Football Talk

ΑΕΚ: Η ανανέωση της σύμβασης με το ΟΑΚΑ μέχρι το τέλος του 2022 και τι γίνεται με την OPAP Arena

ΑΕΚ: Η ανανέωση της σύμβασης με το ΟΑΚΑ μέχρι το τέλος του 2022 και τι γίνεται με την OPAP Arena

Η ΑΕΚ προχώρησε σε ανανέωση της σύμβασής της με το Ολυμπιακό Στάδιο κι αυτό έχει τη σημασία του – Τι σημαίνει για τη μετακόμιση στο σπίτι της στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Σε μία λογικότατη κίνηση προχώρησε η ΠΑΕ ΑΕΚ, ανανεώνοντας τη σύμβασή της με το Ολυμπιακό Στάδιο μέχρι τις 30 Δεκεμβρίου του 2022, καθώς η τρέχουσα σύμβαση ολοκληρώνεται τον Ιούνιο. Αυτή η ανανέωση της σύμβασης δε σημαίνει ότι η ΑΕΚ θα συνεχίσει να παίζει στο ΟΑΚΑ μέχρι τον Δεκέμβρη και μέχρι τότε δεν θα έχει γίνει η μετακόμισή της στην OPAP Arena.

Η ΑΕΚ έπρεπε πρώτα να βρει λύση για τα καλοκαιρινά προκριματικά παιχνίδια του Conference League, εφόσον φυσικά καταφέρει να αγωνιστεί σε αυτά. Επίσης, έπρεπε να έχει ένα μπακ απ πλάνο μέχρι να πάρει στα χέρια της την αδειοδότηση του νέου της γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια. Και το πιο σημαντικό για την εγχώρια και ευρωπαϊκή της αδειοδότηση έπρεπε να καταθέσει σύμβαση με αδειοδοτημένο γήπεδο. Όπως είναι φυσικό δεν θα μπορούσε να καταθέσει σύμβαση με ένα γήπεδο που βρίσκεται σε διαδικασία αδειοδότησης. Δεδομένα τον Ιούλιο η OPAP Arena δεν θα είναι αδειοδοτημένη.

Στην πορεία κι εφόσον πάνε όλα τέλεια και η ΑΕΚ βγει όχι μόνο Ευρώπη, αλλά μπει και ομίλους, το σενάριο φυσικά αλλάζει και ο στόχος είναι να έχει μπει η Ένωση στο νέο της γήπεδο δίνοντας εκεί όλα τα παιχνίδια της. Στο ΟΑΚΑ λοιπόν, θα δώσει η ΑΕΚ τα ευρωπαϊκά καλοκαιρινά της παιχνίδια, παρά το γεγονός ότι υπάρχουν στο Στάδιο προγραμματισμένες εκδηλώσεις.

Η ΑΕΚ πήρε τις διαβεβαιώσεις ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα και θα μπορεί να δώσει εκεί τα παιχνίδια της για όσο καιρό χρειαστεί. Ο στόχος να μπει η ΑΕΚ στο δικό της γήπεδο παραμένει ίδιος: Να τα καταφέρει δηλαδή από το καλοκαίρι και μετά να είναι όλα έτοιμα. Μάλιστα, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες από τα μέσα Ιουλίου προγραμματίζεται η διαδικασία των πρώτων test events. Το πότε ακριβώς θα είναι έτοιμο και πότε θα ολοκληρωθεί η διαδικασία των αδειοδοτήσεων θα φανεί στην πορεία.

Θοδωρής Καρβουνιάρης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0