Football Talk

Ολυμπιακός: Η ασφυκτική πίεση του +11 και το πρωτάθλημα μέσα στην Τούμπα

Ολυμπιακός: Η ασφυκτική πίεση του +11 και το πρωτάθλημα μέσα στην Τούμπα

Το buzzer beater του Ρόνι Λόπες έδωσε στον Ολυμπιακό τη νίκη κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα σε έναν αγώνα με χαρακτηριστικά τελικού. 

Γράφει ο Δημήτρης Σπηλιόπουλος

Αν ήσουν από οποιαδήποτε άλλη χώρα και βρισκόσουν το απόγευμα της Κυριακής (1/5) στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» και σου εξηγούσε κάποιος τα δεδομένα της αναμέτρησης του Ολυμπιακού με τον ΠΑΣ Γιάννινα, πιθανότατα δεν θα ξεχνούσες ποτέ την εμπειρία. Όχι για αυτό που είδες μέσα στο γήπεδο, αλλά για το πώς στο καλό είναι δυνατόν μια ομάδα που βρίσκεται μπροστά με 11 βαθμούς διαφορά από τον δεύτερο και με 5 ματς να απομένουν για το τέλος του πρωταθλήματος να έχει τόση πίεση για να κερδίσει σε σημείο που το συγκεκριμένο ματς να μοιάζει με τελικό.

Δεν πρέπει να υπάρχει άλλη ομάδα στον πλανήτη που οι ποδοσφαιριστές της να αισθάνονταν τόσο βάρος σε παρόμοια συνθήκη. Αλλά αυτός είναι ο Ολυμπιακός και πιθανότατα γι’ αυτό έχει τόσο μεγάλη διαφορά από τους αντιπάλους του σε τίτλους. 

Παρά το γεγονός πως έπαιξαν 120 λεπτά πριν από λίγες μέρες, οι παίκτες του Μαρτίνς μπήκαν στο ματς με διάθεση, ενέργεια και καλό σχέδιο. Έκαναν 12 τελικές προσπάθειες στο πρώτο ημίχρονο, πολλές από αυτές κλασικές ευκαιρίες και προηγήθηκαν με 2-0. Αρκούσε να γίνει γκολ η μοναδική φάση που έφτιαξε ο ΠΑΣ στο 45+3΄ για να γίνει το ματς θρίλερ. Το βάρος στα πόδια μεγάλωσε, το άγχος κυριάρχησε και το 2-2 στο 79ο λεπτό δημιούργησε σκηνικό καταστροφής. Επαναλαμβάνω. Με τον Ολυμπιακό στο +11

Πολλοί θα είχαν λυγίσει, αλλά στον συγκεκριμένο οργανισμό έχουν μάθει να ζουν με αυτές τις συνθήκες. Ο Μαρτίνς έβαλε στο ματς ότι επιθετικό όπλο είχε και ένα από αυτά, ο ξεχασμένος Ρόνι Λόπες με ένα καταπληκτικό σουτ στην τελευταία φάση του αγώνα έδωσε το έναυσμα των πανηγυρισμών για το 47ο πρωτάθλημα στην ιστορία του κλαμπ. Ένας ποδοσφαιριστής που είχε να παίξει σχεδόν 3 μήνες έδωσε στον Ολυμπιακό μια από τις πιο σημαντικές νίκες του την φετινή σεζόν και έβαλε τέλος στο αρνητικό σερί

Και επειδή γίνεται πολύς λόγος για το αν ο Μαρτίνς έχει αδικήσει τον Ρόνι Λόπες με τον χρόνο που του έχει δώσει, είναι μάλλον πιο σωστό να ειπωθεί πως ο ίδιος ο Πορτογάλος εξτρέμ έχει αδικήσει τον εαυτό του. Ας μην ξεχνάμε πως όταν ολοκληρώθηκε ο δανεισμός του από την Σεβίλλη έφτασε στον Πειραιά με αρκετά παραπανίσια κιλά, χρειάστηκε χρόνο και μέσα στον Δεκέμβρη έκανε 2-3 καλά παιχνίδια. Στο δίλημμα που προέκυψε τον Γενάρη μεταξύ Λόπες και Ονιεκούρου, σωστά ο προπονητής διάλεξε να στηρίξει τον δεύτερο ο οποίος είχε αποκτηθεί με μεταγραφή, ανεξάρτητα που ούτε ο Νιγηριανός δεν κατάφερε ποτέ να προσφέρει στην ομάδα του. Κανείς δε μπορεί να αδικήσει τον Μαρτίνς που κλείνει την σεζόν με βασικούς εξτρέμ του Μασούρα και Γκάρι Ροντρίγκες αφού πρόκειται δεδομένα για τους δύο καλύτερους στη θέση τους στο ρόστερ. 

Πλέον, ο Ολυμπιακός έχει μπροστά του την Τετάρτη (4/5) το εξ αναβολής ματς με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, εκεί όπου έχει την ευκαιρία με έναν βαθμό να πανηγυρίσει το πρωτάθλημα και να πάρει μια άτυπη ρεβάνς για τον αποκλεισμό του στο Κύπελλο. Μην έχετε καμία αμφιβολία πως και σε αυτό το παιχνίδι η πίεση θα είναι στους Πειραιώτες, γιατί πολύ απλά έτσι είναι αυτός ο σύλλογος.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0