Football Talk

ΑΕΚ: Ας αρχίσουμε να νιώθουμε τις ιστορικές στιγμές που ζούμε! (video)

ΑΕΚ: Ας αρχίσουμε να νιώθουμε τις ιστορικές στιγμές που ζούμε! (video)

Από τους Θρακομακεδόνες στα Σπάτα… Από τη δεύτερη προσφυγιά στην Αγιά Σοφιά – Η ΑΕΚ μεγάλωσε…

Γράφει ο Θοδωρής Καρβουνιάρης

Λένε πως αν δεν θα φτάσεις στον πάτο και δεν παλέψεις να σηκωθείς από εκεί, δυσκολεύεσαι να νιώσεις τη χαρά της… Ανάστασης. Τη χαρά και το μοναδικό αίσθημα της επιβίωσης. Το βασικότερο όμως, είναι πως αν δεν πέσεις, αν δεν στερηθείς πράγματα, δεν θα μπορέσεις ποτέ να εκτιμήσεις το πιο μικρό μέχρι το πιο μεγάλο που σου έρχεται. Άσχημο πράγμα η αχαριστία… Ευλογία να ξέρεις να εκτιμάς ό,τι έχεις…

Η ΑΕΚ έχει πέσει πολλές φορές στην Ιστορία της. Και έχει καταφέρει όλες να σηκωθεί. Η μεγαλύτερη πτώση της αγωνιστικά ήταν το 2013. Η μεγαλύτερη πληγή της είχε έρθει το 2003 όταν γκρεμίστηκε το σπίτι της. Τότε βγήκε για δεύτερη φορά στην προσφυγιά. Τελειώνει όμως. Βασικά, όχι δεν τελειώνει… Τελείωσε! Το μεσημέρι της Τετάρτης (6/4) γράφτηκε ιστορία: Μετά από 19 χρόνια η ΑΕΚ έπαιξε για πρώτη φορά σε δικό της γήπεδο! Εκεί στα Σπάτα, στο «Σεραφείδειο», τα παιδιά της ΑΕΚ Β με τον Νίκο Παναγιώταρα, τον Μιχάλη Παυλή και τον Σάκη Χιώτη στο τιμ, μπροστά σε 1000 άτομα στις εξέδρες και με τον Στέλιο Σεραφείδη να στέλνει την… θετική του αύρα από εκεί ψηλά, γράφτηκε Ιστορία.

Από τα ελενίτ και τα δυο γήπεδα (ο Θεός να τα κάνει), στους Θρακομακεδόνες στα Σπάτα. Από το νοίκι στο βουνό, στο δικό της προπονητικό ευρωπαϊκού επιπέδου στα Σπάτα. Κι όλα αυτά χάρη στον Δημήτρη Μελισσανίδη. Γιατί καλό είναι να κράζουμε για τα αγωνιστικά θέματα των τελευταίων ετών, όμως δίκαιο είναι να πιστώνουμε σε αυτόν τον άνθρωπο το τεράστιο έργο που αφήνει μόνιμα στην ΑΕΚ: το προπονητικό και φυσικά το γήπεδο.

Αν κάτι σιχαίνομαι στους ανθρώπους είναι να τσουβαλιάζουν τα πάντα και να μηδενίζουν τα πάντα. Είναι άδικο όταν κάποιος κρατάει τρία… καρπούζια στην ίδια μασχάλη αν του πέσει το ένα να πας και να του ρίξεις και τα άλλα δυο. Το αντίθετο πρέπει να συμβαίνει: να τον βοηθήσεις να σηκώσει κι αυτό που του έπεσε. Δυστυχώς αρκετός κόσμος, ευτυχώς όχι πολύς, λόγω της δεδομένης αγωνιστικής αποτυχίας της ΑΕΚ τα τελευταία χρόνια, υποβιβάζει τα τεράστια έργα που έγιναν σε Φιλαδέλφεια και Σπάτα. Άδικο!
278076308_370062621797906_3825019175827409338_n.jpg

Η λίμνη μεγάλωσε

Η ΑΕΚ μεγάλωσε με την επέκταση του προπονητικού της κέντρου και του νέου της γηπέδου. Όταν έκανες προπονήσεις στους Θρακομακεδόνες και όταν επί 19 ολόκληρα χρόνια έχεις αναγκαστεί να χρησιμοποιήσεις ως έδρα σου το ΟΑΚΑ, τα Λιόσια, τη Νέα Σμύρνη, τη Ριζούπολη, ακόμα και τον Ταύρο και το Καραϊσκάκη (ίσως ξεχνάω και κάποια άλλα γήπεδα), συγγνώμη αλλά όλο αυτό που συμβαίνει τώρα με την ΑΕΚ να έχει πλέον ΙΔΙΩΚΤΙΚΑ γήπεδα, που δημιουργήθηκαν χωρίς να χρωστάει ούτε ένα ευρώ, είναι ΜΟΝΑΔΙΚΟ! Η ΑΕΚ  πλέον έφυγε από τα λόγια και τις εξαγγελίες και έχουμε πράξεις. Η λίμνη μεγάλωσε! Και θα γίνει ακόμη πιο όμορφη όταν γεμίσει και αγωνιστικές επιτυχίες. Θα γίνει κι αυτό! Όχι ως δια μαγείας φυσικά, αλλά με πράγματα και κινήσεις που ήδη έχουμε πει: προπονητή υψηλού επίπεδου, παίκτες υψηλού επίπεδου και σωστή στελέχωση στο οργανόγραμμα του ποδοσφαιρικού τμήματος.
3455777.jpg

Αυτός είναι μίζερος

Μίζερος δεν είναι αυτός που θέλει πάντα το καλύτερο για την ομάδα του και το ζητάει, ασκώντας σωστή κριτική για την αγωνιστική πτώση που δεδομένα υπάρχει - μη τα ξαναλέμε. Μίζερος είναι αυτός που δεν βλέπει τα καλά που γίνονται, στέκεται μόνο στα αρνητικά και χλευάζει παράλληλα τα σωστά «για να μην τον πουν πρόβατο». Αυτός είναι ο ορισμός του μίζερου. Αυτόν, λοιπόν, στις χαρές που θα έρθουν δεν θα μας λείψει η απουσία του… Τα δύσκολα έγιναν. Η ΑΕΚ πλέον έχει δικά της σπίτια και είναι πανέμορφα.  Ήρθε η στιγμή η διοίκηση να φτιάξει και ένα όμορφο σύνολο να «ντύσει» το παλάτι… Σκεφτείτε μόνο αν όλα αυτά που έχει τώρα η ΑΕΚ (γήπεδο και προπονητικό) τη δεκαετία 2000-09, πόσο διαφορετικά θα είχε γραφτεί η αγωνιστική ιστορία. Τότε έρχονταν στην Ελλάδα παίκτες επιπέδου… Ριβάλντο. Τότε η Ελλάδα έβγαζε δυο και τρεις ομάδες στο Τσάμπιονς Λιγκ. Τότε το ελληνικό ποδόσφαιρο δεν ήταν φυσικά πρώτη επιλογή για έναν ποδοσφαιριστή, αλλά δεν ήταν και… 10ή όπως είναι τώρα. Θα το φτιάξει κι αυτό η ομάδα. Όχι με ευχολόγια φυσικά. Όμως σίγουρα το γήπεδο, τα γραφεία και οι προπονητικές εγκαταστάσεις δίνουν παραπάνω κίνητρο.

Ας αρχίσουμε να νιώθουμε τι ιστορικές στιγμές ζούμε! Η ΑΕΚ έβαλε τέλος στη δεύτερη ξενιτιά της. Όλα τα άλλα, εύκολα ή δύσκολα θα ξαναφτιαχτούν.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0