Football Talk

Τοντ Μπόελι: Η 3η του προσπάθεια να αγοράσει την Τσέλσι, είναι η… φαρμακερή!

Τοντ Μπόελι: Η 3η του προσπάθεια να αγοράσει την Τσέλσι, είναι η… φαρμακερή!

Μόνο η ανακοίνωση από την πλευρά του Τοντ Μπόελι, αλλά και από αυτήν του Ρόμαν Αμπράμοβιτς φαίνεται πως απομένει για να ολοκληρωθεί το deal ανάμεσα στις δύο πλευρές, με την Τσέλσι να είναι ένα βήμα πριν πουληθεί στον Αμερικανό επιχειρηματία, που όμως δεν ασχολείται για πρώτη φορά στην ζωή του με τον αθλητισμό, ενώ έχει επιχειρήσει να μπει στα διοικητικά των «μπλε» ακόμη δύο φορές!  

Μπορεί στην Ελλάδα το όνομα του Τοντ Μπόελι να μην είναι τόσο γνωστό ή τουλάχιστον να μην ήταν, πριν ακουστεί πως αυτός είναι πως θα αγοράσει την Τσέλσι και θα αποτελέσει τον ισχυρό της άνδρα, μετά τον Ρόμαν Αμπράμοβιτς, όμως στην Αμερική, ο Μπόελι και οι επιχειρηματικές του δραστηριότητες είναι γνωστές.

Ποιος είναι λοιπόν και τι έχει κάνει μέχρι σήμερα ο βασικός υποψήφιος αγοραστής των Λονδρέζων;

Είναι ο συνιδρυτής, πρόεδρος, διευθύνων σύμβουλος και μέλος ελέγχου της Eldridge Industries, μιας εταιρείας χαρτοφυλακίου με έδρα στο Γκρίνουιτς του Κονέκτικατ, την ώρα που έχει εμπλακεί στον χώρο του αθλητισμού, όσον αφορά το μπάσκετ και το μπέιζμπολ.

Διαθέτει στην κατοχή του το 20% των Los Angeles Dodgers, μίας επαγγελματικής ομάδας μπέιζμπολ με έδρα το Λος Άντζελες, ενώ έχει και μετοχές στους Los Angeles Sparks, την γυναικεία ομάδα μπάσκετ, που αγωνίζεται στην Δυτική περιφέρεια της Αμερικής.

Επίσης ο Μποέλι μαζί με τον Μαρκ Γουόλτερ απέκτησαν μερίδιο 27% στους Los Angeles Lakers το 2021.

Παρόλα αυτά, η προσπάθειά του να εμπλακεί στα διοικητικά της Τσέλσι δεν ήταν η πρώτη. Αναλυτικότερα, το 2019 είχε κάνει προσπάθεια για να αγοράσει τους Λονδρέζους από τον Αμπράμοβιτς δίνοντας 3 δισ. δολάρια αλλά η πρόταση του απορρίφθηκε.

Το 2022 επανήλθε για την αγορά της Τσέλσι μαζί με τον Ελβετό μεγιστάνα των επιχειρήσεων Χανσγιόργκ Βις. Ο Αμερικανός επενδυτής και επιχειρηματίας – ο οποίος έχει προσφέρει περίπου 2.5 δισεκατομμύρια λίρες για τον σύλλογο – έχει αναφερόμενη καθαρή περιουσία 4,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων (3,6 δισεκατομμύρια λίρες) σύμφωνα με το Forbes.

Στις σφυγμομετρήσεις του διαδικτύου ο Μποέλι έχει ήδη κερδίσει την απόλυτη πλειοψηφία από τους οπαδούς της Τσέλσι και όσο κι αν δεν το παραδέχονται οι αντίπαλοί του δημοσίως, αυτό που λέγεται είναι πως «αν θέλουμε να πάρουμε την Τσέλσι, αυτόν πρέπει να νικήσουμε».

Πλέον όμως, τα πράγματα στο διοικητικό καθεστώς των «μπλε» είναι διαφορετικά και όλα δείχνουν πως ο Τοντ Μπόελι είναι ο άνθρωπος που θα αποτελέσει τον ισχυρό άνδρα της Τσέλσι. Η πρόταση του Σερ Τζιμ Ράτκλιφ, που προέκυψε χθες, απορρίφθηκε άλλωστε από την Raine Group και προκρίθηκε αυτή του Αμερικανού, έναντι 4,25 δισεκατομμυρίων λιρών και φαίνεται πως έχουμε φαβορί!

«Κάναμε μια προσφορά σήμερα το πρωί. Είμαστε η μόνη βρετανική προσφορά. Τα κίνητρά μας είναι απλώς να προσπαθήσουμε να δημιουργήσουμε ένα πολύ καλό κλαμπ στο Λονδίνο.

Δεν έχουμε κανένα κίνητρο κέρδους γιατί βγάζουμε τα χρήματά μας με άλλους τρόπους», ανέφερε ο Ράτκλιφ σε δηλώσεις του στους Times.

Οι άλλοι δυο όμιλοι που έχουν καταθέσει προτάσεις είναι αυτοί του Στιβ Παλιούκα και του Σερ Μάρτιν Μπρόουτον. Ο Παλιούκα σύμφωνα με τα βρετανικά ΜΜΕ έχει ενημερωθεί ήδη ότι είναι εκτός κούρσας.

Συνεπώς, ο Τοντ Μπόελι «παίζει» μόνος του και η πιθανότητα να αγοράσει την Τσέλσι είναι πολύ μεγαλύτερη από το να προκύψει κάτι που θα «χαλάσει» το deal!

Πηγή: England365.gr

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0