Football Talk

Άντονι Ελάνγκα: Ονειρεύεται... ξύπνιος, με τις ευλογίες του Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς! (video)

Άντονι Ελάνγκα: Ονειρεύεται... ξύπνιος, με τις ευλογίες του Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς! (video)
Πέντε λεπτά πριν την λήξη της αναμέτρησης ανάμεσα σε Σουηδία και Τσεχία, αντικαταστάθηκε ο Φόρσμπεργκ για να πραγματοποιήσει ντεμπούτο με το εθνόσημο ο Άντονι Ελάνγκα. Ένας έφηβος που ονειρεύεται... ξύπνιος, σπάζοντας ρεκόρ, με τις ευλογίες του μυθικού συμπατριώτη του, Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς.
Μέσα στην όλη τοξική κατάσταση που κυριαρχεί στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ο 19χρονος, Άντονι Ελάνγκα μένει στο απυρόβλητο. Το μόνο που δεν είχε πετύχει μέχρι σήμερα (δεδομένης της ηλικίας του), ήταν μία εμφάνιση με την εθνική.
 
Στη Φρεντς Αρένα της Στοκχόλμης, αγωνίστηκε για κάτι παραπάνω από πέντε λεπτά, σε έναν αγώνα σημαδιακό για την μελλοντική του πορεία. Διότι ακολούθησε η σπουδαία επικράτηση των Σκανδιναβών επί των Τσέχων (1-0), με αποτέλεσμα αυτοί να βρίσκονται μία ανάσα από το Παγκόσμιο του Κατάρ.


Ορόσημα και ρεκόρ

Τρεις αναμετρήσεις χαράχθηκαν επ' αορίστου στο μυαλό του νεαρού Ελάνγκα. Η πρώτη είναι αδιαμφισβήτητα το επαγγελματικό του ντεμπούτο, τον Ιανουάριο του 2019, όταν πραγματοποίησε την πρώτη του εμφάνιση, σε μία αδιάφορη αναμέτρηση της ομάδας του με αντίπαλη την Λίνκολν για το Λιγκ Καπ.
 
Ακολούθησε η πιο ευτυχισμένη μέρα της ζωής του! Στην Μαδρίτη και το Γουάντα Μετροπολιτάνο, εκεί όπου έγινε ο νεότερος αθλητής στην ιστορία της Γιουνάιτεντ που αγωνίζεται σε νοκ-άουτ ευρωπαϊκή αναμέτρηση. 
 
Και όχι μόνο συμμετάσχει, αλλά σκοράρει και ένα λυτρωτικό τέρμα, που άφησε ζωντανές τις ελπίδες της ομάδας του για τον δεύτερο γύρο. Πρόκειται για το γκολ νούμερο 500 των «κόκκινων διαβόλων» στον θεσμό του Champions League. Σημαδιακό...
 
Το μόνο που του έλειπε ήταν η συμμετοχή με την εθνική Σουηδίας, όνειρο που πραγματοποιήθηκε από τον Γιάνε Άντερσον. Ο προπονητής του αντιπροσωπευτικού συστήματος αντάμειψε τους κόπους, αλλά και το ταλέντου του 19χρονου Ελάνγκα και του έδωσε το χρίσμα σε μία πολύ κρίσιμη μάχη.
 


Με τις ευλογίες του Ίμπρα

«Έχει όλο το μέλλον μπροστά του και αν συνεχίσει όπως ακριβώς κάνει, φαίνεται θετικό. Xρειάζεται απλώς να παλεύεις, να μην είσαι ποτέ ικανοποιημένος, να προσπαθείς για περισσότερα. Το πόσο μπορεί να εξελιχθεί εξαρτάται από αυτόν».
 
Aυτές ήταν οι δηλώσεις του Ζλάταν αναφορικά με την κλήση του βενιαμίν Σουηδού στην εθνική. Άλλωστε, έχει πολλά κοινά με τον νεαρό, αρχής γενομένης της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Αλλά πιο αξιοπερίεργο όλων αποτελεί το γεγονός ότι ο Ίμπρα υπήρξε συμπαίκτης με τον πατέρα του!
 
Ο Τζόζεφ Ελάνγκα ήταν και αυτός ποδοσφαιριστής, ο οποίος έπειτα από το πέρασμα του από την Θεσσαλονίκη (ΠΑΟΚ και Απόλλων Καλαμαριάς), αγωνίστηκε επί συναπτά έτη στην Μάλμε. Την πατρίδα του επιθετικού της Μίλαν, εκεί όπου ξεκίνησε την λαμπρή του καριέρα προς την κορυφή.


Από τον Σόλσκιερ, μέχρι τον Ράνγκνικ
  

«Ήταν έτοιμος να φύγει για δανεικός τον Ιανουάριο και του είπα με τίποτα. Εδώ θα μείνεις».
 
Δήλωση του Ραλφ Ράνγκνικ που εξηγεί πολλά για την διορατικότητα του ίδιου, αλλά και για το ταλέντο του νεαρού Σκανδιναβού. Ξένο σώμα αποτελούσε από την φετινή Γιουνάιτεντ, παρ' ότι προπονούταν με αυτή από την περσινή σεζόν, έχοντας προλάβει να καταγράψει και δύο επίσημες συμμετοχές. 
 
Φέτος, ωστόσο, μέχρι την έλευση του Γερμανού μετρούσε μονάχα μία, καθώς με εξαίρεση τους θεσμούς των εγχώριων κυπέλλων, ο Σόλσκιερ φαινόταν διστακτικός στην χρησιμοποίησή του.  
 
«Κάθε φορά που παίρνω την ευκαιρία στο γήπεδο θέλω να ξεπληρώνω τον προπονητή».
 
Ιδού και η απάντηση του Ελάνγκα μόλις είχε πετύχει το πρώτο του ευρωπαϊκό γκολ, φροντίζοντας αμέσως να τιμήσει την εμπιστοσύνη του 63χρονου τεχνικού. 
 Premier League Leeds United v Manchester United, ManU Ralf Rangnick manager of Manchester United and Fred 17 celebrate after the final whistle Copyright: xMarkxCosgrove/NewsxImagesx
Από τον Δεκέμβρη και έπειτα μετρά 23 συμμετοχές, σημειώνοντας οκτώ γκολ και τρεις ασίστ. Μοιάζει με «μηχανή» που αρχίζει να ζεσταίνεται και εμφανίζεται στην φάση που η ομάδα του τον χρειάζεται περισσότερο από ποτέ. 
 
Σε μία σεζόν όπου ο πακτωλός χρημάτων που δαπανήθηκαν για τον Σάντσο ακόμα δεν έχει πιάσει τόπο. Συνδυαστικά και με τα νομικά μπλεξίματα του Γκρίνγουντ, η θέση του δεξιού χαφ μένει ορθάνοιχτη για τον νεαρό Σουηδό.
 
Αντώνης Νιανιάς

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0