Football Talk

ΠΑΣ Γιάννινα – ΑΕΚ 2-3: Κυνισμός και αποτελεσματικότητα την κράτησαν ζωντανή στο ευρωπαϊκό «κυνήγι»!

ΠΑΣ Γιάννινα – ΑΕΚ 2-3: Κυνισμός και αποτελεσματικότητα την κράτησαν ζωντανή στο ευρωπαϊκό «κυνήγι»!

Μια σημαντική νίκη πήρε η ΑΕΚ στα Γιάννενα με 3-2, η οποία την βοηθά βαθμολογικά, της δίνει μια ψυχολογική ώθηση για τη δύσκολη συνέχεια.

Γεμάτη θα μπορούσε να χαρακτηριστεί (επιθετικά) η εμφάνιση που έκανε η ΑΕΚ απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα, η οποία της έδωσε την εκτός έδρας νίκη -και πρώτη στα play off- με 3-2 στην 5η αγωνιστική των play off στη Super League. Με αυτόν τον τρόπο η «Ένωση» δεν άφησε περιθώρια στον Παναθηναϊκό να ξεφύγει στη βαθμολογία, με τους δυο τους να έχουν αμφότεροι από 51 βαθμούς και να βρίσκονται μόλις στο -2 από τον τρίτο Άρη.

Για την ιστορία η ΑΕΚ κατάφερε να σκοράρει τρία γκολ σε ένα ματς, έπειτα από σχεδόν 2,5 μήνες. Τελευταία φορά που είδε το 3 να αναγράφεται στο ταμπλό, ήταν η εντός έδρας αναμέτρηση κόντρα στον Απόλλωνα Σμύρνης για την 22η αγωνιστική του πρωταθλήματος στις 6 Φεβρουαρίου. Από την άλλη η ομάδα του Σωκράτη Οφρυδόπουλου δεν κατάφερε να κρατήσει ανέπαφη την εστία της για όγδοο διαδοχικό παιχνίδι, με την άμυνά της να φέρει μεγάλη ευθύνη και 12 γκολ σε αυτά τα παιχνίδια!

1ο ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Με τον ιδανικότερο τρόπο ξεκίνησε η αναμέτρηση για την ΑΕΚ. Μόλις στην πρώτη τελική του ματς ο Τσούμπερ επιχείρησε το γύρισμα προς τον Αραούχο στο ύψος του πέναλτι, όμως η προσπάθειά του κόπηκε από τον Κάργα. Βέβαια επωφελημένος βρήκε ο Κριχόβιακ καθώς του στρώθηκε η μπάλα και μ’ ένα δυνατό πλασέ έγραψε το 1-0 στο 4ο λεπτό.

Αυτό μάλιστα ήταν το πρώτο γκολ του Πολωνού με την φανέλα της «Ένωσης» και δεύτερο πιο γρήγορο για την ομάδα φέτος -το γρηγορότερο ήταν εκείνο του Σιμάνσκι κόντρα στον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ (2’). Επίσης οι «κιτρινόμαυροι» σκόραραν μόλις για τέταρτη φορά την τρέχουσα σεζόν στο τρίτο δεκάλεπτο, καθώς, πέρα από του Σιμάνσκι, έχουν προηγηθεί τα τέρματα των Άμραμπατ ξανά κόντρα στον ΠΑΣ (9’, 27/11) και Λε Ταλέκ κόντρα στον Ιωνικό (7’, 12/9).

Η ΑΕΚ συνέχισε να είναι απειλητική, θέλοντας να ψάξει ένα γρήγορο γκολ. Αυτό έκανε στο 13ο λεπτό με τον Αραούχο να σουτάρει μέσα από την περιοχή και τον Λοντίγκιν να μπλοκάρει εύκολα, αλλά και στο 22ο με το σουτ του Αργεντινού να περνάει εκείνη τη φορά άουτ.

Ο ΠΑΣ προσπάθησε να απαντήσει, με τον Σάλιακα να βρίσκει ένα τέρμα στο 26’. Πιο συγκεκριμένα ο Περέα απέφυγε εντυπωσιακά τον Ρότα και έκανε τη σέντρα από τα δεξιά. Ο 25χρονος μπακ πετάχτηκε στο δεύτερο δοκάρι και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, όμως έπειτα από τον έλεγχο της φάσης στο VAR το γκολ δεν μέτρησε αφού Κολομβιανός βρισκόταν σε εκτεθειμένη θέση στην αρχή της φάσης.

Από εκείνο το σημείο κι έπειτα οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να πιέσουν προκειμένου να βρουν το γκολ της ισοφάρισης. Μάλιστα είχαν μια αρκετά καλή στιγμή στο 40ο λεπτό, με τον Καραχάλιο να δοκιμάζει το πόδι του.

Τελικά το γκολ ήρθε για την ΑΕΚ, σε ένα πολύ κομβικό σημείο. Στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων ο Τσούμπερ αφού είδε την κίνηση του Ρότα, έστρωσε ωραία στον συμπαίκτη του. Εκείνος με τη σειρά του απέφυγε τον Πέερσμαν και σούταρε για το 2-0.

aek_5.jpg

2ο ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Μόλις στα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου, η αντίδραση που έψαχνε ο ΠΑΣ τελικά ήρθε. Στο 52’ ο Γκαρντάβσκι έδωσε στον Σάλιακα, αυτός έκανε το γύρισμα προς την περιοχή και ο Περέα με δυνατό σουτ νίκησε τον Στάνκοβιτς, για να γράψει το 2-1.

Κάπως έτσι οι Γιαννιώτες κατάφεραν να επιβάλλουν τον ρυθμό τους και να κρατήσουν την ΑΕΚ μακριά από την εστία του Λοντίγκιν. Τουλάχιστον αυτό έγινε για το πρώτο διάστημα του 45λέπτου, μέχρι η «Ένωση» να δείξει και για μια τρίτη φορά τα δόντια της!

Στο 69ο λεπτό, και στην πρώτη της ουσιαστικά τελική στο δεύτερο μισό, ο Γκαρσία μπήκε στην περιοχή ωστόσο αρχικά σάστισε καθώς νόμιζε πως ήταν οφσάιντ. Αφού σιγουρεύτηκε πως βρισκόταν σε κανονική θέση, γύρισε προς τον Αραούχο που βρισκόταν στον κέντρο της περιοχής. Εκείνος έκανε το σουτ, η μπάλα κόντραρε κι εν τέλει κατέληξε στα δίχτυα του Λοντίγκιν για το 3-1.

Στο 73ο λεπτό έλαβε χώρα και μια εξαιρετικά ξεχωριστή στιγμή στο γήπεδο. Συγκεκριμένα ο Πέδρο Κόντε αντικατέστησε τον Μάικλ Γκαρντάβσκι, επιστρέφοντας στην αγωνιστική δράση έπειτα από επτά μήνες και τον σοβαρό τραυματισμό του.

Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο ΠΑΣ κατάφερε να μειώσει το σκορ και να βάλει φωτιά στο ματς! Συγκεκριμένα ο Σάλιακας έβγαλε μια ωραία σέντρα από τα δεξιά και ο Περέα με εντυπωσιακή κεφαλιά νίκησε τους Σβάρνα και Στάνκοβιτς και έκανε το 3-2. Βέβαια η φωτιά πολύ σύντομα έσβησε, αφού το αποτέλεσμα έμεινε ως είχε και τελικά η ΑΕΚ πανηγύρισε το τρίποντο.

κονδε.jpg

Ο MVP

Εξαιρετικό παιχνίδι από τον Στίβεν Τσούμπερ. Ο Ελβετός δημιούργησε ουσιαστικά τα δύο εκ των τριών γκολ της ΑΕΚ και ήταν μόνιμος πονοκέφαλος για την άμυνα του ΠΑΣ.

Η φάση του αγώνα

Το γκολ των γηπεδούχων στις καθυστερήσεις, το οποίο παραλίγο να αλλάξει τις ισορροπίες. Βέβαια εξίσου και περισσότερο ξεχωριστή στιγμή αποτελεί και η επιστροφή του Πέδρο Κόντε στη δράση.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Ηρακλής Μεταξάς): Λοντίγκιν – Σάλιακας, Εραμούσπε, Κάργας, Πίρσμαν – Σνάιντερ (62' Μορέιρα), Καραχάλιος, Στάνκο, Γκαρντάβσκι (78' Κόντε) – Ντομίνγκεθ, Περέα

ΑΕΚ (Σωκράτης Οφρυδόπουλος): Στάνκοβιτς – Ρότα, Μήτογλου, Τζαβέλλας, Χατζισαφί – Σιμάνσκι (78' Σιμόες), Κριχόβιακ (88' Σάκχοφ), Μάνταλος – Γκαρσία (84' Σβάρνας), Αραούχο (88' Ανσαριφάρντ), Τσούμπερ

Ξανθίππη Δασκαλάκη

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0