Football Talk

Europa Conference League: Πρώτη και φαρμακερή για τη Ρόμα – Παλικαρίσια πρόκριση για τη Φέγενορντ! (video)

Europa Conference League: Πρώτη και φαρμακερή για τη Ρόμα – Παλικαρίσια πρόκριση για τη Φέγενορντ! (video)

Δεν γινόταν η Ρόμα να μείνει εκτός τετράδας και το έδειξε από το πρώτο μέρος. Επιβλήθηκε με 4-0 της Μπόντο Γκλιμτ και θα αντιμετωπίσει στον επόμενο γύρο τη Λέστερ. Μαζί της και η Φέγενορντ που πέρασε με 3-1 από την Πράγα και στους «4» θα βρει απέναντι της, τη Μαρσέιγ.

Και κάπου εδώ το ταξίδι της «σταχτοπούτας» Μπόντο Γκλιμτ τελείωσε. Η Ρόμα είναι από τα φαβορί για την κούπα και φρόντισε να το αποδείξει με τον καλύτερο τρόπο στη ρεβάνς του Ολίμπικο (4-0).

Τι και αν δεν την είχε κερδίσει στις τρεις προηγούμενες μονομαχίες τους στην ίδια διοργάνωση? Η Ρόμα επιβλήθηκε εύκολα της Μπόντο Γκλιμτ στο πιο κρίσιμο ματς που έχουν δώσει και πέρασε στους καλύτερους «4» του Europa Conference League.

Από πολύ νωρίς φρόντισε να τα φέρει όλα στα ίσα στη σειρά όταν ο Έιμπραχαμ (5’) με κοντινό πλασέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Νικίτα Χαικίν, μετά την ασταθή του απομάκρυνση.

Οι Ρωμαίοι συνέχισαν δυναμικά και έψαξαν επίμονα το δεύτερο γκολ που θα τους έβαζε σε ρόλο οδηγού. Και τελικά το βρήκαν στο 23’ με ψύχραιμο πλασέ του Τζανιόλο. Ο ίδιος παίκτης έγραψε για δεύτερη φορά το όνομα του στον φωτεινό πίνακα των σκόρερ έξι λεπτά αργότερα (29'). Ο Ιταλός επιτελικός μέσος εκμεταλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο το κενό στην άμυνα της Μπόντο και με ευφάνταστο πλασέ έστειλε τη μπάλα στο βάθος της εστίας.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Ρόμα δε σταμάτησε και συνέχισε να δείχνει την ανωτερότητα της. Με σπασμένα τα φρένα στο 49’ ο Τζιανόλο χρίστηκε και πάλι σκόρερ, πέτυχε χατ-τρικ και σφράγισε την υπόθεση πρόκριση από νωρίς με ένα έξοχο σουτ από το ύψος της περιοχής.

Κάπου εκεί οι «τζιαλορόσι» έσβησαν τις μηχανές, προστάτευσαν το ευρύ προβάδισμα και πέρασαν πανηγυρικά στα ημιτελικά μιας ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Οι Νορβηγοί είχαν κάνει προ πολλού αρκετά περισσότερα από αυτά που και ο πιο φιλόδοξος οπαδός τους περίμενε και η πορεία της ολοκληρώθηκε με γλυκόπικρο τρόπο.

Στο άλλο ματς της διοργάνωσης που διεξαγόταν την ίδια ώρα, τα πράγματα ήταν σαφώς πιο οριακά. Το 3-3 του πρώτου αγώνα στην Ολλανδία είχε αφήσει ορθάνοιχτη την πρόκριση και για τις δυο ομάδες, οι οποίες βέβαια αν και ήταν πιο προσεκτικές, δεν έπαιξαν με σκοπιμότητα.

Η Φέγενορντ με το καλημέρα πήρε προβάδισμα με τον Ντέσερς να εκμεταλλεύεται με τον καλύτερο τρόπο το λάθος της αντίπαλης άμυνας και μόλις στο πρώτο λεπτό έκανε το 0-1. Η απάντηση δεν άργησε να έρθει και μάλιστα συνέβη με τον ίδιο τρόπο. Ο Τραορέ στο 14’ είπε «ευχαριστώ» στο παιδικό λάθος της άμυνας της ολλανδικής ομάδας και έφερε το ματς στο ίσια.

Οι δυο αντιμαχόμενοι είχαν κάποιες λιγοστές ευκαιρίες μέχρι το ημίχρονο όμως το σκορ έμεινε στην ισοπαλία. Αυτό διαφοροποιήθηκε λίγο πριν τη συμπλήρωση της μιας ώρας παιχνιδιού και πάλι με θύτη τον Ντέσερς (59’).

H Σλάβια έψαχνε ένα γκολ που θα ισοφάριζε και πάλι τη σειρά. Αντ’ αυτού όμως ήρθε ένα τέρμα από την άλλη πλευρά να σφραγίσει την υπόθεση πρόκριση. Η Φέγενορντ έκανε το 3-1 με τον Σινιστέρα (78’) και έκλεισε θέση στα ημιτελικά μιας ευρωπαϊκής διοργάνωσής μετά από ακριβώς 20 χρόνια και τον τελικό του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ, όπου και στέφθηκε πρωταθλήτρια. Το σκορ παρέμεινε ως είχε μέχρι το τέλος και οι Ολλανδοί θα αντιμετωπίσουν τη Μαρσέιγ στην επόμενη φάση.

Ρόμα – Μπόντο Γκλιμτ 4-0 ( 5’ Έιμπραχαμ, 23’ Τζιανόλο, 29΄Τζιανόλο, 49΄Τζιανόλο)

Σλάβια Πράγας – Φέγενορντ 1-3 ( 14’ Τραορέ – 1’ Ντέσερς, 59’ Ντέσερς, 78’ Σινιστέρα)

Μάνος Φυρογένης

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0