Football Talk

Μπαρτσελόνα: Η ισοπαλία στο πρώτο ματς, «ισούται» με πρόκριση! (video)

Μπαρτσελόνα: Η ισοπαλία στο πρώτο ματς, «ισούται» με πρόκριση! (video)

Η Μπαρτσελόνα αναδείχθηκε ισόπαλη στο πρώτο ματς των νοκ-άουτ του Europa League για τρίτη φορά φέτος. Ένας τουλάχιστον καλός οιωνός για τους «μπλαουγκράνα», ενόψει της ρεβάνς με την Άιντραχτ Φρανκφούρτης.

Η πρόκριση στα ημιτελικά του Europa League έμεινε ορθάνοιχτη μετά την επίσκεψη της Μπαρτσελόνα στην έδρα της Άιντραχτ Φρανκφούρτης (07/04,1-1). Μία στιγμή έμπνευσης του Κνάουφ και ένας άψογος συνδυασμός των παικτών του Τσάβι, θυμίζοντας κάτι από την παλιά αίγλη του συλλόγου, εξασφάλισαν την απόλυτη ισορροπία.

Όλα θα κριθούν στη ρεβάνς, επαναφέροντας μία συνθήκη διόλου άγνωστη για τους «μπλαουγκράνα», που θα μπορούσε να την εκλάβει και ως «οιωνό» πρόκρισης. Η ισοπαλία απέναντι στους «αετούς» ήταν η τρίτη συνεχόμενη σε πρώτο ματς των νοκ-άουτ του Europa League. Η μόνη διαφορά της συγκεκριμένης από τις δύο προηγούμενες; Πως σημειώθηκε εκτός έδρας!


Στις 17 Φεβρουαρίου, Μπαρτσελόνα και Νάπολι αναμετρήθηκαν στο Καμπ Νόου, αναδείχθηκαν ισόπαλες με 1-1. Μία εβδομάδα αργότερα, οι «μπλαουγκράνα» προκρίθηκαν με πανηγυρικό τρόπο, επικρατώντας με 4-2.

Το «έργο» έπαιξε σε επανάληψη και στη φάση των «16». Ισοπαλία, «λευκή» μάλιστα, στο Καμπ Νόου απέναντι στη Γαλατασαράι (10/03) και νίκη με 2-1 στην Τουρκία.


Πλέον, μένει να φανεί αν αυτή η άτυπη «παράδοση» που έχει χτίσει η Μπαρτσελόνα έως τώρα στον θεσμό θα… τριτώσει μέσω της Άιντραχτ Φρανκφούρτης.

Το γεγονός πάντως πως για πρώτη φορά στη διοργάνωση η πρόκριση περνά από το γήπεδό της -θεωρητικά τουλάχιστον- μοιάζει να κάνει το έργο της πιο εύκολο. Η ρεβάνς της 14ης Απριλίου (22:00) θα το αποδείξει ή θα το καταρρίψει.


Φάνης Τσοκανάς
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0