Football Talk

Μάντσεστερ Σίτι – Λίβερπουλ 2-3: Κόκκινη κυριαρχία στο Wembley και ηχηρή πρόκριση στον τελικό του FA Cup! (video)

Μάντσεστερ Σίτι – Λίβερπουλ 2-3: Κόκκινη κυριαρχία στο Wembley και ηχηρή πρόκριση στον τελικό του FA Cup! (video)

Μία απίστευτη Λίβερπουλ έκανε την εμφάνισή της στο Wembley απέναντι στη Μάντσεστερ Σίτι,  με τους «κόκκινους» να κυριαρχούν πλήρως απέναντι στους «πολίτες» και να επικρατούν με 3-2, παρά το γεγονός πως αγχώθηκαν στο τέλος. Το ηχηρό 3-0 στο ημίχρονο έμοιαζε εντυπωσιακό και η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ συνεχίζει σε όλες τις διοργανώσεις τον Απρίλιο, για πρώτη φορά στην ιστορία της!

Μπορεί το Μάντσεστερ Σίτι – Λίβερπουλ να έχει καθιερωθεί πλέον στις συνειδήσεις όλων ως το μεγαλύτερο ντέρμπι στο αγγλικό ποδόσφαιρο, μιας και μιλάμε για δύο πραγματικές ποδοσφαιρικές μηχανές, όμως στο Wembley υπήρχε μόνο… μία ομάδα. Αυτή του Γιούργκεν Κλοπ, η οποία επικράτησε με 3-1, παίζοντας εξαιρετικό ποδόσφαιρο, και συνεχίζει σε όλες τις διοργανώσεις, για πρώτη φορά στην ιστορία της, τον Απρίλιο.

Στα διαδικαστικά της αναμέτρησης, οι γηπεδούχοι επέβαλλαν από νωρίς τον ρυθμό τους και πήραν προβάδισμα με την 3η κεφαλιά του Κονατέ σε 14 ημέρες, έπειτα από εξαιρετική εκτέλεση κόρνερ του Άντι Ρόμπερτσον, που αντικατέστησε τον Κώστα Τσιμίκα.



Η Σίτι έμεινε για πρώτη φορά πίσω στο σκορ από την Λίβερπουλ φέτος και σύντομα είδε τον Στέφεν, να κάνει ένα επικό λάθος, το οποίο «τιμώρησε» ο Μανέ στο 17’ και έκανε το 2-0.


Το «σοκ» για τους «πολίτες» ήταν τεράστιο και έγινε ακόμη μεγαλύτερο όταν συνειδητοποίησαν πως κατευθύνονταν στα αποδυτήρια, με ακόμη ένα γκολ στην πλάτη!

Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, η Λίβερπουλ έπαιξε… tiki-taka έξω από την περιοχή των τυπικά γηπεδούχων, ο Τιάγκο πάσαρε στον Μανέ και αυτός έκανε το 3-0, με εξαιρετικό σουτ στην «κλειστή» γωνία του τερματοφύλακα της Μάντσεστερ Σίτι.


Έμοιαζε εντυπωσιακό και σίγουρα θύμιζε κάτι από το Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Λίβερπουλ πριν από  μερικούς μήνες.

Το μόνο που απέμενε ήταν μία ορθολογική διαχείριση και παρά το γεγονός πως η Σίτι προσπάθησε και επέστρεψε το ματς, ο χρόνος δεν ήταν επαρκής. Ο Τζακ Γκρίλις μείωσε με την έναρξη του δευτέρου μέρους, ο Σαλάχ έχασε και πάλι τεράστιες ευκαιρίες και στο 90’ ο Μπερνάρντο Σίλβα έκανε το 3-2 και προσέδωσε νέο ενδιαφέρον στο ματς.


Ωστόσο, η Λίβερπουλ δεν γινόταν να χάσει αυτή την πρόκριση και διατήρησε το υπέρ της σκορ μέχρι τέλους. Κάπως έτσι, έγινε η πρώτη ομάδα που περνά στον τελικό του FA Cup στο Wembley και βιώνει ημέρες που δεν έζησε ούτε επί εποχής Πέισλι. Συνεχίζει σε όλες τις διοργανώσεις τον Απρίλιο και θα είναι η καλύτερη χρονιά στην ιστορία της, αν κατακτήσει και τους εναπομείναντες τίτλους μετά το Λιγκ Καπ.

Οι ενδεκάδες της αναμέτρησης:

Μάντσεστερ Σίτι (Πεπ Γκουαρντιόλα): Στέφεν, Κανσέλο, Στόουνς, Άκε, Ζιντσένκο, Σίλβα, Φερναντίνιο, Φόντεν, Ζεσούς (83’ Μαχρέζ), Γρίλις, Στέρλινγκ

Λίβερπουλ (Γιούργκεν Κλοπ): Άλισον, Ρόμπερτσον, Φαν Ντάικ, Κονατέ, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Τιάγκο (87’ Τζόουνς), Φαμπίνιο, Κεϊτά (73’ Χέντερσον), Ντίαζ (85’ Φιρμίνο), Μανέ (85’ Ζότα), Σαλάχ

 

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0