Football Talk

Αταλάντα - Λειψία 0-2: Με ηγέτη Νκουνκού στα ημιτελικά η ομάδα του Τεντέσκο (video)

Αταλάντα - Λειψία 0-2: Με ηγέτη Νκουνκού στα ημιτελικά η ομάδα του Τεντέσκο (video)
Η Λειψία στάθηκε υπέροχα στην έδρα της Αταλάντα, επικράτησε με 2-0 και σε συνδυασμό με το 1-1 του πρώτου αγώνα, κέρδισε επάξια μια θέση στα ημιτελικά του Europa League.

Με νίκη έφυγε η Λειψία από την έδρα της Αταλάντα, καθώς επικράτησε με 2-0, «κλειδώνοντας» έτσι την παρουσία της στα ημιτελικά του Europa League.

Στο πρώτο ημίχρονο η Λειψία είχε στα σημεία την υπεροχή, ελέγχοντας τον αγώνα και δημιουργώντας επικίνδυνες ευκαιρίες. Αυτό αποτυπώθηκε και στο σκορ, με τους Γερμανούς να προηγούνται στα αποδυτήρια με 1-0.

Το γκολ πέτυχε ο… συνήθης ύποπτος Κρίστοφερ Νκούνκου, ο οποίος αξιοποίησε την πάσα του Κόνραντ Λάιμερ για να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Η ομάδα του Τζιάν Πιέρο Γκασπερίνι προσπάθησε να βγάλει αντίδραση, έγινε απειλητική αλλά δεν κατάφερε να «παραβιάσει» την εστία του Γκουλάκσι.

Στο δεύτερο μέρος η Αταλάντα ανέβασε «στροφές», παίρνοντας περισσότερες πρωτοβουλίες για να ισοφαρίσει το παιχνίδι, παρέμενε όμως πίσω στο σκορ. Η πρώτη καλή στιγμή, τελικά, ήταν για την Λειψία στο 55’.

Μετά από πάσα του Νκούνκου, ο Μούσο φαινόταν πως εύκολα θα έπαιρνε την μπάλα στην «αγκαλιά» του, υπολόγισε όμως λάθος και έδωσε την ευκαιρία στον Λάιμερ που ακολουθούσε να διπλασιάσει τα γκολ της ομάδας του. Ο Αργεντινός θα διόρθωνε το λάθος του, αποκρούοντας το σουτ του Αυστριακού και στέλνοντας την μπάλα κόρνερ.

Η Λειψία διαχειρίστηκε το προβάδισμά της στο υπόλοιπο του αγώνα, με την Αταλάντα να μην καταφέρνει να βρει χώρους. Τελικά, «κλείδωσε» την νίκη και την πρόκριση στο 87’ και πάλι με τον Νκουνκού, ο οποίος εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος.

Οι Ιταλοί δεν μπορούσαν να κάνουν κάτι στα τελευταία λεπτά για να επιστρέψουν στο παιχνίδι, με το 2-0 να μένει μέχρι τέλους. Με αυτόν το τρόπο, η ομάδα του Ντομένικο Τεντέσκο πήρε το «εισιτήριο» για τα ημιτελικά του Europa League, όπου θα αντιμετωπίσει τον νικητή του Ρέιντζερς-Μπράγκα.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Αταλάντα (Τζιάν Πιέρο Γκασπερίνι): Μούσο, Ντε Ρουν, Ντεμιράλ (70' Σκαλβίνι), Παλομίνο, Χατεμπούρ, Κουπμέινερς, Φρόιλερ (88' Πάσαλιτς), Ζαπακόστα, Μαλινόφσκι (58' Μουριέλ), Μπογκά (70' Μίραντσουκ), Ζαπάτα

Λειψία (Ντομένικο Τεντέσκο): Γκουλάκσι, Γκβάρντιολ (79' Πούλσεν), Όρμπαν, Σιμακάν, Ανχελίνιο, Λαίμερ (73' Άνταμς), Καμπλ (79' Χάλστενμπεργκ), Χένριχς (73' Κλόστερμαν), Όλμο, Νκούνκου, Σίλβα (63' Σόμποσλαϊ)

Κώστας Ξενακούδης
www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0