Football Talk

Τσέλσι – Κρίσταλ Πάλας 2-0: «Λυτρώθηκε» από τον Λόφτους Τσικ και πάει σε ρεβάνς με τη Λίβερπουλ! (video)

Τσέλσι – Κρίσταλ Πάλας 2-0: «Λυτρώθηκε» από τον Λόφτους Τσικ και πάει σε ρεβάνς με τη Λίβερπουλ! (video)

Η Κρίσταλ Πάλας τα έδωσε όλα, ο Πατρίκ Βιεϊρά είχε «διαβάσει» άψογα τον ημιτελικό του FA Cup, αλλά όλα αυτά είχαν διάρκεια μέχρι και την συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα. Η Τσέλσι σκόραρε δις από το 64’ και μετά και το τελικό 2-0, την στέλνει στον τελικό του θεσμού, όπου θα έχουμε την ρεβάνς με τον τελικό του Λιγκ Καπ!

Επρόκειτο σαφώς για ένα ιστορικό παιχνίδι για την Κρίσταλ Πάλας, αν αναλογιστεί κανείς πως απρόσμενα βρισκόταν στον ημιτελικό του FA Cup και συναντούσε την Τσέλσι, για να… της πάρει το εισιτήριο, που θα της εξασφάλιζε ένα ματς ακόμη στο Wembley!

Πέραν του ενθουσιασμού και του τεράστιου κινήτρου, στην εξίσωση υπέρ της έμπαινε η εκπληκτική παράδοση του Πατρίκ Βιεϊρά στο εν λόγω γήπεδο, ο οποίος δεν είχε ηττηθεί εκεί τόσο ως παίκτης, όσο και ως προπονητής, τα τελευταία 18 χρόνια.

Όλα τα σερί όμως, κάποια στιγμή τελειώνουν και η Τσέλσι του Τόμας Τούχελ ήταν αποφασισμένη να πάρει την ρεβάνς απέναντι στην Λίβερπουλ. Έκανε υπομονή, βρήκε δύο γκολ από το 64΄ και μετά και θα έχει και δεύτερη ευκαιρία, για να πάρει κάποιο τρόπαιο στην τρέχουσα σεζόν, μετά τον χαμένο τελικό του Λιγκ Καπ!


Μέχρι όμως να φτάσουμε σε αυτό το σημείο, η αλήθεια είναι πως οι «αετοί» έκαναν ό,τι μπορούσαν για να στείλουν το ματς στην παράταση, αν δεν κατόρθωναν να βρουν οι ίδιοι γκολ. Πίεζαν ψηλά, έκλειναν τους χώρους εξαιρετικά και είχαν και τη μεγαλύτερη ευκαιρία του πρώτου ημιχρόνου στο 34’, με τον Μεντί να αντιδρά εξαιρετικά στο τελείωμα του Ζαχά και το… δοκάρι του Κουγιατέ.

Το 0-0 του πρώτου μέρους άφηνε όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά για την συνέχεια και η Κρίσταλ Πάλας συνέχιζε να προσπαθεί με όλες της τις δυνάμεις. Κάποια στιγμή όμως, η διαφορά ποιότητας θα έκανε την εμφάνισή της.

Ο Κουγιατέ δεν μπόρεσε και πάλι να σκοράρει με την συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα με το κεφάλι και η ομάδα του το «πλήρωσε». Στο 64’ η Τσέλσι κυκλοφόρησε καλά την μπάλα, πάτησε με αξιώσεις στην περιοχή και ο Λόφτους Τσικ βρέθηκε αμαρκάριστος.


Το τελείωμά του ήταν εκπληκτικό και το 1-0 ήταν γεγονός. Πλέον, το μόνο που έμενε να κάνει η Τσέλσι ήταν να διατηρήσει το προβάδισμά της και να προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί κάποια κόντρα – επίθεση.


Αυτό συνέβη στο 77’ με τον Μέισον Μάουντ, ο Άγγλος σκόραρε για 3ο σερί ημιτελικό στο Wembley και με το τελικό 2-0, αφού ο Λουκάκου έστειλε την μπάλα από το... μισό μέτρο στο δοκάρι, η Τσέλσι θα συναντήσει την Λίβερπουλ στον τελικό του FA Cup, στην ρεβάνς του Λιγκ Καπ που κρίθηκε στα πέναλτι!

Οι ενδεκάδες της αναμέτρησης:

Τσέλσι: Μπάτλαντ, Γουόρντ, Άντερσεν, Γκουεχί, Μίτσελ, Σλουπ (72’ Μπεντέκε), Κουγιατέ (85’ Μιλιβόγεβιτς), ΜακΆρθουρ (72’ Ολίσε), Έζε, Ματετά (55’ Αγιού, Ζαχά

Κρίσταλ Πάλας: Μεντί,  Αθπλικουέτα, Κρίστενσεν (82’ Τιάγκο Σίλβα), Ρίντιγκερ, Τζέιμς, Ζορζίνιο (78’ Καντέ), Κόβασιτς, Αλόνσο,  Βέρνερ, Μάουντ (77’ Ζίγιεχ), Χάβερτς (77’ Λουκάκου)

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0