Football Talk

Ο Ρότε συνέχισε την παράδοση στο Westfalenstadion! – Κυριαρχία της Ντόρτμουντ στη κατάταξη με τους νεότερους σκόρερ στην ιστορία της Bundesliga (video)

Ο Ρότε συνέχισε την παράδοση στο Westfalenstadion! – Κυριαρχία της Ντόρτμουντ στη κατάταξη με τους νεότερους σκόρερ στην ιστορία της Bundesliga (video)

Ο 17χρονος Τομ Ρότε σκόραρε για την Μπορούσια Ντόρτμουντ, στο ντεμπούτο του κόντρα στη Βόλφσμπουργκ και αφενός μπήκε στο κλαμπ με τους νεότερους σκόρερ της Bundesliga, αφετέρου συνέχισε την παράδοση στη Βεστφαλία καθώς από την συγκεκριμένη λίστα, 9 συνολικά παίκτες σκόραραν με τη φανέλα της Μπορούσια!

Φυσικά στη λίστα δεν υπάρχουν 20χρονοι, δεν υπάρχουν καν 18χρονοι καθώς στη Γερμανία σε αυτή την ηλικία θεωρείσαι ήδη έτοιμος ποδοσφαιριστής. Ίσως σε κάποιους να μη φαίνεται περίεργο που από τους 16 συνολικά ποδοσφαιριστές της λίστας, οι 9 σκόραραν με τους «κιτρινόμαυρους», μιας και η Ντόρτμουντ επενδύει με περίσσεια προσήλωση σε νεαρούς ποδοσφαιριστές, έχοντας συγκεκριμένο πλάνο που φυσικά αποδίδει καρπούς, ωστόσο είναι αν μη τι άλλο εντυπωσιακό.

Μαρκ-Αντρέ Κρούσκα (Μπορούσια Ντόρτμουντ)

Σε ηλικία 17 χρονών και 327 ημερών, ο Κρούσκα σκόραρε κόντρα στη Χάνσα Ροστόκ, στο τελευταίο παιχνίδι της Μπορούσια για το πρωτάθλημα της σεζόν 2004-05. Νωρίτερα, είχε κάνει ντεμπούτο κόντρα στην Καϊζερσλάουτερν, με τον Γερμανό μέσο να παίρνει από νωρίς το βάπτισμα του πυρός.

Τζιοβάνι Ρέινα (Μπορούσια Ντόρτμουντ)

Ο παίκτης που μόλις στα 19 έχει προλάβει να γράψει 77 επίσημες συμμετοχές με τη φανέλα της Ντόρτμουντ, είχε ανοίξει λογαριασμό κόντρα στη Γκλάντμπαχ, στη νίκη της ομάδας του με 3-0. Ο Ρέινα ήταν μόλις 17 χρονών και 311 ημερών!

Κάι Χάβερτς (Λεβερκούζεν)

Ο νυν άσος της Τσέλσι και της Εθνικής Γερμανίας πριν τη μεταγραφή του στο «Νησί» είχε προλάβει να γράψει ιστορία με τη φανέλα της Μπάγερ Λεβερκούζεν καθώς μέχρι τα 20 του χρόνια κατάφερε να καταγράψει 116 συμμετοχές με 36 τέρματα! Το πρώτο του γκολ το πέτυχε στις 2 Απριλίου 2017, στο 3-3 με τη Βόλφσμπουργκ σε ηλικία 17 ετών και 295 ημερών.

7163aa6caecf0cf196a8d71e6ff9e31afcb58f301.jpg

Γιάν-Φίτε Αρπ (Αμβούργο)

Ο Γιάν-Φίτε Αρπ θεωρούταν ένας ανερχόμενος επιθετικός στο ξεκίνημα της καριέρας του και γι’αυτό η Μπάγερν τον πίστεψε και τον έκανε δικό της ωστόσο η ιστορία δεν εξελίχθηκε όπως θα ήθελαν οι δύο πλευρές καθώς δεν έχει πείσει ακόμα ότι μπορεί να σταθεί στους Βαυαρούς. Παρόλα αυτά, ο νεαρός επιθετικός έχει να υπερηφανεύεται ότι κατάφερε να σκοράρει με τη φανέλα του Αμβούργου σε ηλικία 17 χρονών και 295 ημερών όπως ακριβώς και ο Χάβερτς, στην ήττα της ομάδας του από τη Χέρτα με 1-2 τη σεζόν 2017-18.

Τζουντ Μπέλιγχαμ (Μπορούσια Ντόρτμουντ)

Η Ντόρτμουντ το καλοκαίρι του 2020 προκάλεσε αίσθηση όταν έδωσε πάνω από 20 εκατ. ευρώ για να εντάξει στις τάξεις της έναν 16χρονο Άγγλο επιθετικό ονόματι Τζουντ Μπέλιγχαμ από την Μπέρμιγχαμ. Δύο χρόνια αργότερα θεωρείται ήδη από τα πιο hot ονόματα νεαρών ποδοσφαιριστών στο κόσμο!  Το πρώτο του τέρμα ο Μπέλιγχαμ το πέτυχε κόντρα στη Στουτγκάρδη, όντας 17 χρονών και 285 ημερών.

Λούκα Νετς (Χέρτα Βερολίνου)

Ο νυν παίκτης της Μενχενγκλάντμπαχ, πριν τη μεταγραφή του στο «Μπορούσια-Παρκ» είχε προλάβει να γράψει ιστορία με τη Χέρτα καθώς σε ηλικία 17 χρονών και 274 ημερών, με το γκολ του απέναντι στη Στουτγκάρδη στις 13 Φεβρουαρίου 2021, έγινε ο νεότερος σκόρερ στην ιστορία της ομάδας του Βερολίνου.

Ιμπραχίμ Τάνκο (Μπορούσια Ντόρτμουντ)

Ο Γκανέζος μεσοεπιθετικός είχε αποκτηθεί το 1994 από την Ντόρτμουντ ως το next big thing της Αφρικής ωστόσο οι πολλοί τραυματισμοί δεν του επέτρεψαν να κάνει την καριέρα που όλοι περίμεναν. Σε ηλικία 17 χρονών και 250 ημερών πέτυχε το πρώτο του γκολ στο πρωτάθλημα, στη νίκη της Ντόρτμουντ κόντρα στη Ούρντινγκεν για τη σεζόν 1994-95.

Λάρς Ρίκεν (Μπορούσια Ντόρτμουντ)

Ο ποδοσφαιριστής που αναμφίβολα έχει μείνει στις καρδιές των φίλων της Μπορούσια Ντόρτμουντ όταν χρειάστηκε μόλις 16 δευτερόλεπτα από την είσοδό του για να σκοράρει και να κλειδώσει την κατάκτηση του UEFA Champions League της περιόδου 1996-97 κόντρα στη Γιουβέντους. Ο Ρίκεν έχει μείνει στην ιστορία επίσης ως ένας από τους νεότερους σκόρερ του γερμανικού πρωταθλήματος καθώς όντας 17 ετών και 244 ημερών σκόραρε απέναντι στη Ντούισμπουργκ, στη νίκη της ομάδας του με 2-1.

2-format43.jpg

Κρίστιαν Πούλισικ (Μπορούσια Ντόρτμουντ)

Ο Αμερικανός εξτρέμ της Τσέλσι πέτυχε το πρώτο του επαγγελματικό γκολ στη Bundesliga τη σεζόν 2015-16, στη νίκη της Ντόρτμουντ με 3-0 επί του Αμβούργου. Ήταν μόλις 17 ετών και 212 ημερών και μέχρι τότε ο δεύτερος νεότερος σκόρερ στην ιστορία της Ντόρτμουντ!

Τζαμάλ Μουσιάλα (Μπάγερν Μονάχου)

Δεν υπάρχουν και πολλοί ποδοσφαιριστές που στα 19 έχουν ήδη κατακτήσει Champions League, Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων, ευρωπαϊκό Super Cup, δύο πρωταθλήματα Γερμανίας και ισάριθμα Super Cup. Ο Τζαμάλ Μουσιάλα είναι ένας τέτοιος όμως! Ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του Γερμανικού ποδοσφαίρου, αν και με αγγλικές ρίζες, έχει καταφέρει να βρίσκεται και στη λίστα με τους νεότερους σκόρερ της Bundesliga. Σε ηλικία 17 ετών και 205 ημερών είχε σκοράρει στη συντριβή της Σάλκε με 8-0 από την Μπάγερν, βάζοντας και αυτός την πινελιά του.

28_fcbs04_200918_don_.jpg

Τίμο Βέρνερ (Στουτγκάρδη)

Την μεταγραφή του στην Τσέλσι ο Τίμο Βέρνερ την κέρδισε μέσα από τις εμφανίσεις του με τη φανέλα της Λειψίας ωστόσο με εκείνη της Στουτγκάρδης είχε προλάβει να σκοράρει σε ηλικία 17 χρονών και 200 ημερών, απέναντι στην ομάδα της Άιντραχτ Φρανκφούρτης για την 6η αγωνιστική της Bundesliga, τη σεζόν 2013-14.

Γιούλιαν Ντράξλερ (Σάλκε)

Ο Γερμανός εξτρέμ της Παρί Σεν Ζερμέν, είναι ο νεότερος σκόρερ στην ιστορία της Σάλκε, με την οποία κατέγραψε συνολικά 119 συμμετοχές και 18 τέρματα. Το πρώτο από αυτά το πέτυχε τη σεζόν 2010-11 κόντρα στη Σανκ Πάουλι, σε ηλικία 17 ετών και 294 ημερών.

3684502_1.jpg

Τομ Ρότε (Μπορούσια Ντόρτμουντ)

Η πιο «φρέσκια» προσθήκη της λίστας. Ο Τομ Ρότε ζει το δικό του όνειρο και μόλις στο ντεμπούτο του κατάφερε να πετύχει το παρθενικό του γκολ στο γερμανικό πρωτάθλημα όντας 17 χρονών και 169 ημερών!

Νούρι Σαχίν (Μπορούσια Ντόρτμουντ)

Η κυριαρχία της Ντόρτμουντ συνεχίζεται στη λίστα και ο Νούρι Σαχίν δεν θα μπορούσε να λείπει από τη λίστα. Για 15 ολόκληρα χρόνια ο Τούρκος μέσος ήταν ο νεότερος σκόρερ στην ιστορία των Βεστφαλών, σκοράροντας στο 2-1 επί της Νυρεμβέργης, τη σεζόν 2005-06.

971950-19454677-2560-1440.jpg

Φλόριαν Βιρτς (Λεβερκούζεν)

Ο Φλόριαν Βιρτς, σε ηλικία 17 ετών και 34 ημερών, με το γκολ που πέτυχε στο ματς της  Λεβερκούζεν με τη Μπάγερν στις 6 Ιουνίου 2020, κατάφερε να γίνει ο νεότερος σκόρερ της Bundesliga, μέχρι την εμφάνιση του Μουκοκό!

Γιουσουφά Μουκοκό (Μπορούσια Ντόρτμουντ)

Το επόμενο μεγάλο αστέρι της Ντόρτμουντ έχει ήδη αρχίσει να λάμπει! Ο πρώτος ποδοσφαιριστής στην ιστορία της Bundesliga που σκοράρει στα 16! Πιο συγκεκριμένα, ο Μουκοκό ήταν 16 ετών και 28 ημερών όταν σκόραρε κόντρα στην Ουνιόν Βερολίνου, στις 18 Δεκεμβρίου 2020. Αναμένουμε με ανυπομονησία τι μπορεί να μας προσφέρει στο μέλλον ο μικρόσωμος άσος.




Αντώνης Κεφαλωνίτης


www.bnsports.gr










Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0