Football Talk

ΠΑΟΚ: Ήττα στο πρωτάθλημα, ένας καλός ευρωπαϊκός «οιωνός», αλλά η Μαρσέιγ δεν είναι Λίνκολν! (video)

ΠΑΟΚ: Ήττα στο πρωτάθλημα, ένας καλός ευρωπαϊκός «οιωνός», αλλά η Μαρσέιγ δεν είναι Λίνκολν! (video)

Ο ΠΑΟΚ ρίχνεται σε ευρωπαϊκή «μάχη» μετά από ήττα στη Super League για τέταρτη φορά στη φετινή σεζόν. Οι τρεις προηγούμενες τον αφύπνισαν, αλλά όσο κι αν θέλει να το εκλάβει ως «οιωνό», η διαφορά στα μεγέθη δεν το επιτρέπει!

Το πρώτο ραντεβού του ΠΑΟΚ με την ιστορία βρίσκεται προ των πυλών. Πράξη πρώτη στο Βελοντρόμ κόντρα στη Μαρσέιγ (07/04, 22:00), με φόντο ένα εισιτήριο στα ημιτελικά ευρωπαϊκής διοργάνωσης, που αν έρθει, θα είναι το πρώτο στην ιστορία του «Δικεφάλου του Βορρά».

Το σύνολο του Ραζβάν Λουτσέσκου ρίχνεται στη «μάχη» προερχόμενος από ήττα στο ελληνικό πρωτάθλημα, με 2-1 (03/04) από τον Παναθηναϊκό, συνθήκη διόλου άγνωστη στη φετινή σεζόν. Αντιθέτως, με μία δόση υπερβολής, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως καλός «οιωνός», αφού όσες φορές έδωσε ευρωπαϊκό ματς φέτος, έχοντας ηττηθεί στο τελευταίο παιχνίδι πρωταθλήματος, δεν έχασε!

Πιο συγκεκριμένα, ο ΠΑΟΚ κλήθηκε να αγωνιστεί στο Europa Conference League τρεις φορές φέτος μετά από ήττα στη Super League. Η πρώτη ήταν στην πρεμιέρα των ομίλων, όταν επικράτησε με 2-0 (16/09) της Λίνκολν, ενώ τέσσερις ημέρες πριν, είχε ηττηθεί εντός έδρας από τον ΠΑΣ Γιάννινα (12/09, 1-0).

Η δεύτερη ήρθε στην 4η αγωνιστική των ομίλων, όταν Σλόβαν Μπρατισλάβας και ΠΑΟΚ έμειναν στο 1-1 (25/11), με τους Θεσσαλονικείς να προέρχονται από την ήττα με 2-0 από τον Ατρόμητο (21/11). Το ίδιο «σκηνικό» επαναλήφθηκε στις 9 Δεκεμβρίου, όταν επικράτησε ξανά με 2-0 της Λίνκολν, παρότι πήγε με πεσμένο ηθικό, από την εκτός προγράμματος ήττα με 3-2 (05/12) από τον Ιωνικό.

Επιστρέφοντας στο σήμερα, ο Ραζβάν Λουτσέσκου και οι παίκτες του βρίσκονται στο ίδιο έργο θεατές, αλλά με τελείως διαφορετικά δεδομένα. Αν κάποιος δεχτεί πως η ήττα από τον Παναθηναϊκό είναι καλός ευρωπαϊκός «οιωνός», θα ήταν τουλάχιστον αφελές να βάλει στο ίδιο… καζάνι την Λίνκολν και τη Σλόβαν Μπρατισλάβας με τη Μαρσέιγ.

Πιο φρόνιμο θα ήταν να το εκλάβει κανείς ως ένα επιθυμητό «καμπανάκι», παρά ως «οιωνό», έστω κι αν όλοι εύχονται να αποδειχθεί τέτοιος.

Φάνης Τσοκανάς
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0