Football Talk

Γουέστ Χαμ – Άρσεναλ 1-2: «Διπλό» τετράδας για τους Λονδρέζους που έγιναν… φαβορί για το Champions League! (video)

Γουέστ Χαμ – Άρσεναλ 1-2: «Διπλό» τετράδας για τους Λονδρέζους που έγιναν… φαβορί για το Champions League! (video)

Ένα «διπλό» τεράστιας σημασίας πανηγύρισε η Άρσεναλ στο Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου, με τους «κανονιέρηδες» να επικρατούν με 2-1 της Γουέστ Χαμ, χάρη σε δύο γκολ από στατικές φάσεις!

Επρόκειτο για ένα ντέρμπι του Λονδίνου, με την Άρσεναλ αυτή την φορά να αποδεικνύεται αντάξια των προσδοκιών και να μην βιώνει κόντρα στην Γουέστ Χαμ ό,τι συνέβη απέναντι στην Κρίσταλ Πάλας. Προηγήθηκε σε δύο περιπτώσεις, ήταν αξιόπιστη ανασταλτικά και πανηγύρισε ένα σπουδαίο «διπλό» (1-2) που την κρατά στην τετράδα και την καθιστά το απόλυτο φαβορί!

Αναλυτικότερα, στο πρώτο 20άλεπτο καμία από τις δύο ομάδες δεν είχε πραγματοποιήσει κάποια σημαντική τελική προσπάθεια, με την πρώτη πραγματικά καλή στιγμή να γίνεται… γκολ.

Ο Σάκα εκτέλεσε εξαιρετικά το κόρνερ του 30ου λεπτού και ο Ρομπ Χόλντινγκ, που ήταν ο καλύτερος της ομάδας του στο πρώτο μέρος, πέτυχε το πρώτο του γκολ στην Premier League!


Ωστόσο, η νευρικότητα των παικτών της Άρσεναλ με το που πήραν το προβάδισμα ήταν πρωτοφανής και οι γηπεδούχοι «χτύπησαν» πάνω στην απειρία του Ταβάρες. Η μπάλα έφτασε στον Τσούφαλ και αυτός πάσαρε στον Μπόουεν, που κατάφερε με αριστερό διαγώνιο σουτ, να νικήσει τον Ράμσντεϊλ, ευνοούμενος και από την κόντρα που έγινε στον Γκάμπριελ.


Με την έναρξη του δευτέρου μέρους, οι φιλοξενούμενοι παρουσιάστηκαν πιο συγκεντρωμένοι και ο ενθουσιασμός τους ευδοκίμησε πριν από την συμπλήρωση 55 λεπτών και πάλι με τον ίδιο τρόπο.

Η «αεροπορία» ανέβηκε στο κόρνερ, η μπάλα έφτασε στον Μαρτινέλι και αυτός σέντραρε για τον Γκάμπριελ, που έγινε ο δεύτερος στόπερ των Λονδρέζων που νίκησε τον Φαμπιάνσκι για δεύτερη φορά στο ματς!


Από εκείνο το σημείο και έπειτα, ο ρυθμός έπεσε και η Άρσεναλ κατάφερε να διατηρήσει αυτή την τεράστια νίκη, η οποία την καθιστά το απόλυτο φαβορί για την τετράδα, έναντι της Τότεναμ!

Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων:

Γουέστ Χαμ (Ντέιβιντ Μόγες): Φαμπιάνσκι, Τσουφάλ, Ζουμά, Κρέσγουελ, Φρέντερικς, Νομπλ (77’ Σούτσεκ), Ράις, Φορνάλς, Λαντσίνι (71’ Αντόνιο), Μπενραχμά (81’ Γιαρμολένκο), Μπόουεν

Άρσεναλ (Μικέλ Αρτέτα): Ράμσντεϊλ, Ταβάρες, Γκάμπριελ, Χόλντινγκ, Τομιγιάσου (78’ Σόαρες), Τσάκα, Ελνένι, Μαρτινέλι, Έντεγκαρντ (90+2’ Λοκόνγκα), Σάκα (87’ Σμιθ Ρόου), Ενκετιά

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0