Football Talk

ΠΑΣ Γιάννινα: Ο επαναστάτης των «μικρών» έναντι του Big-5 στα play off! (video)

ΠΑΣ Γιάννινα: Ο επαναστάτης των «μικρών» έναντι του Big-5 στα play off! (video)

Για τρίτη σερί σεζόν, τα play off της Super League αποτελούνται από το Big-5 και μία ακόμα ομάδα, η οποία έχει το δικό της, ευρωπαϊκό όνειρο. Σε αντίθεση με τις πέντε ομάδες, η έκτη πάντα είναι διαφορετική και το BN Sports σας θυμίζει τι έκαναν οι ΟΦΗ και Αστέρας Τρίπολης πριν τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Αντίστροφα μετράμε για την έναρξη των play off της Super League, με τις έξι ομάδες να είναι έτοιμες να διεκδικήσουν ένα από τα τέσσερα διαθέσιμα ευρωπαϊκά εισιτήρια για την επόμενη σεζόν. Μετά την δικαίωση του ΠΑΣ Γιάννινα, μπορεί το Big-5 να παραμένει για τρίτη σερί χρονιά ενωμένο σε αυτό το μίνι πρωτάθλημα αλλά η έκτη ομάδα να αλλάζει ξανά.

Ο ΟΦΗ έκανε την αρχή, ο Αστέρας Τρίπολης την συνέχεια και ο φέτος ο ΠΑΣ Γιάννινα. Αυτές είναι οι ομάδες που έχουν το δύσκολο έργο μέσα σε αυτή την εξάδα, αφού σε ένα σύνολο δέκα αγώνων, καλούνται να βρουν ένα από τα ευρωπαϊκά εισιτήρια και να αφήσουν εκτός κάποιο μεγάλο όνομα από το Big-5.

Στις δύο προηγούμενες απόπειρες, οι Κρητικοί και οι Αρκάδες δεν τα κατάφεραν και τόσο, με αποτέλεσμα να τερματίσουν στην τελευταία θέση. Ο «Άγιαξ της Ηπείρου» καλείται να κάνει τη δική του… επανάσταση και να σταματήσει αυτό το αρνητικό σερί, με την είσοδό του στα play off. Το BN Sports σας θυμίζει τι έκαναν οι προηγούμενες ομάδες και εξηγεί γιατί ο ΠΑΣ μπορεί να γίνει η εξαίρεση.

ΟΦΗ (2019/20)

Στην παρθενική σεζόν της διαδικασίας των play off, ο ΟΦΗ ήταν η ομάδα που συμπλήρωσε την εξάδα με τους Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκό, ΑΕΚ και Άρη. Μάλιστα, η ομάδα του Σίμου είχε μπει ως 5η στο μίνι πρωτάθλημα, ωστόσο η βαθμολογική θέση δεν είχε καμία σημασία για την έξοδο στην Ευρώπη. Με πέντε θέσεις για ευρωπαϊκές διοργανώσεις να είναι διαθέσιμες αλλά και τον Παναθηναϊκό να μην έχει εκτίσει την ποινή του από την UEFA, οι Κρητικοί απλώς πάλευαν για την καλύτερη θέση της βαθμολογίας.

Τελικά, τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν όπως θα περίμεναν οι φίλοι της ομάδας. Ο ΟΦΗ μπήκε με 34 βαθμούς και σύλλεξε μόλις δύο πόντους στους δέκα αγώνες (!). Έτσι, τερμάτισε στην τελευταία θέση των play off αλλά είχε κλειδώσει ήδη την παρουσία του σε ευρωπαϊκή διοργάνωση. Είναι εύκολα αντιληπτό, πως αν δεν υπήρχε η τιμωρία των Πρασίνων ή η Ελλάδα είχε μόνο τέσσερα ευρωπαϊκά εισιτήρια, τίποτα από αυτά δεν θα είχε συμβεί.

Αστέρας Τρίπολης (2020/21)

Μία σχετικά καλύτερη πορεία από τον ΟΦΗ, έκανε ο Αστέρας Τρίπολης την αμέσως επόμενη χρονιά. Οι Αρκάδες μπήκαν διά περιπάτου στα play off, έχοντας εννιά βαθμούς διαφορά από τον Βόλο ΝΠΣ και έπαιξαν καταλυτικό ρόλο στο μίνι πρωτάθλημα. Η μεγαλύτερη νίκη ήταν αυτή μέσα στη Τούμπα επί του ΠΑΟΚ με 1-0, κάνοντας την διαφορά από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό ακόμα μεγαλύτερη.

Συνολικά, η ομάδα της Τρίπολης, πρόσθεσε εννιά βαθμούς στο παλμάρε της, όμως δεν κατάφερε να αποφύγει την τελευταία θέση των play off, έχοντας δύο πόντους διαφορά από τον 5ο Παναθηναϊκό. Φυσικά, δεν πήρε ποτέ το ευρωπαϊκό εισιτήριο και κράτησε απλώς τη συμμετοχής στην πρώτη εξάδα.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα μπορεί να το… αλλάξει (?)

Και φτάνουμε στη τρίτη χρονιά που ισχύει το σύστημα των play off. Μετά από ένα θρίλερ για τις δύο θέσεις, Άρης και ΠΑΣ Γιάννινα, μέσω της δικαίωσής τους, ήταν οι ομάδες που τις κάλυψαν, με τον ΟΦΗ να είναι ο μεγάλος χαμένος της υπόθεσης. Η ομάδα των Ιωαννίνων καλείται να λοξοδρομήσει τους προηγούμενους συλλόγους που είχαν ανάλογη θέση στα play off και να «σπάσει» το Big-5 σε αυτό το μίνι πρωτάθλημα.

Η ομάδα του Μεταξά δείχνει να είναι η πιο ικανή. Η πιο ολοκληρωμένη για την ακρίβεια σε σχέση με τις άλλες χρονιές. Το όνειρο της Ευρώπης είναι εξαιρετικά δύσκολο, ειδικά από την στιγμή που ο Ολυμπιακός έχει «καπαρώσει» το ένα εισιτήριο ως πρωτοπόρος και με μεγάλη διαφορά. Ωστόσο, εκτός από την ζημιά που μπορούν να προκαλέσουν και στους πέντε, θα είναι πολύ θετικό να προσπαθήσουν να τερματίσουν από την 6η θέση και να πετύχουν κάτι ακόμα καλύτερο.

Όσο για τα στατιστικά στην κανονική διάρκεια, ο ΠΑΣ Γιάννενα έχει μετρήσει τέσσερις νίκες (ΠΑΟΚ, Άρη και Παναθηναϊκό) αλλά και έξι ήττες. Δεν είναι υπέρ του, όμως έβγαλε το λάδι σε όλους και σίγουρα, θα κάνει το ίδιο και στα play off.

Νότης Χάλαρης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0