Football Talk

Αυτός ο Παναθηναϊκός θα φτάσει τελικό, ο… χιονιάς και οι μοιραίοι Κάτσε – Κουρμπέλης (video)

Αυτός ο Παναθηναϊκός θα φτάσει τελικό, ο… χιονιάς και οι μοιραίοι Κάτσε – Κουρμπέλης (video)

 Δύσκολες στιγμές έρχονται στο μυαλό των φίλων του Παναθηναϊκού όταν συνδυάζουν το Κύπελλο και την Λαμία, αλλά αυτή τη φορά τα πράγματα είναι διαφορετικά και η ΟΜΑΔΑ του Γιοβάνοβιτς θα τα καταφέρει!

Σχετικά Άρθρα

Γράφει ο Δημήτρης Φεραδούρος

Η ώρα του Κυπέλλου… είναι τώρα. Ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει τη Λαμία για τον πρώτο γύρο του Κυπέλλου Ελλάδας το απόγευμα της Μ. Τετάρτης (20/4), ενώ την Τετάρτη του Πάσχα (27/4) θα κληθεί να ολοκληρώσει την αποστολή του, στη Φθιώτιδα, για να πάρει το εισιτήριο που οδηγεί στον μεγάλο τελικό!

Ναι, είναι ο «κακός του δαίμονας», όπως και ο ΠΑΣ Γιάννινα στο πρωτάθλημα τα τελευταία χρόνια. Για να μπορέσει όμως να… ξορκίσει τα «δαιμόνια» ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να είναι αντάξιος των συνθηκών. Η Λαμία διατρέχει μια πολύ άσχημη περίοδο έχοντας πετύχει μονάχα μια νίκη στους 11 τελευταίους αγώνες του πρωταθλήματος. Η μόνη εξαίρεση είναι ο Παναιτωλικός στις 9 Μαρτίου.

Το «τριφύλλι» δεν πρέπει να υποτιμήσει τον αντίπαλο -σε όποια κατάσταση και αν είναι-, καθώς βρίσκεται ένα βήμα πριν την… πηγή και να δώσει ένα «μάθημα» σε μια ομάδα, η οποία κατά το παρελθόν του έχει κάνει ζημιά στο θεσμό.

Ο χιόνιας και ο πρώτος αποκλεισμός από τη Λαμία

Αρχής γενομένης από τη σεζόν 2017/18, όπου στον πρώτο γύρο στη φάση των «16», ο Παναθηναϊκός κλήθηκε να αγωνιστεί υπό αντίξοες συνθήκες στο «Αθανάσιος Διάκος». Με τον αγωνιστικό χώρο να είναι πλήρως χιονισμένος, αλλά και κατά τη διάρκεια του αγώνα η χιονόπτωση δεν σταμάτησε και ήταν «σφοδρή».

Οι φιλοξενούμενοι δέχτηκαν ένα γρήγορο γκολ από τον Πίτι στην αρχή της αναμέτρησης, ενώ τρία λεπτά πριν το ημίχρονο (42’) ένα δεύτερο «χτύπημα» από τον Παντελιάδη άφησε τους «πράσινους» πίσω στο σκορ με δύο γκολ. Δεν ήταν μόνο αυτό, στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου ημιχρόνου ο Πίτι διπλασίασε τα προσωπικά του γκολ και πήρε σκορ (3-0) που δεν θα ήταν εύκολο να ανατραπεί, όχι απλά στον αγώνα, ούτε στον επαναληπτικό. Ο Μολίνς, μείωσε στο 82ο λεπτό (3-1), αλλά ο Μπλάζιτς διαμόρφωσε το τελικό 4-1 και όλα πλέον θα κρινόντουσαν στην «Λεωφόρο» στον επαναληπτικό αγώνα.



Ακόμη και στην έδρα του όμως ο Παναθηναϊκός στάθηκε «λίγος» και το μόνο που κατάφερε ήταν να πετύχει ένα γκολ 15’ πριν τη λήξη της αναμέτρησης (75’) με το Μουνιέ. Έτσι η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη, γνώρισε έναν… οδυνηρό αποκλεισμό.


Τον «σκότωσαν» Μπαράλες, Κάτσε και Κουρμπέλης

Την ακριβώς επόμενη αγωνιστική περίοδο (2018/19), ο Παναθηναϊκός ξαναδιασταυρώθηκε με τη Λαμία στην ίδια ακριβώς φάση του Κυπέλλου (στους «16»). Ως κακός οιωνός, το πρώτο παιχνίδι έγινε και πάλι στη Λαμία. Αυτή τη φορά δεν είχε χιόνια, αλλά καταρρακτώδη βροχή. Τότε ο Μπαράλες, είχε… πληγώσει τον Παναθηναϊκό με ένα γκολ στο 52ο λεπτό και έβαλε και πάλι το «τριφύλλι» με την πλάτη στον τοίχο.


Ο επαναληπτικός αγώνας πραγματοποιήθηκε στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας. Η αναμέτρηση ξεκίνησε με τον Παναθηναϊκό να είναι πολύ κακός στο πρώτο μέρος, αλλά στο δεύτερο έγινε πιο κινητικός και κατάφερε να βρει το γκολ που έψαχνε με τον Εμμανουηλίδη στο 83ο λεπτό, όπου έστειλε το παιχνίδι στην παράταση.

Εκεί ο Βέργος έχασε «μοναδική» ευκαιρία στην εκπνοή του αγώνα και η αναμέτρηση οδηγήθηκε στην παράταση. Κάτσε και Κουρμπέλης έμελλε να γίνουν οι «αποδιοπομπαίοι τράγοι», όπου για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το «τριφύλλι» γνώρισε αποκλεισμό από τη Λαμία στην φάση των «16».


«Διψάνε» για τελικό στον Παναθηναϊκό!

Τη δεδομένη στιγμή όμως, ο Παναθηναϊκός δεν έχει καμία σχέση με το τότε. Βρίσκεται σε μια πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση και το Κύπελλο αποτελεί πρωταρχικό στόχο. Τόσο για την… επιστροφή στους τίτλους, όσο και για να εξασφαλίσει την έξοδο στην Ευρώπη μέσω αυτού και να μην έχει «καρδιοχτύπια».

Η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς έχει «μάθει» να κερδίζει στη Λεωφόρο και θα πρέπει να παρουσιαστεί πολύ συγκεντρωμένη. Δεν αμφιβάλει κανείς για αυτό, καθώς μετά την νίκη επί του Ολυμπιακού οι παίκτες κράτησαν χαμηλά τη… μπάλα. Όπως μοιράστηκε και ο Μαουρίσιο στο BN Sports, η ομάδα… διψάει για τελικό.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0