Football Talk

Τα ζευγάρια και το πρόγραμμα των τριών «ιστορικών» ευρωπαϊκών τελικών του 21ου αιώνα!

Τα ζευγάρια και το πρόγραμμα των τριών «ιστορικών» ευρωπαϊκών τελικών του 21ου αιώνα!
Οι ημιτελικοί του Europa League και του Europa Conference League έλαβαν τέλος. Έχουμε πλέον φιναλίστ και σε συνδυασμό με το Ρεάλ Μαδρίτης – Λίβερπουλ που πρόκειται να παρακολουθήσουμε στο Champions League, αναμένουμε μόνο τους νικητές! Τους πρώτους τρεις που θα κατακτήσουν από έναν ευρωπαϊκό τίτλο, στην πρώτη φορά που θα παρακολουθήσουμε τρεις ευρωπαϊκούς τελικούς στον 21ο αιώνα!
Είναι η πρώτη φορά που το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο δεν θα μας χαρίσει τον Μάιο δύο τελικούς. Δύο ευρωπαϊκούς τελικούς, καθώς πλέον έχουμε και το νεοσύστατο Europa Conference League, όπου φέτος μπήκε στην ζωή μας και περιλάμβανε τον ΠΑΟΚ μέχρι και την προημιτελική του φάση.

Τα ματς έχουν ολοκληρωθεί και πλέον έχουμε τους φιναλίστ σε κάθε διοργάνωση. Τα τρία «ιστορικά» ζευγάρια, που θα συμπεριληφθούν σε τρεις διαφορετικούς τελικούς, για πρώτη φορά στον 21ο αιώνα!

Ποιοι είναι αυτοί; Αρχικά, έχουμε τον 3ο τελικό ανάμεσα σε Ρεάλ Μαδρίτης και Λίβερπουλ. Κανένα ζευγάρι δεν έχουμε δει ποτέ περισσότερες φορές ως φιναλίστ στο Champions League, με τους Μαδριλένους να αποκλείουν επικά τη Μάντσεστερ Σίτι και την Λίβερπουλ να συμμετέχει στον 3ο της τελικό την τελευταία πενταετία, με ρεκόρ εκτός έδρας νικών.

Στο Europa League τώρα, η Άιντραχτ Φρανκφούρτης βρίσκεται στον πρώτο της ευρωπαϊκό τελικό μετά από 42 χρόνια και συναντά τη Ρέιντζερς, που εμπλέκεται σε μία διαδικασία που γνωρίζει, μιας και μιλάμε για την 5η φορά που φτάνει μέχρι το τέλος σε έναν ευρωπαϊκό θεσμό. Στόχος είναι όμως να «σπάσει» η κατάρα και να κατακτήσει τον πρώτο της τίτλο στην Ευρώπη, μετά το 1972 κόντρα στη Ντιναμό Μόσχας!

Τέλος, στο Europa Conference League, η Φέγενορντ πήρε το 0-0 από την Μαρσέιγ και θα βρεθεί στα Τίρανα, όπου θα συναντήσει τη Ρόμα, που απέκλεισε τη Λέστερ! Ο Ζοσέ Μουρίνιο τα κατάφερε και πάλι και είναι ο πρώτος προπονητής που φτάνει μέχρι το τέλος ευρωπαϊκής διοργάνωσης με τέσσερις διαφορετικές ομάδες.

Συνοπτικά, οι ημερομηνίες των τριών τελικών:

Champions League: Ρεάλ Μαδρίτης – Λίβερπουλ (Σάββατο, 28/05, 22:00 στο Σταντ ντε Φρανς του Παρισιού)

Europa League: Άιντραχτ Φρανκφούρτης – Ρέιντζερς (Τετάρτη, 18/05, 22:00 στο Σάντσεθ Πιθκουάν της Σεβίλλης)

Europa Conference League: Ρόμα – Φέγενορντ (Τετάρτη, 25/05, 22:00 στο Ερ Αλμπάνια των Τιράνων)

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0