ και τώρα στα δύσκολα να δίνει το «παρών». Εφόσον η Ένωση κερδίσει το παιχνίδι θα αποκτήσει και ψυχολογία και ένα ελαφρύ προβάδισμα για το ευρωπαϊκό εισιτήριο, παρά το γεγονός ότι ο Άρης δείχνει να είναι το φαβορί απόψε στο Χαριλάου κόντρα στον Ολυμπιακό των 13 απουσιών! Αν χάσει και κερδίσει και ο Άρης τον Ολυμπιακό; Η ΑΕΚ χάνεται… Κακά τα ψέμματα. Σε περίπτωση ισοπαλίας απο την άλλη, τα πράγματα θα γίνουν ακόμη πιο πιεστικά. Με απλά λόγια μόνο εφόσον κερδίσει η Ευρώπη θα είναι στα χέρια της Ένωσης. 

Ο Οφρυδόπουλος και πάλι έχει αγωνιστικά προβλήματα καθώς εκτός αποστολής είναι οι τραυματίες Αραούχο, Γέβτιτς, Σιμόες, Βράνιες. Αντίθετα υπολογίζονται ξανά οι Τάνκοβιτς και Λε Ταλέκ.

Τα πράγματα πάντως όσον αφορά την 11άδα δείχνουν κάπως ξεκάθαρα. Με διάταξη 4-3-3 Στο τέρμα ο Στάνκοβιτς. Δεξί μπακ ο Ρότα και αριστερό έχει δοκιμαστεί ο Μοχαμάντι, με τους Μήτογλου -  Τζαβέλλα στα στόπερ. «Κόφτης» ο Σιμάνσκι με τον Κριχόβιακ και τον Χατζισαφί να έχουν προβάδισμα ως κεντρικά χαφ. Ο Τσούμπερ θα είναι αριστερός επιθετικός, ο Γκαρσία θα κινείται δεξιά και ο Άμραμπατ στην κορυφή της επίθεσης.

Εχει δοκιμάσει αυτή την 11άδα στις προπονήσεις ο Οφρυδόπουλος. Βάση αυτής στον πάγκο μένει ο Μάνταλος. Εφόσον τελικά τον επιλέξει για το αρχικό σχήμα θα πάει στο κέντρο ο Μάνταλος και ο Χατζισαφί θα μετακινηθεί αριστερό μπακ με τον Μοχαμάντι να μένει στον πάγκο.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0