Football Talk

Πορτογαλία – Βόρεια Μακεδονία 2-0: Χάρισε στον Ρονάλντο το τελευταίο του Μουντιάλ ο Μπρούνο Φερνάντες! (video)

Πορτογαλία – Βόρεια Μακεδονία 2-0: Χάρισε στον Ρονάλντο το τελευταίο του Μουντιάλ ο Μπρούνο Φερνάντες! (video)

Μπορεί η Βόρεια Μακεδονία να αποδείχθηκε για ακόμη μία φορά σκληρό καρύδι, μην επιτρέποντας στην Πορτογαλία να δώσει ρυθμό στο ματς, όμως ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο ήταν αρκετό! Ο Μπρούνο Φερνάντες σκόραρε δις (2-0), η ομάδα του Φερνάντο Σάντος προκρίθηκε και ο Κριστιάνο Ρονάλντο δεν θα μπορούσε όπως και να έχει, να απουσιάζει από το Κατάρ!

Δεν θα μπορούσε να λείπει από το Μουντιάλ ο Κριστιάνο Ρονάλντο! Ο Πορτογάλος σούπερ σταρ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ο οποίος γνώριζε πως αν η Πορτογαλία πάθει ό,τι έπαθε και η Ιταλία, τότε πιθανότατα δεν θα είχε ξανά την ευκαιρία να διεκδικήσει ένα Παγκόσμιο Κύπελλο με την χώρα του!

Και τα κατάφερε… Ήταν καταλυτικός, κατέγραψε μία ασίστ και σπατάλησε την πρώτη ευκαιρία του ματς, με την συμπλήρωση δέκα λεπτών, όταν τροφοδοτήθηκε από τον Μπρούνο Φερνάντες αλλά το σουτ του με το αριστερό πέρασε λίγο έξω.


Το ίδιο συνέβη και με την κεφαλιά του Ντιόγο Ζότα στο 22ο λεπτό, αλλά δέκα λεπτά αργότερα, η πίεση της Πορτογαλίας κεφαλαιοποίηθηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο! Ο Ρονάλντο πήρε την μπάλα στο «δύο εναντίον ενός», έβαλε στη μέση τον αντίπαλό του, μοιράζοντας στον Μπρούνο Φερνάντες και το 1-0 ήταν… γεγονός, μετά από εξαιρετικό τελείωμα με το δεξί.


Το σφύριγμα της λήξης του πρώτου μέρους βρήκε την Πορτογαλία να προηγείται και από εκεί και πέρα ο Φερνάντο Σάντος γνώριζε πως χρειάζεται απλώς μία καλή διαχείριση!

Οι ποδοσφαιριστές του τον άκουσαν και μία ακόμη κόντρα επίθεση ήταν ό,τι έπρεπε για να «κλειδώσει» η πρόκριση! Ο Μπερνάρντο Σίλβα «έκλεψε», ο Ζότα σέντραρε με το αριστερό και ο ίδιος παίκτης έκανε δύο τα γκολ του, με πλασέ πάνω στην κίνηση!


Το 2-0 αποτέλεσε σκορ ασφαλείας και η Βόρεια Μακεδονία δεν θα μπορούσε να αντιδράσει σε μία τέτοια κατάσταση. Συμβιβάστηκε, ανέμενε το τελικό σφύριγμα και αποκλείστηκε με το κεφάλι ψηλά.

Απεναντίας, η Πορτογαλία βρίσκεται στην τελική φάση του Mουντιάλ και ο Κριστιάνο Ρονάλντο θα συμμετάσχει στο 5ο Μουντιάλ της καριέρας του, μην έχοντας λείψει από κανένα από το 2006 και μετά!

Αναλυτικά οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Πορτογαλία: Κόστα, Κανσέλο, Ντανίλο, Πέπε, Μέντες, Φερνάντες, Μουτίνιο, Οτάβιο (76’ Καρβάλιο), Ρονάλντο, Ζότα (76’ Λεάο), Σίλβα

Βόρεια Μακεδονία: Ντιμιτριέβσκι, Αλιόσκι, Βερικόφσκι, Μουσιλού, Ριστόφσκι Μ. (46’΄Μιόφσκι), Έλμας, Μπάρντι, Αντέμι, Τραϊκόφσκι (59’ Σουρλίνοφ), Κοσταντίνοφ (75’ Ασκόφσκι), Ριστόφσκι Σ.

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

 

 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0