Football Talk

«Έγραψε» ιστορία με το βραβείο του μήνα ο Κέιν – «ισοφάρισε» τον Βενγκέρ ο Αρτέτα!

«Έγραψε» ιστορία με το βραβείο του μήνα ο Κέιν – «ισοφάρισε» τον Βενγκέρ ο Αρτέτα!

Στο Βόρειο Λονδίνο κατέληξαν τα εναπομείναντα βραβεία του Μαρτίου για την Premier League, με τον Χάρι Κέιν να είναι ο καλύτερος ποδοσφαιριστής του μήνα και τον Μικέλ Αρτέτα να αναδεικνύεται σε κορυφαίο προπονητή των τελευταίων 30 ημερών, για δεύτερη φορά στην σεζόν!

Δεν θα μπορούσε να μην είναι ο Χάρι Κέιν ο πολυτιμότερος ποδοσφαιριστής του Μαρτίου στην Premier League, όταν έχει βρει τον παλιό, καλό εαυτό του και φροντίζει να το αποδείξει με κάθε ευκαιρία.

Τον μήνα που μας πέρασε, ο Άγγλος είδε την Τότεναμ να πετυχαίνει 12 γκολ συνολικά, ενώ ο ίδιος είχε συμμετοχή ακριβώς στο 50% αυτών. Σκόραρε σε τέσσερις περιπτώσεις, μοίρασε δύο ασίστ και άμεση συνέπεια αποτελεί η ανάδειξή του σε κορυφαίο προπονητή του μήνα, για 7η φορά στην καριέρα του! Κανένας δεν τον ξεπερνά και το εν λόγω βραβείο σηματοδοτεί ένα «ιστορικό» ρεκόρ για τον περσινό πρώτο σκόρερ και πρώτο σε ασίστ παίκτη της σεζόν!

Την ίδια ώρα, η αγωνιστική βελτίωση που παρουσιάζει η Άρσεναλ και η εξαιρετική της πορεία το Μάρτιο, την καθιστά φαβορί για την κατάληψη της 4ης θέσης και την επιστροφή της στο Champions League μετά από έξι χρόνια.

Πρωτεργάτης αυτής της επιτυχίας είναι αδιαμφισβήτητα ο Μικέλ Αρτέτα, με τους «κανονιέρηδες» να μετρούν τρεις νίκες, έξι γκολ υπέρ τους και δύο συνεχόμενα clean sheet, είτε με τον Ράμσντεϊλ, είτε με τον Λένο, κάτω από τα δοκάρια τους.

Κάπως έτσι, ο Ισπανός προπονητής ψηφίστηκε ως ο καλύτερος του Μαρτίου στο «Νησί», για δεύτερη φορά φέτος, πράγμα που έχει να πραγματοποιηθεί από προπονητή της Άρσεναλ τα τελευταία 15 χρόνια. Όπως αντιλαμβάνεστε, ο τελευταίος ήταν ο Αρσέν Βενγκέρ, την σεζόν 2007-08!

www.bnsports.gr

 

 

 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0