Football Talk

Ολυμπιακός: Πρώτα το πρωτάθλημα και μετά το χτίσιμο μια νέας ομάδας

Ολυμπιακός: Πρώτα το πρωτάθλημα και μετά το χτίσιμο μια νέας ομάδας

Σημαντικές αλλαγές σε όλα τα επίπεδα αναμένονται το καλοκαίρι στους Πειραιώτες, ωστόσο αυτή την ώρα προέχει η κατάκτηση του 47ου πρωταθλήματος.

Γράφει ο Δημήτρης Σπηλιόπουλος

Πρόκειται χωρίς αμφιβολία για το χειρότερο διάστημα που διανύει ο Ολυμπιακός από την μέρα που ανέλαβε τα ηνία ο Πέδρο Μαρτίνς. Με μία μόλις νίκη στα επτά τελευταία παιχνίδια δεν χρειάζεται να ειπωθεί τίποτα άλλο για να καταλάβει κανείς σε τι κατάσταση έχει περιέλθει η ομάδα. Σε μία σεζόν όπου κατά κανόνα οι «ερυθρόλευκοι» πραγματοποιούσαν μέτριες εμφανίσεις και μέχρι ενός σημείου κατάφερναν να παίρνουν τα αποτελέσματα με οριακές νίκες. Τα προβλήματα διογκώθηκαν όταν ολοκληρώθηκε η κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος. Τα πόδια βάρυναν ακόμα περισσότερο και τα λάθη που έγιναν το περσινό καλοκαίρι άρχισαν να φαίνονται ακόμα περισσότερο. 

Η εικόνα του Ολυμπιακού σε όλη τη σεζόν και ειδικά το τελευταίο διάστημα δεν θυμίζει σε τίποτα με αυτή που είχε την προηγούμενη τριετία. Παράγει πολύ λιγότερο ποδόσφαιρο, δείχνει άδεια από ενέργεια, στερείται ποιότητας και σχεδίου που θα ψυχαγωγήσει τον κόσμο. Χρειάζεται να γίνουν πολλά λάθη από πολλούς για να εμφανιστεί τόσο αλλαγμένη προς το χειρότερο μια ομάδα μέσα σε μια σεζόν. Θυμηθείτε μόνο τι ποδόσφαιρο έπαιζε ο Ολυμπιακός πέρσι τέτοια εποχή στα πλέι οφ και τι αποτελέσματα είχε με τους μεγάλους του αντιπάλους όταν έβαζε πέντε γκολ στην ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ και τέσσερα στον Παναθηναϊκό Λεωφόρο και θα καταλάβετε.

Ο αποκλεισμός στο Κύπελλο από τον ΠΑΟΚ έκανε και τον τελευταίο να καταλάβει πως η ομάδα χρειάζεται σημαντικές αλλαγές για να επανέλθει στα στάνταρ του ποδοσφαίρου της την προηγούμενη τριετία. Για ακόμα μια φορά ο προπονητής ανέλαβε την ευθύνη, οι παίκτες έκαναν την αυτοκριτική τους και τα «άκουσαν» από τον πρόεδρο, αλλά αυτά τα έχουμε δει πολλές φορές και το… έργο δεν αλλάζει. 

Αυτό που έχει σημασία αυτή τη στιγμή είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος που θα είναι το 47ο στην ιστορία του συλλόγου. Με δύο νίκες στα δύο επόμενα παιχνίδια με ΠΑΣ Γιάννινα και ΠΑΟΚ ο στόχος θα επιτευχθεί και θα πάρει σειρά το χτίσιμο μιας νέας ομάδας. 

Είναι ειλημμένη απόφαση της διοίκησης να γίνουν σημαντικές αλλαγές στο ρόστερ το προσεχές καλοκαίρι. Με τον χρόνο να πιέζει αφού η σεζόν πιθανότατα θα ξεκινήσει στα 19 Ιουλίου, θα χρειαστούν προσεκτικές κινήσεις και πολύ καλές επιλογές για να μην επαναληφθούν τα λάθη του περσινού καλοκαιριού.

Στο συντριπτικά μεγαλύτερο μέρος του το ρόστερ έχει ήδη αξιολογηθεί από αυτούς που παίρνουν τις αποφάσεις και θεωρείται σχεδόν βέβαιο πως ο Ολυμπιακός θα πάει σε διψήφιο αριθμό προσθηκών με 5-6 από αυτούς να προορίζονται για βασικοί. Δεν είναι καθόλου εύκολο, αλλά ο Μαρινάκης και ο Μαρτίνς το έχουν ξανακάνει πριν από τέσσερα χρόνια όταν έφτιαξαν από την αρχή μια ομάδα που πέτυχε σημαντικά πράγματα σε Ελλάδα και Ευρώπη. 

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0