Football Talk

Παναθηναϊκός – Άρης 1-0: Τρίποντο και... αναρρίχηση στην τριάδα για τους «πράσινους» (video)

Παναθηναϊκός – Άρης 1-0: Τρίποντο και... αναρρίχηση στην τριάδα για τους «πράσινους» (video)
Νίκη που οδηγεί στην τρίτη θέση της βαθμολογίας τον Παναθηναϊκό, ο οποίος με ένα γκολ του Σένκεφελντ στο 28ο λεπτό πήρε τη νίκη επί του Άρη στη «Λεωφόρο». 

Ο Παναθηναϊκός υποδέχτηκε τον Άρη για την 6η αγωνιστική των play off της Super League, σε μια αναμέτρηση όπου διακυβευόταν η τρίτη θέση του πρωταθλήματος. Μάλιστα, ο αγώνας πραγματοποιήθηκε υπό την παρουσία φιλοξενούμενων οπαδών, μετά από 8 ολόκληρα χρόνια. Η τελευταία φορά που είχαν βρεθεί φιλοξενούμενοι στο «Απόστολος Νικολαΐδης» ήταν αυτοί του ΠΑΟΚ στις 4 Απριλίου το 2014.

Το παιχνίδι είχε υψηλό ρυθμό και ο κόσμος... χάρηκε το παιχνίδι. Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης το πέτυχε ο Μπαρτ Σένκεφελντ στο 28ο λεπτό και οι «πράσινοι» πήραν το τρίποντο και αναρριχήθηκε στην τρίτη θέση της βαθμολογίας. 

1ο ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Η πρώτη… υποψία φάσης του αγώνα έγινε από τη μεριά των φιλοξενούμενων, με τον Μπρούνο Γκάμα να επιχειρεί ένα σουτ, αλλά ο Μπρινιόλι δεν ανησύχησε.

Το παιχνίδι είχε γρήγορο ρυθμό, αλλά καμία από τις δύο ομάδες δεν κατάφερε να απειλήσει την αντίπαλη εστία.

Στο 13ο λεπτό, ο Αϊτόρ επιχείρησε να βγάλει μια μπαλιά στην πλάτη της άμυνας του Άρη για τον Ιωαννίδη, αλλά ο Κουέστα βρισκόταν σε καλή θεση έλεγχε τη μπαλιά και την έσφιξε στην αγκαλιά του.

Με μια άψογη συνεργασία των παικτών του Παναθηναϊκού, με τον Κώτσιρα να κάνει μια πολύ γρήγορη και έξυπνη κούρσα (για άλλη μια φορά), κουβαλώντας την μπάλα και τον Βιγιαφάνιες να μοιράζει για τον Παλάσιος. Το «τριφύλλι» βγήκε στη δεξιά πτέρυγα με γεμάτη περιοχή, αλλά ο Αργεντινός έκανε κάκιστη σέντρα, η οποία κατέληξε άουτ.

Στο 20ο λεπτό ένα εξαιρετικό γύρισμα του Γκατσίνοβιτς, ο οποίος είχε τραβήξει την άμυνα του Άρη πάνω του και μοίρασε για τον Παλάσιος ο οποίος με τη μια επιχείρησε το σουτ από το ύψος του πέναλτι με την μπάλα να σταματάει στο κάθετο δοκάρι του Κουέστα.

Ένα μακρινό, αλλά αρκετά επικίνδυνο σουτ του Πέρεθ στο 25ο λεπτό, απείλησε τον Κουέστα αλλά ο Ισπανός κίπερ έλεγξε τη φάση και μπλόκαρε σε δεύτερο χρόνο.

Στο 28ο λεπτό από μια στατική ευκαιρία, με εκτελεστή τον Αϊτόρ, ο Αργεντινός γέμισε την περιοχή και ο Σένκεφελντ «τσίμπησε» την κεφαλιά και έδωσε προβάδισμα στους πράσινους.

Δέκα λεπτά αργότερα ακόμα μια παρόμοια φάση, με τον Αϊτόρ να εκτελεί, αλλά τον Βέλεθ να είναι αποδέκτης αυτή τη φορά, ο Παναθηναϊκός έψαξε μια μπαλιά στο δεύτερο δοκάρι, αλλά η κεφαλιά του Ισπανού μπακ δεν ήταν αρκετή για να νικήσει τον Κουέστα.

Ένα μαρκάρισμα στο κέντρο του γηπέδου και μια κίνηση του Καμαρά προς τον Πέρεθ, ήταν αρκετή για να… ανάψουν τα αίματα στο 42’, με τον Γάλλο επιθετικό του Άρη να δέχεται την κίτρινη κάρτα. Τρια λεπτά αργότερα, ακόμη ένα εκνευρισμένο μαρκάρισμα επάνω στον Βιγιαφάνιες ήταν αρκετό για να στείλει τον Αμπουμπακάρ Καμαρά στα αποδυτήρια, με δεύτερη κίτρινη!

 

2ο ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Πρώτη καλή ευκαιρία στο δεύτερο μισό ήρθε για τους γηπεδούχους, με τον Μπραμπετς να κάνει λάθος, αλλά διορθώνει άμεσα λίγο πριν ο Αϊτόρ βρεθεί για να πλασάρει.

Στο 54ο λεπτό μετά από εξαιρετική συνεργασία των παικτών του Άρη, ο Γκάμα έκανε μια παράλληλη κίνηση στην περιοχή του Μπρινιόλι και έστειλε την μπάλα στην αδύναμη πλευρά με τον Γκάνεα να κάνει ένα διαγώνιο σουτ, με τη μπάλα να περνάει άουτ.

Ακόμη μια επέλαση του Άρη από τα δεξιά στο 56’ με τον Ιτούρμπε να μοιράζει για τον Μαντσίνι, όπου σούταρε με την μια. Ο Μπρινιόλι επενέβη και ο Σένκεφελντ έδιωξε σε κόρνερ παίρνοντας την μπουκιά από το στόμα του Μαντσίνι.

Στην αντεπίθεση ο Παναθηναϊκός έχασε και αυτός μια μεγάλη ευκαιρία με τον Ιωαννίδη να αστοχεί σε μια κεφαλιά, στην οποία ο Έλληνας φορ βρισκόταν σε πολύ ευνοούμενη θέση.

Στο 59ο λεπτό της αναμέτρησης, ο Παναθηναϊκός με τον Αϊτόρ έφτασε πολύ κοντά στην επίτευξη ενός δεύτερου γκολ, με τον Αργεντινό να είναι αμαρκάριστος και να εκτελεί τον τερματοφύλακα του Άρη αλλά αυτός απομάκρυνε με τις γροθιές.

Οι «πράσινοι», απείλησαν με μια ακόμη εκτέλεση φάουλ την οποία ανέλαβε ο Βιγιαφάνιες. Το σουτ του μέσου του Παναθηναϊκού ήταν καλό αλλά πέρασε λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι του Άρη στο 65’.

Μια φάση με τον Παλάσιος να επιχειρεί ένα σουτ και τον Κουέστα να απομακρύνει, με τον διαιτητή να δείχνει άουτ, ήταν όμως και η αφορμή να διακοπή ο ρυθμός του παιχνιδιού, με τους παίκτες του Γιοβάνοβιτς διαμαρτυρήθηκαν δικαίως για τη φάση.

O ρυθμός του παιχνιδιού ήταν πολύ καλός με τον Άρη να πιέζει ψηλά στο γήπεδο, παρά την αποβολή του Καμαρά, αλλά καμία από τις δύο ομάδες δεν κατάφερε να κάνει κάποια τελική μέχρι και τη λήξη.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Το σουτ του Μαντσίνι στο 56ο λεπτό, θα μπορούσε να βάλει «φωτιά» στην αναμέτρηση και να λειτουργήσει εις βάρος της ψυχολογικής κατάστασης των παικτών του Γιοβανοβιτς.

Ο MVP

Δεν θα μπορούσε να είναι άλλος από τον σκόρερ του γκολ της αναμέτρησης, Μπαρτ Σένκεφελντ, αφού όπως αποδείχθηκε ήταν ο… μοιραίος εκτελεστής.

 

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Χουάνκαρ, Βέλεθ, Σένκεφελντ, Κώτσιρας, Ρούμπεν, Γκατσίνοβιτς (30’ Αλεξανδρόπουλος), Βιγιαφάνιες (81’ Κουρμπέλης), Αϊτόρ (89’ Χατζηγιοβάννης), Παλάσιος (81’ Βιτάλ), Ιωαννίδης (89’ Καρλίτος).

ΑΡΗΣ (Μπούργος): Κουέστα, Εμπακατά, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Γκάνεα (84’ Σούτγκρεν), Γκάμα (62’ Πάλμα), Ντουκουρέ (62’ Εντιαγιέ), Σάσα (31’ Ιτούρμπε), Ματίγια (84’ Γκαρσία), Καμαρά


Δημήτρης Φεραδούρος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0