Football Talk

Μαρσέιγ – ΠΑΟΚ 2-1: Ο Πασχαλάκης κράτησε… ζωντανό τον Δικέφαλο ενόψει Τούμπας! (video)

Μαρσέιγ – ΠΑΟΚ 2-1: Ο Πασχαλάκης κράτησε… ζωντανό τον Δικέφαλο ενόψει Τούμπας! (video)

Τι και αν η Μαρσέιγ τον στρίμωξε ουκ ολίγες φορές; Ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης πήρε στις πλάτες του στον ΠΑΟΚ και το γκολ του Ομάρ Ελ Καντουρί, αφήνει ανοιχτή την πρόκριση για τη ρεβάνς στη Τούμπα.

Στη λάμψη του Αλέξανδρου Πασχαλάκη, ο ΠΑΟΚ κατάφερε να απαντήσει στα δύο της Μαρσέιγ με τον Ομάρ Ελ Καντουρί και πάει στην Τούμπα με τα πάντα… ανοιχτά παρά την ήττα με 2-1. Προσωρινή διακοπή για επεισόδια στις εξέδρες αλλά και χάος πριν την αναμέτρηση.

1ο ημίχρονο

Από την αρχή του αγώνα, η έκρυθμη κατάσταση εντός και εκτός γηπέδου, έκανε τη Μαρσέιγ να αναλάβει τα ηνία από τα πρώτα λεπτά. Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να κατεβάσει τον ρυθμό αλλά χωρίς επιτυχία. Ο Μπακαμπού είχε την πρώτη ευκαιρία μόλις στο 1ο λεπτό, αλλά στο 13ο, ήρθε το 1-0 για τους γηπεδούχους. Ο Παγιέτ βρήκε με απίστευτη κάθετη μπαλιά τον Ζέρσον, ο οποίος πλάσαρε τον Πασχαλάκη και έδωσε προβάδισμα για την Μαρσέιγ.

Με το γκολ ο ΠΑΟΚ ανέβασε κάπως τον ρυθμό του και προσπάθησε να φτάσει στην αντίπαλη περιοχή, όμως χωρίς κάποια τελική προσπάθεια. Από τη Μαρσέιγ, ο Παγιέτ ήταν ο πιο κινητικός επιθετικός, χάνοντας μία σημαντική ευκαιρία στο 28ο λεπτό. Από εκεί και πέρα, η Μαρσέιγ είχε πολύ καλές στιγμές, με τον Ουντέρ να βγαίνει «φάτσα» με τον Πασχαλάκη αλλά ο Έλληνας πορτιέρο να αποκρούει και να σώζει από το 2-0.

Ο Ντμιτρί Παγιέτ είναι μακράν ο καλύτερος του γηπέδου και αυτό βγήκε σε γκολ, στο 45ο λεπτό. Η πίεση έκανε τους παίκτες του ΠΑΟΚ να στείλουν τη μπάλα σε κόρνερ, το οποίο εκτέλεσε ο Ούντερ. Ο Τούρκος βρήκε τον Παγιέτ έξω από την περιοχή και εκείνος με ένα εντυπωσιακό σουτ τίναξε τα δίχτυα του Δικεφάλου, για να στείλει τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια με το σκορ στο 2-0.

2ο ημίχρονο

Στο δεύτερο μέρος, ο ΠΑΟΚ μπήκε πολύ πιο δυνατά. Με αποφασιστικότητα και ύστερα από υψηλή πίεση, ο Ζίβκοβιτς πάτησε περιοχή, έκανε το τακουνάκι και έστρωσε στον Ελ Καντουρί. Ο Μαροκινός έπιασε γεμάτα το σουτ και νίκησε τον Μανταντά, μειώνοντας σε 2-1. Γενικά το πρώτο τέταρτο, ήταν το καλύτερο του Δικεφάλου στο ματς.

Η Μαρσέιγ είχε την πρώτη της φάση στο 62ο λεπτό, όταν ο Παγιέτ έβγαλε τρομερή σέντρα αλλά η κεφαλιά του Γουέγ κόντραρε στον Κρέσπο για να καταλήξει κόρνερ. Από εκεί και πέρα, ο Πασχαλάκης πήρε τον ρόλο… ηγέτη. Ο Άκπομ δεν κατάφερε να νικήσει τον Μανταντά και χρειάστηκε ο Έλληνας πορτιέρο να κάνει τρομερές επεμβάσεις για να κρατήσει το 2-1.

Ο έμπειρος άσος απέκρουσε τόσο το σουτ του Παγιέτ στο 73ο λεπτό, όσο και τη διπλή επέμβαση εξ επαφής από τις προσπάθειες των γηπεδούχων. Στο 78’, ο Ουντέρ πάτησε περιοχή αλλά και πάλι βρέθηκε στον δρόμο του ο Πασχαλάκης. Στο 94ο λεπτό, ο Ζέρσον ανέτρεψε τον Μιτρίτσα και αντίκρισε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα, με αποτέλεσμα να αποβληθεί. Το παιχνίδι έμεινε στο 2-1 υπέρ της Μαρσέιγ, η οποία έχει μεν προβάδισμα για τη ρεβάνς, αλλά ο ΠΑΟΚ έχει ελπίδες στην Τούμπα. Στη ρεβάνς της επόμενης Πέμπτης (14/4) δεν θα αγωνιστούν οι Ζέρσον, Ντιέγκ και Καμαρά, ενώ δεν θα είναι στο πάγκο ούτε ο Σαμπαόλι για τη Μαρσέιγ.

ΜΑΡΣΕΪΓ: Μανταντά, Λιρόλα, Σαλιμπά, Τσαλέτα Τσαρ, Κολάσινατς (63'Καμαρά), Γκεντουζί, Γκέιγ, Ζέρσον, Μπακαμπού (46'Ντιένγκ), Παγέτ, Ουντέρ

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Λύρατζης, Ίνγκασον, Κρέσπο, Βιεϊρίνια, Τσιγγάρας (46'Ελ Καντουρί), Κούρτιτς, Α. Ζίβκοβιτς, Αουγκούστο, Μπίσεσβαρ (75'Μιτρίτσα), Άκπομ (75'Τσόλακ).

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0