Football Talk

Βιγιαρεάλ: Το έκανε με την Ίντερ το 2006, γιατί όχι και τώρα με τη Λίβερπουλ; (video)

Βιγιαρεάλ: Το έκανε με την Ίντερ το 2006, γιατί όχι και τώρα με τη Λίβερπουλ; (video)

Πέρασαν 16 χρόνια από τότε που ο Ροδόλφο Αρουαμπαρένα με δικό του τέρμα έστελνε την Βιγιαρεάλ στα ημιτελικά του UEFA Champions League και την Ίντερ στο καναβάτσο, σε ένα κατάμεστο «Ελ Μαδριγάλ». Τώρα, ολόκληρος ο οργανισμός της ισπανικής ομάδας ελπίζει και πιστεύει να ζήσει ανάλογες στιγμές με εκείνη τη μαγική βραδιά.

Σχετικά Άρθρα

Βιγιαρεάλ και Λίβερπουλ κοντράρονται στην Ισπανία, στη δεύτερη πράξη του ημιτελικού στο δρόμο για το Παρίσι. Το σκορ του πρώτου αγώνα (2-0) δίνει ξεκάθαρο προβάδισμα στην αρμάδα του Κλοπ ωστόσο το «κίτρινο υποβρύχιο» δεν αναμένεται να πέσει αμαχητί στο κάστρο του. Όλοι στον ισπανικό σύλλογο πιστεύουν στην πρόκριση ασχέτως από τη δυσκολία που έχει η αποστολή τους και ευελπιστούν ότι το βράδυ της Τρίτης (3/5) θα ζήσουν ξανά στιγμές 2006, όταν ως «πρωτάρηδες» στο Champions League βρέθηκαν στα ημιτελικά της διοργάνωσης αποκλείοντας την Ίντερ, σε μία μαγική βραδιά στο «Μαδριγάλ».

Η σεζόν 2005/06 ήταν η πρώτη της Βιγιαρεάλ στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Μία ομάδα που μόλις το 1998 ανέβηκε στην La Liga είχε καταφέρει να τερματίσει στην τρίτη θέση πίσω από Ρεάλ και Μπαρτσελόνα τη σεζόν 2004/05 και να βγει στο Champions League. Ποιος να το πίστευε τότε ότι η σταχτοπούτα του θεσμού θα έφτανε μία ανάσα από τον τελικό της διοργάνωσης ο οποίος παρεμπιπτόντως θα γινόταν όπως και φέτος στο Παρίσι!

Τότε την είχε αποκλείσει και πάλι μία αγγλική ομάδα, η Άρσεναλ του Τιερί Ανρί ωστόσο έφτασε πάρα πολύ κοντά στο όνειρο και αν ο Ρικέλμε είχε νικήσει τον Λέμαν στο πέναλτι του 88στον επαναληπτικό της Ισπανίας τότε ίσως να μιλούσαμε διαφορετικά. Όλοι στο στρατόπεδο της Βιγιαρεάλ δεν θέλουν φυσικά να ζήσουν αντίστοιχες στιγμές στον επαναληπτικό αγώνα με την Λίβερπουλ αλλά στιγμές όπως αυτές της 4ης Απριλίου του 2006.

B9730716294Z.1_20220426110241_000GQ9KCEGGT.2-0_1.jpg

Πριν τις μάχες με την Άρσεναλ στα ημιτελικά, το «κίτρινο υποβρύχιο» έπρεπε να περάσει το εμπόδιο της Ίντερ, πράγμα όχι και τόσο εύκολο αν αναλογιστεί κανείς το ρόστερ των «νερατζούρι» εκείνης της χρονιάς. Χάβιερ Ζανέτι, Κόρντομπα, Ματεράτσι, Φίγκο, Βερόν, Καμπιάσο, Ρεκόμπα, Αντριάνο, όλοι τους υπέροχοι και η Ίντερ όπως ήταν φυσικό είχε βλέψεις για κάτι καλό εκείνη τη χρονιά ωστόσο η παρέα του Ρικέλμε και του Φορλάν τους χάλασε τα σχέδια.

Ο πρώτος αγώνας του Τζουσέπε Μεάτσα έληξε με νίκη των Ιταλών με 2-1 και η πρόκριση θα κρινόταν στο «Θεράμικα». Η ατμόσφαιρα που είχαν δημιουργήσει οι Ισπανοί στο γήπεδο εκείνη τη βραδιά ήταν μοναδικοί και όπως πάντα αποτέλεσαν τον 12ο παίκτη της ομάδας, βοηθώντας την να φτάσει σε κάτι ονειρικό!

1_WxoZ9Ffjap8FX5pjIKxsNA_1.jpeg

Ο μετέπειτα άσος της ΑΕΚ, Ροδόλφο Αρουαμπαρένα, ήταν εκείνος που έδωσε την τεράστια πρόκριση στην ισπανική ομάδα όπως είχε κάνει και νωρίτερα στους «16» κόντρα στους Ρέιντζερς.  Ο αγώνας βρισκόταν στο 58’ και η Βιγιαρεάλ ζητούσε αγωνιωδώς το γκολ που θα την έβαζε μπροστά και στο σκορ και στην υπόθεση πρόκριση. Τότε έπειτα από μία εκτέλεση φάουλ του Ρικέλμε, ο Τόλντο προσπάθησε να διώξει τη μπάλα στο ύψος του πέναλτι, για κακή του τύχη όμως ο Αρουαμπαρένα τον πρόλαβε και την έστειλε στα δίχτυα βάζοντας φωτιά στο γήπεδο!

Η Ίντερ δεν κατάφερε να αντιδράσει μέχρι το τέλος του αγώνα, το σκορ παρέμεινε ίδιο και η Βιγιαρεάλ πήρε πανηγυρικά την πρόκριση για τους «4» της διοργάνωσης, σε ένα αποτέλεσμα που σόκαρε την ποδοσφαιρική Ευρώπη. Η Ίντερ από την άλλη έμεινε εκτός ενώ παράλληλα είδε και την συμπολίτισσά Μίλαν να περνάει εκείνη στα ημιτελικά, με τους οπαδούς της να ζουν έναν «εφιάλτη».


Αντώνης Κεφαλωνίτης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0