Football Talk

Μαρσέιγ – Φέγενορντ 0-0: Το «τρένο» των Ολλανδών έχει τερματικό σταθμό στα Τίρανα! (video)

Μαρσέιγ – Φέγενορντ 0-0: Το «τρένο» των Ολλανδών έχει τερματικό σταθμό στα Τίρανα! (video)

Ισοπαλία από χρυσό! Η Φέγενορντ έδεσε κόμπο τον Σαμπάολι και την αρμάδα του, η οποία ήταν ωσεί παρόν μετά τον τραυματισμό του ηγέτη της, Ντιμίτρι Παγέτ, στο 30' του πρώτου ημιχρόνου. Έτσι, οι Ολλανδοί έκλεισαν θέση στον τελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης μετά από 20 χρόνια!

Η δεύτερη πράξη του χορταστικού ημιτελικού της Ολλανδίας ξεκίνησε στο φλεγόμενο Βελοντρόμ με τους φίλους της ομάδας της Μαρσέιγ να δημιουργούν απίθανη ατμόσφαιρα, παρόλο που το ένα πέταλο ήταν κλειστό λόγω τιμωρίας της UEFA από τα επεισόδια με τον ΠΑΟΚ.

Η αναμέτρηση στο γαλλικό νότο δεν ξεκίνησε στους ίδιους ξέφρενους ρυθμούς όπως αναμενόταν, βάσει του πρώτου ματς (3-2 28/4) . Άλλωστε η σκοπιμότητα είναι μείζονος σημασίας όταν το διακύβευμα είναι τόσο μεγάλο. Ένα βήμα πριν τον τελικό, δυο πριν την κατάκτηση του τροπαίου.

Με ιδιαίτερη προσοχή στα μετόπισθεν και προσοχή στις αντεπιθέσεις κύλησε το πρώτο ημίχρονο με τους Μασσαλούς να έχουν την πρωτοβουλία των κινήσεων αλλά μέχρι εκεί. Στο 29’ και σε μια ανύποπτη φάση ο αρχηγός και ηγέτης των γηπεδούχων, Ντιμίτρι Παγέτ, σωριάστηκε στον αγωνιστικό χώρο λόγω ενός μυϊκού όπως φάνηκε τραυματισμού. Ο αειθαλής δήμιος της Μαρσέιγ, σε μια προσπάθεια του να τροφοδοτήσει συμπαίκτη στην πλάτη της άμυνας των Ολλανδών ένιωσε ένα τράβηγμα. Ικανό να τον θέσει εκτός για το υπόλοιπο του αγώνα.

Μέχρι την ανάπαυλα δεν άλλαξαν πολλά, με τη Φέγενορντ να νιώθει πιο άνετα και να κερδίσει κάποια μέτρα χωρίς όμως να καταφέρει να απειλήσει. Κάπως έτσι τα πρώτα 45 λεπτά κύλησαν ήρεμα, διστακτικά με λιγοστές καλές προσπάθειες.

Στο ίδιο μήκος κύματος ξεκίνησε και το δεύτερο μέρος με την ομάδα του Σολτ να περιμένει τη Μαρσέιγ, άψογα στημένη στο χορτάρι, αναχαιτίζοντας κάθε υποψία επιθετικής ενέργειας των Γάλλων. Από την άλλη η Φέγενορντ δεν βρήκε και τους ελεύθερους χώρους που περίμενε για να τελειώσει τη σειρά. Στο 67’ απείλησε με το δυνατό δεξί σουτ του Τράουνερ από το ύψος της περιοχής. H απάντηση ήρθε από τον Λιρόλα δέκα λεπτά αργότερα, το σουτ του οποίου κόντραρε και κατέληξε κόρνερ.

Με το μαέστρο της στον πάγκο να παρακολουθεί αποσβολωμένος, ανήμπορος να βοηθήσει τους συμπαίκτες του, η Μαρσέιγ τα έδωσε όλα για όλα στο τελευταίο δεκάλεπτο. Όμως η στιγμή του 30’ και η αποχώρηση του Παγέτ απεδείχθη άκρως καθοριστική.

Η αλήθεια όμως είναι πως της έλειπαν οι φρέσκες ιδέες. Οι αλλαγές του Σαμπάολι αν και έγιναν νωρίς δεν βοήθησαν, με τη Φέγενορντ να δένει κόμπο τους γηπεδούχους και να πανηγυρίζει την πρόκριση της σε τελικό Ευρωπαϊκής διοργάνωσης, 20 χρόνια μετά τον τελικό του Ρότερνταμ και τον θρίαμβο επί της Ντόρτμουντ.

ΜΑΡΣΕΙΓ (Σαμπάολι): Μανταντά, Ρονζιέ, Σαλιμπά, Καμαρά, Πέρες, Γκεντουζί, Γκέιγ (46’ Λιρόλα), Ζέρσον, Χαρίτ (80’ Ουντέρ), Παγέτ (Μίλικ), Ντιένγκ (62’ Μπακαμπού)

ΦΕΓΕΝΟΡΝΤ (Σλοτ): Μαρτσιάνο, Χεερτρούιντα, Τράουνερ, Σένεσι, Μαλάσια, Τιλ (81’ Χέντριξ), Άουρσνες, Κοκτσού, Νέλσον (88' Τζαχανμπάκς), Ντέσερς, Σινιστέρα (74’ Λίνσεν)

Μάνος Φυρογένης

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0