Football Talk

Τότεναμ – Μπράιτον 0-1: O Tροσάρ έβαλε φωτιά στην τετράδα της Premier League (video)

Τότεναμ – Μπράιτον 0-1: O Tροσάρ έβαλε φωτιά στην τετράδα της Premier League (video)

Σε ένα παιχνίδι χωρίς πολλές ευκαιρίες στο Λονδίνο, η Μπράιτον του Γκρέιαμ Πότερ, «δραπέτευσε» από την έδρα της Τότεναμ, χάρη στο γκολ του Τροσάρ στο 90ο λεπτό. Σημαντική η απώλεια για την ομάδα του Αντόνιο Κόντε που περιμένει ένα «δώρο» από την Σαουθάμπτον, στην αναμέτρηση της 33ης αγωνιστικής με την Άρσεναλ.

Επρόκειτο δεδομένα για ένα must win παιχνίδι για το σύνολο του Αντόνιο Κόντε, με τον Ιταλό προπονητή να θέλει να δει την ομάδα του να παραμένει στην 4η θέση, αυξάνοντας μάλιστα και την διαφορά από την Άρσεναλ, έχοντας φυσικά και δύο ματς περισσότερα.
Ωστόσο, ήταν δεδομένο πως η Μπράιτον δεν θα αποτελούσε εύκολη υπόθεση. Μην ξεχνάμε πως επικράτησε των «κανονιέρηδων» με 2-1 στο Έμιρεϊτς, ενώ κατά την διάρκεια της σεζόν, έχει στερήσει βαθμούς από την Τσέλσι και την Λίβερπουλ.
Συνεπώς, αυτό που είδαμε στο πρώτο ημίχρονο δεν μας προξένησε και ιδιαίτερη εντύπωση. Οι φιλοξενούμενοι περιόρισαν πάρα πολύ καλά τους χώρους, κυκλοφόρησαν εξαιρετικά την μπάλα και δεν επέτρεψαν στην Τότεναμ να φτάσει με αξιώσεις στην εστία του Σάντσεθ, που δεν είδε ούτε μία προσπάθεια των γηπεδούχων να καταλήγει προς το τέρμα του!
Το 0-0 του πρώτου μέρους ανησύχησε τον Αντόνιο Κόντε και άμεση συνέπεια αποτέλεσε η βελτίωση του αγωνιστικού προσώπου των «spurs» με το ξεκίνημα της επανάληψης. Ο Σον έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 49’ από κοντά, ενώ ο ίδιος παίκτης δεν κατάφερε να τελειώσει καλά παρόμοια φάση στο 55’, με τον Ντανκ να απομακρύνει!
Ο Γουέλμπεκ που είχε μπει στο ματς κατέγραψε την πρώτη τελική της Μπράιτον στο δεύτερο μέρος, ενώ στο 64’ ο ΜακΆλιστερ προειδοποίησε ακόμη περισσότερο, με το σουτ του να καταλήγει εκτός στόχου.
Η Τότεναμ προσπάθησε να κυκλοφορήσει την μπάλα, όμως ο Γκρέιαμ Πότερ, είχε στήσει υποδειγματικά την ομάδα του κλείνοντας τους διαδρόμους.
Το παιχνίδι κύλησε με σκληρά μαρκαρίσματα και χωρίς κάποια σπουδαία ευκαιρία. Κι ενώ όλα έδειχναν ότι οι δύο ομάδες θα μοιραστούν από ένα βαθμό, η Μπράιτον, πέτυχε το γκολ της νίκης παγώνοντας το γήπεδο της Τότεναμ. Ο Τροσάρ, πραγματοποίησε μια εξαιρετική ενέργεια από τα αριστερά, μπήκε στην περιοχή και με ένα υπέροχο σουτ, νίκησε τον Ουγκό Γιορίς χαρίζοντας μια μεγάλη νίκη στη ομάδα του Γκρέιαμ Πότερ.
Με αυτή τη νίκη η Μπράιτον, «έσπασε» το αρνητικό σερί στην έδρα της Τότεναμ, πιάνοντας παράλληλα τη Λέστερ στη βαθμολογία αλλά με τρείς αγώνες περισσότερους. Από την άλλη πλευρά η Τότεναμ, περιμένει «στραβοπάτημα» της Άρσεναλ στην έδρα της Σαουθάμπτον, ώστε να συνεχίσει να ελπίζει για την τέταρτη θέση που οδηγεί στο Champions League της επόμενης σεζόν.


Oι αρχικές ενδεκάδες των δύο ομάδων

Τότεναμ (Αντόνιο Κόντε): Λιορίς, Ρομέρο, Ντάιερ, Ντέιβις, Έμερσον, Ρεγκιλόμ, Μπεντακούρ (72’ Γουίνκς), Χόιμπιεργκ, Σον (88’ Μπέργκβάιν), Κουλουσέφσκι (64’ Λούκας Μόουρα) , Κέιν

Μπράιτον ( Γκρέιαμ Πότερ): Σάντσεθ, Βέλτμαν, Κουκουρέγια, Ντάνκ, Λάμπτεϊ (82’ Μάρτς), Τροσάρ, Καϊσέδο (78’ Λαλάνα), Γκρός, Μπισουμά, Εμουεπού (46’ Γουέλμπεκ), Μακ Άλιστερ


Γιώργος Ζαχαρίου

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0