Football Talk

Ολυμπιακός – Άρης 2-1: Η εκδίκηση είναι ένα πιάτο που σερβίρεται… από τον Ελ Αραμπί!

Ολυμπιακός – Άρης 2-1: Η εκδίκηση είναι ένα πιάτο που σερβίρεται… από τον Ελ Αραμπί!

Με τον Γιουσέφ Ελ Αραμπί να σκοράρει στο 85ο λεπτό ο Ολυμπιακός επικράτησε 2-1 του Άρη, «σβήνοντας» με αυτόν τον τρόπο την ήττα από τους «κιτρίνους» στην προηγούμενη αγωνιστική.

Μπορεί την προηγούμενη εβδομάδα τα δεδομένα να ήταν διαφορετικά με τον Άρη να του σπάει το αήττητο, ωστόσο ο Ολυμπιακός δεν άφησε περιθώρια στο να ξανασυμβεί κάτι τέτοιο. Οι «ερυθρόλευκοι», λοιπόν, ξεκίνησε με το δεξί τις υποχρεώσεις του στα φετινά play off επικρατώντας της ομάδας από τη Θεσσαλονίκη με 2-1 στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης».

Μια νίκη που βαθμολογικά δεν του προσφέρει πολλά παρά μόνο την αύξηση της διαφοράς του από τον δεύτερο ΠΑΟΚ, όντας πια στο +15. Επιλέον με αυτήν την αναμέτρηση ο Πέδρο Μαρτίνς έγραψε ένα ιστορικό ρεκόρ με τον Ολυμπιακό, ισοφαρίζοντας τον Ντούσαν Μπάγεβιτς στις αναμετρήσεις στον «ερυθρόλευκο» πάγκο.

1ο ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Σε γενικές γραμμές το πρώτο τέταρτο της αναμέτρησης κύλησε σε ήπιους ρυθμούς. Η πρώτη καλή στιγμή σημειώθηκε από πλευράς Άρη, με τον Καμαρά να κάνει το σουτ στο 21’ και τον Ρέαμπτσιουκ να τον σταματάει σωτήρια.

Λίγα λεπτά αργότερα ήρθε και η καλή ευκαιρία από τον Ολυμπιακό, με πρωταγωνιστή τον Ελ Αραμπί. Στο 24’ ο Μαροκινός βγήκε σε τετ α τετ με τον Κουέστα, ωστόσο σε δύο περιπτώσεις δεν κατάφερε να νικήσει τον κίπερ του Άρη.

Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να δημιουργήσουν πρόβλημα στην εστία των «ερυθρόλευκων», με τον Ιτούρμπε να σουτάρει. Ο Βατσλίκ όμως στάθηκε σωστά στη θέση του και απέτρεψε τον όποιο κίνδυνο (28’).

Ο Ολυμπιακός είχε την ευκαιρία να ανοίξει το σκορ, με τον Ροντρίγκες να κερδίζει πέναλτι στο 40ο λεπτό. Συγκεκριμένα ο άσος από το Πράσινο Ακρωτήρι ανετράπη από τον Γκάνεα μέσα στην περιοχή, με αποτέλεσμα ο διαιτητής να δείξει την άσπρη βούλα. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Ελ Αραμπί ο οποίος έστειλε τη μπάλα στη δεξιά πλευρά του Κουέστα, ο Ισπανός τερματοφύλακας μάντεψε σωστά και κράτησε ανέπαφη την εστία του.

Αυτό όμως δεν κράτησε για πολύ, καθώς οι Πειραιώτες δεν άργησαν να ανοίξουν το σκορ. Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Καρβάλιο εκτέλεσε το κόρνερ, ο Σισέ πήδηξε πιο ψηλά απ’ όλους στο κέντρο της περιοχής και έστειλε με το κεφάλι τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.

5538357.jpg

2ο ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Δυναμικά ξεκίνησε και στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός. Στο 47’ ο Μπουχαλάκης εκτέλεσε το φάουλ, με τον Εμβιλά να παίρνει την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι και τη μπάλα να χτυπά στο… οριζόντιο! Στη συνέχεια ο Γάλλος θέλησε να «εκτελέσει» από κοντά, ωστόσο ο Κουέστα απέκρουσε πάνω στη γραμμή.

Τελικά το γκολ ήρθε, από πλευράς Άρη βέβαια! Στο 62ο λεπτό ο Καμαρά βρήκε με πολύ ωραία μπαλιά τον Εντιαγέ, ο οποίος έκανε την κίνηση στην πλάτη της άμυνας. Στη συνέχεια βρέθηκε μόνος του απέναντι στον Βατσλίκ και πλάσαρε για το 1-1.

Από κει και πέρα ο Ολυμπιακός θέλησε να βρει το γκολ που θα του έδινε ξανά το προβάδισμα. Το προσπάθησε αρκετές φορές τόσο με τον Εμβιλά στο 77’ όσο και με τον Μανωλά στο 79’, ωστόσο καμία από τις δύο προσπάθειες δεν ήταν αρκετές προκειμένου να κερδίσει κάτι.

Τη λύση ήρθε να φέρει όμως ο Ελ Αραμπί. Στο 85’ ο Σισέ κέρδισε πέναλτι έπειτα από φάουλ που υπέστη από τον Φαμπιάνο για κράτημα της φανέλας, με τον Μαροκινό να αναλαμβάνει την εκτέλεση.

Έτσι λοιπόν, κάνοντας ό,τι δεν έκανε στο πρώτο ημίχρονο, ο 35χρονος φορ εκτέλεσε εύστοχα και διαμόρφωσε το τελικό 2-1, δίνοντας το τρίποντο στην ομάδα του.

5538624.jpg

Ο MVP

Ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί. Μπορεί ο Μαροκινός να αστόχησε αρχικά στην πρώτη του προσπάθεια από την άσπρη βούλα ωστόσο ήταν αυτός που εν τέλει έκρινε το παιχνίδι, αποτελώντας παράλληλα τον μόνιμο κίνδυνο για την άμυνα του Άρη.

Η φάση του αγώνα

Το πέναλτι του Ελ Αραμπί στο 85’. Ουσιαστικά αυτή αποτέλεσε την φάση – κλειδί στο ματς, με τον 35χρονο να «σφραγίζει» το τρίποντο στο τέλος.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Π. Μαρτίνς): Βατσλίκ, Μπουχαλάκης (63’ Μ. Καμαρά), Εμβιλά, Ελ Αραμπί, Μασούρας (46’ Α. Καμαρά), Καρβάλιο (63’ Βαλμπουενά), Λαλά (81’ Βρουσάι), Μανωλάς, Ρέαμπτσιουκ, Σισέ, Ροντρίγκες (63’ Τικίνιο)

ΑΡΗΣ (Χ. Μπούργος): Κουέστα, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Ιτούρμπε (69’ Χαΐροβιτς), Γκάμα (69’ Πάλμα), Εντιαγέ, Σούντγκρεν, Γκάνεα (76’ Λούμορ), Ματίγια, Καμαρά, Σάσα

Ξανθίππη Δασκαλάκη

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0