Football Talk

Άιντραχτ Φρανκφούρτης - Γουέστ Χαμ 1-0: Γερμανικός θρίαμβος με Μπορέ και πρόκριση σε ευρωπαϊκό τελικό... 42 χρόνια μετά! (video)

Άιντραχτ Φρανκφούρτης - Γουέστ Χαμ 1-0: Γερμανικός θρίαμβος με Μπορέ και πρόκριση σε ευρωπαϊκό τελικό... 42 χρόνια μετά! (video)
Θρίαμβος και ιστορική πρόκριση στον τελικό του Europa League για την Άιντραχτ Φρανκφούρτης, η οποία επικράτησε για δεύτερη φορά επί της Γουέστ Χαμ.
Οι «αετοί» πέτυχαν δεύτερη διαδοχική νίκη απέναντι στους Λονδρέζους με σκορ 1-0 (06/05) και θα παρευρεθούν στον τελικό του Europa League, εκεί όπου θα αντιμετωπίσουν την Ρέιντζερς. Το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης πέτυχε ο Μπορέ, για να φέρει την Άιντραχτ σε ευρωπαίκό τελικό μετά από 42 χρόνια!
Το ήδη δύσκολο έργο που κλήθηκε να φέρει εις πέρας η Γουέστ Χαμ έγινε δυσκολότερο, όταν στο 19ο λεπτό έμεινε με δέκα παίκτες. Αφορμή μία μπαλιά στην πλάτη της άμυνας που έβγαλε τον Χάουγκε φάτσα με την εστία και ανάγκασε τον Κρέσγουελ να τον «γκρεμίσει». Κόκκινη στον Άγγλο αμυντικό, έπειτα από παρέμβαση του VAR.

Έτσι επτά λεπτά αργότερο ήρθε και το πρώτο γκολ. Εκμεταλλευόμενοι της αριθμητική υπεροχή, οι γηπεδούχοι βγήκαν στην επίθεση με τον Κνάουφ, ο οποίος σέρβιρε από τα δεξιά στην καρδιά της περιοχής για να βρει τον Μπορέ, με τον Αργεντίνο να στέλνει εύκολα την μπάλα στα δίχτυα του Αρεολά.

Από την έναρξη του μέχρι και το πέρας της αναμέτρησης το δεύτερο ημίχρονο κύλισε χωρίς σπουδαίες ευκαιρίες. Οι γηπεδούχοι δεν θέλησαν να ρισκάρουν το ισχυρό προβάδισμα πρόκρισης, ενώ η ομάδα του Μόγιες ήταν ανήμπορη να απειλήσει. Στο 79ο λεπτό μάλιστα αποβλήθηκε, λόγω έντονων διαμαρτυριών στον διαιτητή της αναμέτρησης. Έτσι η Άιντραχτ εξασφάλισε το πολυπόθητο εισιτήριο για τον τελικό, έχοντας την κατοχή της μπάλας συντριπτικά υπέρ της.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
 
Άιντραχτ Φρανκφούρτης: Τραπ, Τούτα, Χίντερεγκερ (8' Τουρέ), Εντικά, Ρόντε (76' Γιάκιτς), Χάουγκε (82' Χρούστιτς), Σο, Καμάντα, Κνάουφ, Κόστιτς, Μπορέ (82' Πασιένσα)
Γουέστ Χαμ: Αρεολά, Κρέσγουελ, Κουφάλ (87' Γιαρμολένκο), Ντόουσον, Ζούμα, Ράις, Σούτσεκ, Μπόουεν, Λαντσίνι (22' Τζόνσον), Φορνάλς (74' Mπενραχμά), Αντόνιο

Αντώνης Νιανιάς

www.bnsports.gr



Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0