Football Talk

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Οι Γκλέιζερς σκέφτονται να γκρεμίσουν και να ξαναχτίσουν το Ολντ Τράφορντ!

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Οι Γκλέιζερς σκέφτονται  να γκρεμίσουν και να ξαναχτίσουν το Ολντ Τράφορντ!
Η διοίκηση της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, εξετάζει το ενδεχόμενο γκρεμίσματος της ιστορικής έδρας της ομάδας, «Όλντ Τράφορντ», με στόχο την ανακατασκευή του στο ίδιο σημείο. Ένα ενδεχόμενο, που μπορεί να μη φαντάζει ως το επικρατέστερο, αλλά είναι ικανό να αλλάξει ριζικά το σύλλογο και το αγγλικό ποδόσφαιρο.

Αρκετά στερεότυπα έχουν δημιουργηθεί γύρω από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Με το άκουσμα του ονόματος του συλλόγου, πλειάδα λέξεων και ονομάτων έρχονται στον νου, των φίλων του ποδοσφαίρου, όπως «κόκκινοι διάβολοι», «μπέμπηδες», Τζόρτζ Μπέστ, Σερ Ματ Μπάσμπι και Σερ Άλεξ Φέργκιουσον. Υπάρχει όμως ένα σύμβολο το οποίο συνοδεύει την Γιουνάιτεντ εδώ και 112 χρόνια και δεν είναι άλλο από την ιστορική της έδρα, το Όλντ Τράφορντ. Η διοίκηση της ομάδας φαίνεται πως εξετάζει, αρκετά ενδεχόμενα αναφορικά με το συγκεκριμένο γήπεδο και ένα από αυτά είναι η κατεδάφιση και ανακατασκευή του στο ίδιο σημείο.

Αρκετές φαίνεται πως είναι οι σκέψεις της διοίκησης των Γκλέιζερ για την αναβάθμιση του εν λόγω γηπέδου, που θα επιφέρει και ριζικές αλλαγές στην καθημερινότητα των «κόκκινων διαβόλων». Σε περίπτωση κατεδάφισης του Όλντ Τράφορντ, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, θα αναγκαστεί να «μετακομίσει» για τρία χρόνια από την τοποθεσία του Στρέτφορντ ώστε να επιστρέψει σε ένα γήπεδο υπερσύγχρονο και ανακαινισμένο. Ωστόσο, πέραν του συγκεκριμένου ενδεχομένου εξετάζεται επίσης και η απλή ανακαίνιση και επέκταση των κερκίδων με την προσθήκη νέων θέσεων, όπως ακριβώς έπραξε δηλαδή και η διοίκηση της «αιώνιας» αντιπάλου, Λίβερπουλ, με το «Άνφιλντ».
ac88a21a5da22a81fcf4765fea66bddf.jpg

Ποιο όμως θα μπορούσε να ήταν το διακύβευμα μιας πιθανής κατεδάφισης του Όλντ Τράφορντ; Για την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η οποία απέχει αρκετό καιρό από τους τίτλους και με την μικρή ποδοσφαιρική «κρίση» που διανύει , μια μετακόμιση ίσως σημάνει και την απότομη αλλαγή ταυτότητας, αφού η ψυχή του συλλόγου βρίσκεται μέσα σε αυτό το γήπεδο. Η Γιουνάιτεντ, δεν είναι ο μοναδικός στην Αγγλία, που πρόκειται να «εγκαταλείψει» το γήπεδο στο οποίο ανδρώθηκε και έγραψε ιστορία, αφού η Άρσεναλ το 2006, αφήνοντας το «Χάιμπουρι», άφησε εκεί και την ψύχη της, σύμφωνα με τον Αρσέν Βενγκέρ.  Εν συνεχεία υπήρξαν οι περιπτώσεις των Γουέστ Χαμ και Τότεναμ, που με λίγα χρόνια διαφορά, απομακρύνθηκαν από τα γήπεδα τους για να αγωνιστούν η μεν στο Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου και η δε στο νέο της υπερσύγχρονο γήπεδο, στο Λονδίνο. Δε θα ήταν φρόνιμο, να παραλείψει κανείς και την νέα επέκταση του «Άνφιλντ» κατά 7.000 θέσεις, μετατρέποντας το στο δεύτερο, μεγαλύτερο σε χωρητικότητα, αμιγώς ποδοσφαιρικό, γήπεδο, στην Αγγλία.

Μπορεί οι διαδικασίες να μην έχουν αρχίσει και οι αποφάσεις να μην έχουν ακόμη παρθεί, όμως η  προοπτική του «ξεριζωμού» της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ από το Όλντ Τράφορντ, ίσως αποτελέσει ένα από τα μεγαλύτερα και πιο ιστορικά ποδοσφαιρικά γεγονότα, του 21ου αιώνα .


Γιώργος Ζαχαρίου
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0