Football Talk

Ρεάλ Μαδρίτης – Τσέλσι 2-3: Μπενζεμά ξανά και ξανά, λύτρωσε τους «μερένχες» και άφησε μία επική επιστροφή στα μισά! (video)

Ρεάλ Μαδρίτης – Τσέλσι 2-3: Μπενζεμά ξανά και ξανά, λύτρωσε τους «μερένχες» και άφησε μία επική επιστροφή στα μισά! (video)

Μετά από 120 λεπτά ανελέητης «μάχης», η Ρεάλ Μαδρίτης προκρίθηκε στα ημιτελικά του Champions League, παρά την εντός έδρας ήττα με 3-2 (12/04) από την Τσέλσι. Πρωταγωνιστής και της ρεβάνς ο Καρίμ Μπενζεμά, που συνεργάστηκε με το έτερον του ήμισυ στην επίθεση, Βινίσιους Τζούνιορ, και σκόραρε στο 96’, αφήνοντας μία επική ανατροπή για τους Λονδρέζους στα μισά!

Η Τσέλσι έκανε ό,τι περνούσε από τα… πόδια της, για να ολοκληρώσει μία επική ανατροπή-πρόκριση και να «πετάξει» εκτός των ημιτελικών του Champions League τη Ρεάλ Μαδρίτης, μέσα στο Σαντιάγο Μπερναμπέου μάλιστα, αλλά ο ηγέτης των «μερένχες», Καρίμ Μπενζεμά, είχε άλλη γνώμη και εξασφάλισε πως η ομάδα του θα βρίσκεται στις τέσσερις καλύτερες της φετινής διοργάνωσης!

Μαζί με τον Ροντρίγκο, έτρεψαν το 3-0 σε 3-2 με ένα γκολ στο 80’ και ένα στο 96’, αφήνοντας στα «κρύα του λουτρού» τους παίκτες του Τούχελ και την υπερπροσπάθεια που κατέβαλαν, επιστρέφοντας, έστω και για κάποια λεπτά, από την κόλαση του εις βάρος τους 3-1 (06/04) από το Στάμφορντ Μπριτζ.

Η Ρεάλ Μαδρίτης πλέον αναμένει την εξέλιξη της αναμέτρησης της συμπολίτισσας, Ατλέτικο, με τη Μάντσεστερ Σίτι (13/04), για να μάθει ποιος θα είναι ο αντίπαλός της στα ημιτελικά του Champions League.


Η Τσέλσι έδειξε από την αρχή της αναμέτρησης την πρόθεσή της να πιέσει ψηλά, ώστε να αναζητήσει ένα γρήγορο γκολ, κάτι που εν τέλει έπραξε στο 15ο λεπτό, στην πρώτη της μεγάλη ευκαιρία!

Λόφτους-Τσικ, Βέρνερ και Μάουντ «έκρυψαν» την μπάλα και ο τελευταίος την παρουσίασε ξανά στα δίχτυα του Κουρτουά, μέσω ενός υπέροχου τελειώματος, γράφοντας το 1-0!


Η Ρεάλ Μαδρίτης έμοιαζε τελείως έξω από τα «νερά» της, παρότι αγωνιζόταν εντός έδρας. Το ασφυκτικό πρέσινγκ των φιλοξενούμενων δεν άφηνε πολλά περιθώρια και ουσιαστικά κρατούσε τους «μερένχες» στο μισό γήπεδο, χωρίς ωστόσο, να μπορούν να μετουσιώσουν την κυριαρχία τους σε ένα δεύτερο γκολ.

Κατάφεραν, όμως, να κρατήσουν τη Ρεάλ Μαδρίτης για ένα ολόκληρο ημίχρονο χωρίς σουτ εντός εστίας, κάτι που δεν έχει ξανασυμβεί, από το 2003 που οι στατιστικές υπηρεσίες άρχισαν να συλλέγουν τέτοιου είδους δεδομένα.

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους, ήρθε και το πολυπόθητο δεύτερο γκολ! Ο Μάουντ εκτέλεσε ένα κόρνερ στο 51’, για το οποίο υπήρξαν έντονες αντιδράσεις από τους γηπεδούχους, και ο Ρίντιγκερ που σηκώθηκε ψηλότερα από όλους, έστειλε την μπάλα με «καρφωτή» κεφαλιά στα δίχτυα και έφερε τη σειρά στα ίσα!


Καθώς φάνηκε, όμως, το 2-0 δεν ήταν αρκετό! Με το μομέντουμ ξεκάθαρα υπέρ του, το σύνολο του Τόμας Τούχελ συνέχισε να πιέζει και σκόραρε για τρίτη φορά, μέσω ενός απίστευτου σουτ του Μάρκος Αλόνσο στο 62ο λεπτό! Ωστόσο, μετά από εξέταση της φάσης από τον VAR, ακυρώθηκε για χέρι!



Το παιχνίδι είχε ξέφρενο ρυθμό και η Ρεάλ Μαδρίτης παραλίγο να μειώσει, τέσσερα λεπτά αργότερα, όμως η κεφαλιά του Μπενζεμά σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Μεντί!


Αντί να μειώσει εν τέλει, δέχθηκε και τρίτο γκολ στο 75’, στο οποίο δεν βρέθηκε τίποτα μεμπτό και μέτρησε κανονικότατα! Ο Βέρνερ «πάτησε» περιοχή, άδειασε τον Κασεμίρο, νίκησε Αλάμπα και Κουρτουά και έγραψε το 3-0 για την Τσέλσι, στρώνοντας το έδαφος για μία επική πρόκριση!


Η Ρεάλ -και πιο συγκεκριμένα ο Λούκα Μόντριτς- δεν είχε πει την τελευταία της κουβέντα, όμως. Ο «μαέστρος» των Μαδριλένων έβγαλε μία ασύλληπτη ασίστ με εξωτερικό φάλτσο στον Ροντρίγκο που μόλις είχε περάσει στο ματς και στην πρώτη του επαφή με την μπάλα, μείωσε σε 3-1, διατηρώντας την ομάδα του στο κόλπο της πρόκρισης!


Στα εναπομείναντα λεπτά, ο Πούλισικ έχασε δύο μεγάλες ευκαιρίες για να πετύχει ένα buzzer-beater, αλλά δεν τα κατάφερε, στέλνοντας το ματς στην παράταση.

Εκεί, μίλησε και πάλι ο Καρίμ Μπενζεμά! Ο άνθρωπος που έμοιαζε πως τελείωσε την πρόκριση με το χατ-τρικ του στο Στάμφορντ Μπριτζ, συνεργάστηκε ξανά με το έτερόν του ήμισυ στην επίθεση, Βινίσιους Τζόυνιορ, και έγραψε το 3-2 στο 96’, μετουσιώνοντας σε γκολ την εξαιρετική ασίστ του Βραζιλιάνου!


Το σκορ δεν άλλαξε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του Μαρτσίνιακ, που έδωσε τέλος σε μία επική «μάχη» και επιβεβαίωσε την πρόκριση της Ρεάλ Μαδρίτης στα ημιτελικά του φετινού Champions League.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ρεάλ Μαδρίτης (Κάρλο Αντσελότι): Κουρτουά, Καρβαχάλ, Αλάμπα, Νάτσο (88’ Βάσκεθ), Μεντί (78’ Μαρτσέλο), Κρόος (73’ Καμαβινγκά), Μόντριτς, Κασεμίρο (78’ Ροντρίγκο), Βαλβέρδε, Βινίσιους (115' Θεμπάγιος), Μπενζεμά

Τσέλσι (Τόμας Τούχελ): Μεντί, Τζέιμς, Τιάγκο Σίλβα, Ρίντιγκερ, Μάρκος Αλόνσο, Καντέ (100' Ζίγες), Κόβασιτς (106' Ζορζίνιο), Λόφτους Τσικ (106' Σαούλ), Μάουντ, Βέρνερ (83’ Πούλισικ), Χάβερτς

Φάνης Τσοκανάς
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0