Football Talk

Ολυμπιακός - ΠΑΣ Γιάννινα 3-2: Ένα βήμα πιο κοντά στον τίτλο οι «ερυθρόλευκοι» με φανταστικό buzzer - beater του Ρόνι Λόπες

Ολυμπιακός - ΠΑΣ Γιάννινα 3-2: Ένα βήμα πιο κοντά στον τίτλο οι «ερυθρόλευκοι» με φανταστικό buzzer - beater του Ρόνι Λόπες

Νίκη στο φινάλε για τον Ολυμπιακό! Οι «ερυθρόλευκοι» μπορεί να προηγήθηκαν με δύο γκολ διαφορά του ΠΑΣ Γιάννινα, όμως οι Ηπειρώτες κατάφεραν να επιστρέψουν στο ματς, για να έρθει στις καθυστερήσεις ο Ρόνι Λόπες και να «λυτρώσει» την ομάδα του με ένα εκπληκτικό σουτ.

Μπορεί ο Ρόνι Λόπες να είχε να αγωνιστεί από τις 17 Φεβρουαρίου και την αναμέτρηση του Ολυμπιακού κόντρα στην Αταλάντα, ωστόσο σήμερα επέστρεψε και χάρισε τη νίκη στην ομάδα του με buzzer-beater. Ο αξιόμαχος ΠΑΣ Γιάννινα βρέθηκε με δύο γκολ πίσω στο σκορ στο 43', όμως δεν το παράτησε, κατάφερε να ισοφαρίσει στο 80' σε 2-2, αλλά τελικά λύγισε στις καθυστερήσεις των καθυστερήσεων.

1ο ημίχρονο

Ο Ολυμπιακός είχε τον έλεγχο του παιχνιδιού καθόλη τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου. Φυσικά σε αυτό βοήθησε το γρήγορο γκολ που πέτυχαν οι «ερυθρόλευκοι» στο 7ο λεπτό του αγώνα. Ο Γκάρι Ροντρίγκες πήρε ριμπάουντ από ένα κόρνερ και έκανε το σουτ, με την μπάλα να φτάνει στο κεφάλι του Ελ Αραμπί μετά από κόντρα και τον Μαροκινό να νικά τον Λοντίγκιν από κοντινή απόσταση. Το τέρμα αυτό έδωσε ψυχολογία στους γηπεδούχους, που μεταφράστηκε σε έναν μονόλογο. Συγκεκριμένα, οι παίκτες του Ολυμπιακού δημιούργησαν αρκετές ευκαιρίες για ένα δεύτερο γκολ, με την στατιστική υπηρεσία να καταγράφει 14 τελικές προσπάθειες στο πρώτο μέρος.

Στην τελευταία εξ αυτών, ο Ολυμπιακός βρήκε το δεύτερο γκολ του στο ματς. Οι παίκτες του ΠΑΣ έχασαν την κατοχή στο χώρο του κέντρου, ο Καρβάλιο τροφοδότησε άμεσα τον Μασούρα, ο οποίος με τη σειρά του βρήκε τον Ροντρίγκες μέσα στην περιοχή και εκείνος με ένα δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Ωστόσο, δευτερόλεπτα πριν την ανάπαυλα, ο Γιαννιώτες μπήκαν ξανά στο παιχνίδι μόλις στην πρώτη καλή στιγμή τους στο ματς. Ο Στάνκο πήρε την μπάλα από τον Πίρσμαν στο αριστερό άκρο της περιοχής και με μια παράλληλη σέντρα βρήκε τον Περέα, ο οποίος εκτέλεσε με τη μια, αφήνοντας «άγαλμα» τον Βάτσλικ.  

5582762_1.jpg

2ο ημίχρονο

Η εικόνα του παιχνιδιού δεν άλλαξε στο δεύτερο μέρος, με τον Ολυμπιακό ναι μεν να μην είναι τόσο καταιγιστικός όσο στο πρώτο, αλλά δημιούργησε και πάλι ευκαιρίες για γκολ. Μάλιστα, οι «ερυθρόλευκοι» βρήκαν δίχτυα στο 61’ όμως το γκολ από τον Γκάρι Ροντρίγκες ακυρώθηκε για οφσάιντ μετά από υπόδειξη του VAR. Ο ΠΑΣ Γιάννινα που είχε παθητικό ρόλο στο χορτάρι, λίγο έλειψε να κάνει ζημιά στο 64’ όταν εκμεταλλεύτηκε ένα φθηνό λάθος της άμυνας του Ολυμπιακού, όμως ο Γκαρντάφσκι που βρέθηκε τετ-α-τετ με τον Βατσλίκ νίκηθε από τον Τσέχο γκολκίπερ. Τελικά, η ζημιά έγινε δέκα λεπτά πριν το φινάλε. Ο Στάνκο σέντραρε από τα δεξιά προς το δεύτερο δοκάρι, ο Σνάιντερ κινήθηκε ξεχασμένος από την άμυνα του Ολυμπιακού και με πλασέ στην κίνηση έφερε το ματς στα ίσα! Ωστόσο, η τελευταία λέξη άνηκε στον Ρόνι Λόπες! Ο Πορτογάλος πέρασε στον αγωνιστικό χώρο στο 82', αμέσως μετά την ισοφάριση του ΠΑΣ και στην τελευταία κυριολεκτικά φάση του αγώνα στο 90+7', έπιασε ένα βολέ μέσα από την περιοχή, δίνοντας τη νίκη στην ομάδα του.

5582838.jpg

Η φάση του αγώνα

Δε θα μπορούσε να είναι άλλη, από το γκολ του Ρόνι Λόπες στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης, που έκρινε και το νικητή του αγώνα.

MVP

Οποιοσδήποτε κι αν έδινε τη νίκη στην ομάδα του στο τελευταίο λεπτό του αγώνα, θα γινόταν αυτομάτως ο MVP του παιχνιδιού. Ο Ρόνι Λόπες αγωνίστηκε για λιγότερο από ένα τέταρτο όμως έκανε τη δουλειά που έπρεπε.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

Ολυμπιακός (Π. Μαρτίνς): Βατσλίκ, Βρουσάι, Μπα, Παπασταθόπουλος, Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά (82’ Κουντέ), Μπουχαλάκης (56’ Μαντί Καμαρά), Καρβάλιο (82’ Τικίνιο), Μασούρας (72’ Ρόνι Λόπες), Ροντρίγκες (82’ Βαλμπουενά), Ελ Αραμπί.

ΠΑΣ Γιάννινα (Η. Μεταξάς): Λοντίγκιν, Πίρσμαν, Εραμούσπε, Κάργας, Λιάσος, Σνάιντερ (85’ Οικονομόπουλος), Στάνκο, Καραχάλιος, Γκαρντάφσκι, Ντομίνγκεθ (62’ Λώλης), Περέα

Βασίλης Βασιλείου

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0