Football Talk

Nations League: Σώθηκε από τον… VAR η Κύπρος – κέρδισε μετά από 1,5 χρόνο το Καζακστάν! (video)

Nations League: Σώθηκε από τον… VAR η Κύπρος – κέρδισε μετά από 1,5 χρόνο το Καζακστάν! (video)

Την ευκαιρία να πάρει πλεονέκτημα ενόψει της ρεβάνς απέναντι στην Εσθονία, απώλεσε η Κύπρος στην έδρα της πρώτης, με το τελικό 0-0, έπειτα από δύο ακυρωθέντα γκολ, να αφήνει όλα τα σενάρια ανοιχτά, για την παραμονή στην 3η κατηγορία του Nations League. Την ίδια ώρα, το Καζακστάν πήρε τεράστιο «διπλό» στη Μολδαβία και με το τελικό 2-1, πανηγύρισε για πρώτη φορά μετά τον Απρίλιο του 2020.

Ούτε στην 10η συνεχόμενη απόπειρά της, μπόρεσε να πανηγυρίσει τη νίκη η Κύπρος, η οποία ναι μεν προσπάθησε απέναντι στην Εσθονία, έχοντας ανά διαστήματα και καλή παρουσία, αλλά το επιθετικό της πρόβλημα έκανε και πάλι την εμφάνισή του!

Δεν σκόραρε, έμεινε στο «μηδέν» και στάθηκε τυχερή και στο ξεκίνημα, αν αναλογιστεί κανείς πως η αντίπαλό της βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα, αλλά ο VAR ακύρωσε το  γκολ του Κάιτ.

Βεβαίως, για να μείνει το 0-0, απαραίτητη προϋπόθεση ήταν να σταθούν τυχεροί και οι Εσθονοί, οι οποίοι δεν είχαν διατηρήσει απαραβίαστη την εστία τους στο 2022. Ο Παπουλής σημάδεψε το δοκάρι με εξαιρετικό σουτ στο 22ο λεπτό, ενώ με την συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα, το σουτ του Κάστανου πέρασε ελάχιστα δίπλα από το δοκάρι.


Η τελευταία καλή στιγμή για την Κύπρο έλαβε χώρα στο 76ο λεπτό, όταν οι παίκτες του Νίκου Κωστένογλου βγήκαν στην αντεπίθεση, αλλά το πλασέ του Ιωάννου κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων!

Από εκεί και πέρα, ο ρυθμός έπεσε και το 0-0 ήταν… προβλέψιμο, με τον VAR να ακυρώνει και δεύτερο γκολ των γηπεδούχων στο 85’, για οριακό οφσάιντ του Σάπινεν. Καμία εκ των δύο δεν πήρε πλεονέκτημα ενόψει της ρεβάνς και πλέον η Κύπρος έχει μπροστά της ένα «must win» παιχνίδι, αν θέλει να παραμείνει στην 3η κατηγορία του Nations League!

Την ίδια ώρα, η Μολδαβία προηγήθηκε απέναντι στο Καζακστάν, πίεσε αφόρητα αλλά δύο στιγμές αδυναμίας ήταν αρκετές.  Το γκολ του Νικολαέσκου στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους ισοφαρίστηκε από τον Μέιλι στο 64’ και 15 λεπτά αργότερα ο Πόσματς έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του, διαμορφώνοντας το τελικό 2-1, μετά από 15 παιχνίδια!


Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0