Football Talk

Λιλ – Μονακό 1-2: Τσουαμενί λαμπρός την οδηγεί… στα αστέρια (video)

Λιλ – Μονακό 1-2: Τσουαμενί λαμπρός την οδηγεί… στα αστέρια (video)

Με ένα προσωπικό «σόου» του Ορελιέν Τσουαμενί, η Μονακό πέρασε από την έδρα της Λιλ με 2-1 και ανέβηκε στη δεύτερη θέση της Ligue 1

Σε ένα παιχνίδι «ροντέο» στο Πιερ Μορουά, η Μονακό, επικράτησε με 2-1 της Λιλ, χάρη σε δύο γκολ του… περιζήτητου Ορελιέν Τσουαμενί. Οι «Μονεγάσκοι», είχαν τον απόλυτο έλεγχο, του αγώνα και πλέον διατηρούν το προβάδισμα για έξοδο στο Champions League της επόμενης σεζόν.


Στο πρώτο ημίχρονο οι δυο ομάδες θέλησαν να κάνουν το παιχνίδι αναγνωριστικό, με τη Μονακό, να κυκλοφορεί τη μπάλα και τη Λιλ να πιέζει ψηλά αναζητώντας ένα λάθος της άμυνας. Παρότι την κατοχή είχε περισσότερο η φιλοξενούμενη ομάδα, η ομάδα της Λιλ ήταν αυτή που έχασε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία. Ο Τίμοθι Γουεά, σούταρε δυνατά μέσα από την περιοχή, με τον Νίμπελ, να αντιδρά με εξαιρετικό τρόπο, στερώντας το γκολ από την ομάδα του Γκουρβενέκ.
Το παιχνίδι έγινε αρκετά σκληρό, αλλά το θέαμα υστερούσε όσο περνούσαν τα λεπτά. Στο 42ο λεπτό όμως, η Μονακό, ήταν αυτή που είχε την μεγαλύτερη ευκαιρία την οποία μετέτρεψε σε γκολ. Ο Μπεν Γεντέρ, ελίχθηκε από τα δεξιά μπήκε στην περιοχή και την κατάλληλη στιγμή έσπασε τη μπάλα στον Τσουαμενί, που κοντρόλαρε, «όπλισε» και εκτέλεσε τον Ζαρντίμ με το «κακό» του αριστερό πόδι για το 0-1 που ήταν και το σκορ του πρώτου ημιχρόνου.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου , το σκηνικό άλλαξε με τη Λιλ, να προσπαθεί να ισοφαρίσει γρήγορα. Όμως στο 48’, ο Μπεν Γεντέρ εκτέλεσε κόρνερ για τη Μονακό, ο Μπαντιασίλε πάτησε καλά, πιάνοντας την κεφαλιά, με τον Ζαρντίμ να έχει απάντηση, πέφτοντας στην αριστερή του γωνία για να αποκρούσει.

Η Λιλ, είχε απάντηση δύο λεπτά αργότερα. Ο Άνχελ Γκόμεζ, πάσαρε στον Μπαμπά, που σούταρε όμως, ο Αγκιλάρ, με ένα εκπληκτικό τάκλιν, «μπλόκαρε» την προσπάθεια του 26χρονου Γάλλου. Οι δυο προπονητές προχώρησαν σε αλλαγές, με τον Γκουρβενέκ να δικαιώνεται για μια από αυτές. Ο Άνχελ Γκόμεζ που είχε περάσει στον αγωνιστικό χώρο στο 56’, πήρε τη μπάλα και με μια υπέροχη ατομική ενέργεια, έφτασε στην μεγάλη περιοχή, σούταρε εκπληκτικά, στέλνοντας τη μπάλα στη δεξιά γωνία του ανήμπορου να αντιδράσει Νίμπελ για το 1-1 στο 69’.


Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0