Football Talk

Σάλτσμπουργκ - Μπενφίκα 0-6: Τέλος η... κατάρα! - Οι «αετοί» διέλυσαν τους Αυστριακούς και κατέκτησαν το UEFA Youth League (video)

Σάλτσμπουργκ - Μπενφίκα 0-6: Τέλος η... κατάρα! - Οι «αετοί» διέλυσαν τους Αυστριακούς και κατέκτησαν το UEFA Youth League (video)

Τέταρτη και... φαρμακερή για την Μπενφίκα! Οι Πορτογάλοι διέλυσαν την Σάλτσμπουργκ στον τελικό του UEFA Youth League με 6-0 και κατέκτησαν τον τίτλο για πρώτη φορά στην ιστορία τους, μετά από τρεις αποτυχημένες προσπάθειες.

Μπορεί οι «αετοί» στους τρεις προηγούμενους τελικούς του UEFA Youth League να έμειναν με «άδεια χέρια», ωστόσο στην τέταρτη συμμετοχή τους αφενός «έσπασαν το ρόδι» και αφετέρου πήραν εκδίκηση από τους «ταύρους» για την ήττα στον τελικό του 2017! Μεγάλος πρωταγωνιστής της μεγαλύτερης σε έκταση νίκης που έχει σημειωθεί ποτέ σε τελικό της διοργάνωσης, ο Ενρίκε Αραούχο, που σημείωσε χατ-τρικ!

Οι παίκτες του Κάστρο ήταν καταιγιστικοί από τα πρώτα δευτερόλεπτα της αναμέτρησης και δεν άφησαν κανένα περιθώριο αντίδρασης στους αντιπάλους. Μόλις στα 90 δευτερόλεπτα, η Μπενφίκα «μάτωσε» τα δίχτυα του Στέισκαλ. Δράστης ο Μαρτίμ Νέτο, ο οποίος με ένα ωραίο διαγώνιο σουτ έβαλε την ομάδα του στο δρόμο προς το θρίαμβο.

Δεκατέσσερα λεπτά αργότερα, ο Νέτο από εκτελεστής έγινε δημιουργός και έδωσε πάσα - μισό γκολ στον Ενρίκε Αραούχο, ο οποίος δεν δυσκολεύτηκε να πετύχει το 2-0. Σκορ που έμεινε ως το τέλος του ημιχρόνου, παρά τις φάσεις που δημιούργησαν και οι δύο ομάδες στην συνέχεια, με τον Σίμιτς να χάνει μια καλή ευκαιρία να βάλει την Σάλτσμπουργκ ξανά στο παιχνίδι λίγο πριν την συμπλήρωση των 45’.

Η εικόνα του παιχνιδιού με την επιστροφή των παικτών από τα αποδυτήρια ήταν παρόμοια με αυτή των 15 πρώτων λεπτών του αγώνα. Η Μπενφίκα ήταν φουριόζα και σε διάστημα πέντε λεπτών βρήκε ακόμα δύο τέρματα. Αρχικά ο Εντούρ στο 53’ και στην συνέχεια ο Ενρίκε Αραούχο στο 58’ έδωσαν διαστάσεις θριάμβου στην επικράτηση της ομάδας τους.

Ανήμποροι να αντιδράσουν οι Αυστριακοί, παραδόθηκαν εντελώς στις ορέξεις των «αετών» με τον Λουίς Σεμέδο να ανεβάζει το δείκτη του σκορ στο 5-0 στο 70ο λεπτό και τον Ενρίκε Αραούχο να βάζει το «κερασάκι στην τούρτα» από το σημείο πέναλτι στο 90’, ολοκληρώνοντας την αναμέτρηση με χατ-τρικ!

 

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Σάλτσμπουργκ (Ρ. Όφχάουζερ): Στέισκαλ, Ατιαμπού (39' Πέγιασιτς), Μπαϊντού, Γουόλνερ (77' Μόσβιτσερ), Ιμπερτσμπέργκερ, Αγιεκούμ, Καμερί (77' Ζανό), Σαχίν, Χόφερ (46' Ρέισλ), Ντιακιτέ (86' Μπέρκι), Σίμιτς

Μπενφίκα (Λ. Κάστρο): Γκόμες, Τομέ (66' Φερέιρα), Τόμας Αραούχο, Σίλβα, Ροντρίγκες, Νέτο (80' Ούγκο Φέλιξ), Γεβσένακ (80' Νούνο Φέλιξ), Εντούρ, Μορέιρα (59' Σεμέδο), Ενρίκε Αραούχο, Πέδρο Σάντος (80' Μάρκες)

Βασίλης Βασιλείου

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0