Football Talk

Το Άνφιλντ έχει μετατραπεί σε κάστρο και η Λίβερπουλ συνεχίζει να διεκδικεί τα… πάντα και τον Μάιο! (video)

Το Άνφιλντ έχει μετατραπεί σε κάστρο και η Λίβερπουλ συνεχίζει να διεκδικεί τα… πάντα και τον Μάιο! (video)

Για ακόμη μία φορά, η Λίβερπουλ απέδειξε πως στο Άνφιλντ υπάρχει ξεκάθαρο… φαβορί! Επικράτησε με 2-0 της Βιγιαρεάλ, ήταν κυρίαρχη σε όλη την διάρκεια του ημιτελικού του Champions League και έκανε τεράστιο βήμα πρόκρισης στον τελικό, ολοκληρώνοντας μία εξαιρετική εβδομάδα στο «σπίτι» της.

Δεν χρειαζόταν να παρακολουθήσει κανείς την αναμέτρηση με την Βιγιαρεάλ ή να δει απλώς το τελικό σκορ για να διαπιστώσει πως στο Άνφιλντ υπάρχει… φαβορί! Η Λίβερπουλ άλλωστε το αποδεικνύει σε όλη την διάρκεια της σεζόν, διαθέτοντας την καλύτερη έδρα από κάθε ομάδα του «Νησιού» σε όλες τις διοργανώσεις.

Έχει την καλύτερη επίθεση του πρωταθλήματος συνολικά, την καλύτερη εντός έδρας άμυνα, ούσα η μοναδική ομάδα που έχει δεχθεί μονοψήφιο αριθμό γκολ σε επίπεδο πρωταθλήματος στο «σπίτι» της (7) και η εξαιρετική παράδοσή της στο Άνφιλντ, συνεχίστηκε και στο Champions League.

Μπορεί να μην σκόραρε στο πρώτο ημίχρονο και η Βιγιαρεάλ να κατάφερε να περιορίσει τους κινδύνους, όμως στην επανάληψη, «μίλησε» η έδρα. Το σκορ άνοιξε νωρίς, 120 δευτερόλεπτα μετά έγινε το 2-0 από τον Σαντιό Μανέ, που ξεπέρασε για 5η συνεχόμενη σεζόν τα 20 γκολ και από εκεί και πέρα, το πράγμα είχε απλοποιηθεί πλήρως!

Η Βιγιαρεάλ μπορεί να αισθάνεται τυχερή που το σκορ παρέμεινε σε αυτά τα επίπεδα, έκανε την δεύτερη τελική της προσπάθεια στο 87ο λεπτό και είδε την αντίπαλό της να κάνει τεράστιο βήμα πρόκρισης προς τον τελικό.


Επί της ουσίας, η «ζημιά» για τους Ισπανούς θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερη και το σκορ να φτάσει σε επίπεδα… Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ! Ωστόσο, η Λίβερπουλ ολοκλήρωσε αυτή την υπέροχη εβδομάδα στην έδρα της με 8-0 συνολικό σκορ υπέρ της.

Έβαλε τέσσερα στους «κόκκινους διαβόλους», δύο στην Έβερτον και άλλα τόσα στην Βιγιαρεάλ, πραγματοποίησε 1622 πάσες περισσότερες και από τις τρεις μαζί και είχε 93 επαφές στην αντίπαλη περιοχή σε 270 αγωνιστικά λεπτά αθροιστικά!

Τι σημαίνει αυτό πρακτικά; Πως σκόραρε ανά 33 λεπτά περίπου μία φορά και πως απόλυτα φυσιολογικό ο Τιάγκο είναι ο απόλυτος πρωταγωνιστής της εβδομάδας που παρήλθε, με δύο βραβεία του πολυτιμότερου παίκτη της αναμέτρησης να απονέμονται σε αυτόν.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της Λίβερπουλ στα τρία τελευταία εντός έδρας ματς της:

Λίβερπουλ – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 4-0

Λίβερπουλ – Έβερτον 2-0

Λίβερπουλ – Βιγιαρεάλ 2-0


Πλέον, μετά το νικηφόρο 2-0 επί της ομάδας του Ουνάι Έμερι, η ιστορία συνεχίζεται. Το Άνφιλντ είναι πραγματικό… κάστρο και η Λίβερπουλ είναι το μεγάλο φαβορί για να περάσει στο Παρίσι και να αναμένει εκεί είτε τη Μάντσεστερ Σίτι, είτε την Ρεάλ Μαδρίτης. Σε κάθε περίπτωση πάντως, είναι η μοναδική ομάδα στην ιστορία του αγγλικού ποδοσφαίρου που διεκδικεί κάθε τίτλο, έχοντας πάρει το Λιγκ Καπ, τρεις ημέρες πριν περάσουμε στον Μάιο!

Δημήτρης Μανάκος
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0