Football Talk

Άγιαξ - Μπενφίκα 0-1: «Αετοί» για υψηλές... πτήσεις, στα προημιτελικά με «υπογραφή» Νιούνιες! (video)

Άγιαξ - Μπενφίκα 0-1: «Αετοί» για υψηλές... πτήσεις, στα προημιτελικά με «υπογραφή» Νιούνιες! (video)
Η Μπενφίκα πήρε σπουδαίο «διπλό» στην έδρα του Άγιαξ, επικρατώντας των Ολλανδών με 1-0 (15/03)! Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Νιούνιες, που «υπέγραψε» τη νίκη-πρόκριση των «αετών», οι οποίοι επιστρέφουν στα προημιτελικά του Champions League, μετά από έξι χρόνια!
Μία ήττα στο φετινό Champions League, ήταν αρκετή για να τον θέσει εκτός συνέχειας! Η Μπενφίκα υπέταξε τον αήττητο επί επτά αγωνιστικές στον φετινό θεσμό, Άγιαξ, και πήρε σπουδαίο «διπλό» στην Ολλανδία, χάρις το γκολ του Νιούνιες στο 77'!
 
Αρνητικός πρωταγωνιστής ο Ονάνα, που φέρει μεγάλο μερίδιο ευθύνης στο γκολ και έβαλε το... λιθαράκι του στον αποκλεισμό του Αίαντα από τους «8» και την επιστροφή των «αετών» παράλληλα, στα προημιτελικά του Champions League, μετά τη σεζόν 2015/16!

Η αναμέτρηση φάνηκε να ξεκινά με τους καλύτερους οιωνούς για τον Άγιαξ, αλλά το γκολ του Τάντιτς στο 7ο λεπτό, ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Οι παίκτες του Αίαντα δεν έριξαν τον ρυθμό τους και με κύριο εκφραστή των επιθέσεών τους τον Άντονι, φαινόντουσαν ιδιαίτερα απειλητικοί. Ωστόσο, με μοναδική εξαίρεση την ενέργεια του Γκράβενμπερχ, το πρώτο ημίχρονο δεν είχε κάτι αξιόλογο.
 
Ο νεαρός Ολλανδός χαφ συνέκλινε από τα αριστερά, εξαπέλυσε έναν «κεραυνό», αλλά είδε την μπάλα να περνά λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Βλαχοδήμου, επιβεβαιώνοντας πως οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια χωρίς να υπάρχει σκορ.
 
Στο δεύτερο ημίχρονο, η Μπενφίκα έγινε λίγο πιο απειλητική. Στο 57ο λεπτό είχε την πρώτη της πολύ καλή ευκαιρία, όταν πήρε την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι, αλλά είδε την μπάλα να περνά εκτός εστίας. Ανάλογη κατάληξη είχε και η προσπάθεια του Άντονι στο 62ο λεπτό, που απείλησε διά αέρος, χωρίς να ανησυχήσει τον Έλληνα γκολκίπερ των Πορτογάλων.
 
Ο Άγιαξ έδειχνε να έχει πάρει ξανά τα «ηνία» της αναμέτρησης, αλλά στο 77ο λεπτό, όλα ήρθαν... τούμπα! Ο Γκριμάλδο εκτέλεσε ένα φάουλ κοντά στο κόρνερ, ο Ονάνα πραγματοποίησε μία κακή έξοδο και ο Νιούνιες, που νίκησε κατά κράτος τον Τίμπερ, έγραψε το 1-0 με καρφωτή κεφαλιά!

Στα εναπομείναντα λεπτά της αναμέτρησης, ο Άγιαξ προσπάθησε, αλλά δεν κατάφερε να βγάλει αντίδραση. Το 1-0 παρέμεινε ως τελικό σκορ, με τον Ουρουγουανό φορ να «υπογράφει» μία σπουδαία νίκη-πρόκριση για την Μπενφίκα, που επιστρέφει στα προημιτελικά του Champions League μετά από έξι χρόνια!
 
Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων:
Άγιαξ (Έρικ Τεν Χάγκ): Ονάνα, Μαζραουί, Τίμπερ (90+6' Κούντους), Μαρτίνες, Μπλιντ, Άλβαρες (81' Μπρόμπεϊ), Μπέργκχαους (81' Κλάασεν), Γκράβενμπερχ, Άντονι, Αλέ, Τάντιτς
 
Μπενφίκα (Νέλσον Βερίσιμο): Βλαχοδήμος, Οταμέντι, Βερτόνχεν, Γκριμάλδο, Βάιγκλ, Τααράμπτ (46' Μεϊτέ), Σίλβα (90+1' Λασάρο), Έβερτον (72' Γιάρεμτσουκ), Ράμος (90+1' Μπερνάρντο), Νιούνιες (81' Γκονσάλβες)
 
Φάνης Τσοκανάς

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0