Football Talk

Στη Λίβερπουλ «βασιλιάς» είναι ο Σαλάχ, αλλά στην… Αφρική ο Μανέ (video)

Στη Λίβερπουλ «βασιλιάς» είναι ο Σαλάχ, αλλά στην… Αφρική ο Μανέ (video)

Déjà vu για τον Μοχάμεντ Σαλάχ, ο οποίος έχασε ξανά από την Σενεγάλη του Σαντιό Μανέ μετά τον τελικό του Κόπα Άφρικα με παρόμοιο τρόπο. Φαίνεται πως η… λατρεία έγινε συνήθεια.

6 Φεβρουαρίου 2022: Μια κυριαρχική Σενεγάλη δεν θα καταφέρει να πάρει προβάδισμα στα 120 λεπτά αγώνα, αλλά δεν θα το πληρώσει. Με τις δύο ομάδες να εκτελούν εναλλάξ από τα 11 μέτρα, ο Σαντιό Μανέ θα ευστοχήσει στο καθοριστικό πέμπτο πέναλτι χαρίζοντας την νίκη στην ομάδα του, θα πληγώσει τον συμπαίκτη του στην Λίβερπουλ, Μοχάμεντ Σαλάχ και θα ξεσπάσει σε έντονους πανηγυρισμούς.

29 Μαρτίου 2022: Μια κυριαρχική Σενεγάλη δεν θα καταφέρει να πάρει προβάδισμα στα 120 λεπτά αγώνα, αλλά δεν θα το πληρώσει. Με τις δύο ομάδες να εκτελούν εναλλάξ από τα 11 μέτρα, ο Σαντιό Μανέ θα ευστοχήσει στο καθοριστικό πέμπτο πέναλτι χαρίζοντας την νίκη στην ομάδα του, θα πληγώσει τον συμπαίκτη του στην Λίβερπουλ, Μοχάμεντ Σαλάχ και θα ξεσπάσει σε έντονους πανηγυρισμούς.

Σαν ένα ομηρικό έπος

Εύκολα θα μπορούσε κάποιος να παίξει «Βρείτε τις διαφορές» ανάμεσα στους δύο αγώνες! Το ποδόσφαιρο πολλές φορές δημιουργεί καταστάσεις που μοιάζουν φανταστικές. Η πραγματικότητα, όμως, είναι πως θα μπορούσε κάποιος να περιγράψει τον τελικό του Κόπα Άφρικα (06/02) ανάμεσα σε Σενεγάλη και Αίγυπτο και τον χθεσινό (29/03) προκριματικό Μουντιάλ μεταξύ των δύο ομάδων -σχεδόν- με τις ίδιες λέξεις.

Το ποδόσφαιρο «παίζει» μαζί μας αλλά κυρίως με τους πρωταγωνιστές, τους ανθρώπους που φοράνε τις εμφανίσεις τους και βγαίνουν στο γήπεδο με στόχο να «κλέψουν» μια στιγμή δόξας από την ιστορία. Τραγικός ήρωας στο εν λόγω «παιχνίδι» ήταν ο Μοχάμεντ Σαλάχ. Ο Αιγύπτιος επιθετικός, ένας ποδοσφαιρικός βασιλιάς για την χώρα του, είχε την ευκαιρία να την οδηγήσει στην κορυφή της Αφρικής για πρώτη φορά μετά το 2010. Απέναντι του, όμως, βρήκε τον έτερο «κόκκινο», Σαντιό Μανέ, ο οποίος «γκρέμισε» το όνειρο του, χαρίζοντας αυτός στην Σενεγάλη το πρώτο της Κόπα Άφρικα.

Μανέ vs Σαλάχ: σημειώστε άσο (ξανά)

Η ιστορία, όπως όλοι γνωρίζουμε πια, επαναλαμβάνεται. Η μοίρα έδωσε στον Σαλάχ και την Αίγυπτο την ευκαιρία να λυτρωθούν, να πάρουν εκδίκηση από την Σενεγάλη και ταυτόχρονα το «εισιτήριο» για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022. Στον πρώτο μεταξύ τους αγώνα, μάλιστα, η νίκη με 1-0 έφερνε το όνειρο αυτό ακόμα πιο κοντά. Ούτε τώρα όμως θα εκπληρωνόταν.

Η ομάδα του Σαντιό Μανέ προηγήθηκε νωρίς, διατήρησε το προβάδισμα της και οδήγησε το παιχνίδι στα πέναλτι. Εκεί, η διαδικασία ήταν γνωστή. Ήρωας και πάλι ο 29χρονος επιθετικός, ευστόχησε στο πέμπτο πέναλτι της χώρας του και την έστειλε στο Κατάρ! Και στο βάθος ένας Σαλάχ, να βιώνει ξανά την πικρή γεύση της αποτυχίας, του να φτάνεις στην πηγή και να μην πίνεις νερό. Πόσο μάλλον «εξαιτίας» του συμπαίκτη σου.

 


 

 


 

Μπορεί κάποιος λάτρης της λογοτεχνίας να κάνει λόγο για απονομή δικαιοσύνης, με τον Μανέ να παίρνει το «αίμα του πίσω» για το «μονοπώλιο» του Σαλάχ στα… φώτα της δημοσιότητας στην Λίβερπουλ. Η ζωή όμως είναι πιο σκληρή από την λογοτεχνία. Ο «Φαραώ» δεν κατάφερε να βγει νικητής στον «εμφύλιο» της Λίβερπουλ για δεύτερη φορά και θα πρέπει να αποδεχτεί πως στην Αφρική «βασιλιάς» είναι άλλος!


Κώστας Ξενακούδης

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0