Football Talk

Τσέλσι: Κεκλεισμένων ζήτησε να διεξαχθεί το ματς με τη Μίντλεσμπρο, όπου θα ταξιδέψει… οδικώς!

Τσέλσι: Κεκλεισμένων ζήτησε να διεξαχθεί το ματς με τη Μίντλεσμπρο, όπου θα ταξιδέψει… οδικώς!

Οι συνέπειες των κυρώσεων που επιβλήθηκαν στον Ρομάν Αμπράμοβιτς, κάνουν ήδη την εμφάνισή τους στον δρόμο της Τσέλσι.

Η πραγματικότητα του αντίκτυπου των κυρώσεων της Τσέλσι θα φανεί το Σάββατο, με τον σύλλογο να μην μπορεί να πετάξει στο Μίντλεσμπρο και να επιστρέψει για τον προημιτελικό του Κυπέλλου Αγγλίας (19/3, 19:45). Αντίθετα, θα πρέπει να πραγματοποιήσουν ένα ταξίδι μετ' επιστροφής διάρκειας 10 ωρών με πούλμαν, ήτοι 862 χιλιόμετρα!

Ο επόμενος αγώνας της Τσέλσι είναι το βράδυ της Τετάρτης κόντρα στη Λιλ για την φάση των «16» του Champions League (16/3, 22:00). Ωστόσο, με τις ταξιδιωτικές ρυθμίσεις που έχουν τεθεί σε ισχύ πριν από την επιβολή των κυρώσεων, αυτά τα σχέδια θα ανατραπούν. 

Το ταξίδι του Σαββάτου είναι το πρώτο παιχνίδι που θα επηρεαστεί καθώς τα σχέδια δεν υπήρχαν πριν από τις κυρώσεις, εξ ου και η 10ωρη διαδρομή μετ' επιστροφής του που εκκρεμεί. Αυτό καθώς το ανώτατο όριο των 20.000 λιρών που επιβλήθηκε από την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου στα έξοδα ταξιδιού ανά αγώνα, δεν θα κάλυπτε το κόστος της μίσθωσης ενός αεροπλάνου για να τους μεταφέρει στο στάδιο Ρίβερσαϊντ. 

Μιλώντας ενόψει του δεύτερου αγώνα ο Τόμας Τούχελ επιβεβαίωσε ότι οι προετοιμασίες τους θα διαφέρουν μόλις ολοκληρωθεί το ταξίδι τους στη Γαλλία. «Θέλουμε να βρούμε λύσεις, θέλουμε να παίξουμε τον αγώνα το Σάββατο όσο θέλουμε να παίξουμε στο Champions League. Είναι δύσκολο να τακτοποιήσουμε τα πράγματα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για το Κύπελλο Αγγλίας, αλλά θα το αντιμετωπίσουμε», ανέφερε αρχικά. 

Στη συνέχεια ο Γερμανός προπονητής πρόσθεσε πως «δεν έχει να κάνει με την πολυτέλεια. Αυτό είναι απλώς ένα επαγγελματικό επίπεδο αθλημάτων, όπου παίζουμε με δύο ημέρες μεταξύ των αγώνων με τον αντίπαλό μας να έχει τέσσερις ημέρες μεταξύ αυτών και φτάνουμε με τις πιθανότητες τραυματισμών. Για αυτό, είναι προτιμότερο να φτάσετε με σχέδιο παρά με λεωφορείο».

Παράλληλα η Τσέλσι ζήτησε ο αγώνας κόντρα στη Μίντλεσμπρο να διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών για λόγους «ποδοσφαιρικής ακεραιότητας» όπως ανέφερε στην ανακοίνωσή της, αφού δεν μπόρεσε να πουλήσει εισιτήρια λόγω των κυρώσεων της βρετανικής κυβέρνησης στον ιδιοκτήτη Ρομάν Αμπράμοβιτς. Ωστόσο, η απάντηση που εξέλαβε από τον πρόεδρο της Μίντλεσμπρο, Στιβ Γκίμπσον, ήταν αποστομωτική! 

«Η Τσέλσι και η αθλητική ακεραιότητα δεν ανήκουν στην ίδια πρόταση! Που έχει το μυαλό του ο Μπρους Μπακ, ο πρόεδρος της Τσέλσι, ο οποίος απολογείται για τον ιδιοκτήτη της ομάδας, όταν εδώ και 19 χρόνια προέρχονταν από τα διεφθαρμένα χρήματα του Αμπράμοβιτς;», ήταν τα λόγια του προέδρου της Μίντλεσμπρο στην «The Athletic».

«Όταν πρόκειται να παίξει στην έδρα του μπροστά στους κατόχους διαρκείας, δεν ενοχλείται; Μήπως θα ήθελε όλα τα εκτός έδρας ματς της Τσέλσι να γίνουν κεκλεισμένων των θυρών; Δεν πρόκειται να τους βοηθήσουμε άλλο. Ο Αμπράμοβιτς έχει εκδιωχθεί από το ποδόσφαιρο και ο Μπρους Μπακ πρέπει να πάθει το ίδιο».

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0