Football Talk

Τα 4+1 από τα… παιδιά της Σάλτσμπουργκ που θα μας απασχολήσουν στο μέλλον (video)

Τα 4+1 από τα… παιδιά της Σάλτσμπουργκ που θα μας απασχολήσουν στο μέλλον (video)

Η Σάλτσμπουργκ έχει ήδη κάνει την υπέρβαση, κερδίζοντας την πρόκριση για τον γύρο των "16" του Champions League για πρώτη φορά στην ιστορία της. Πλέον ψάχνει το… απίστευτο απέναντι στην Μπάγερν, στηρίζοντας την ελπίδα της σε μερικά παιδιά που είναι έτοιμα να κυριαρχήσουν στον ποδοσφαιρικό κόσμο. 

Μπορεί να μην την υπολόγιζε κανείς κόντρα στην Μπάγερν, παρά την εξαιρετική παρουσία της στους ομίλους, η Σάλτσμπουργκ, όμως, κατάφερε να αποσπάσει ισοπαλία (1-1) από τους Βαυαρούς στο πρώτο παιχνίδι. Πλέον, θα πάει στη Γερμανία χωρίς να έχει τίποτα να χάσει, να «παλέψει» για μία επική πρόκριση. Οι «αρχιτέκτονες» αυτής της επιτυχίας είναι μερικά νεαρά... παλικάρια, που ξεχειλίζουν από ταλέντο.

Καρίμ Αντεγιέμι (20)

Ο Γερμανός επιθετικός έχει ήδη κάνει γνωστό το ταλέντο του και εκτός Αυστρίας. Γρήγορος, σκόρερ, με εξαιρετική ντρίμπλα, ο Αντεγιέμι αποτελεί «πονοκέφαλο» για κάθε αντίπαλη άμυνα. Με τρία γκολ και δύο ασίστ στους ομίλους του Champions League ηγήθηκε της προσπάθειας της ομάδας του για πρόκριση και πλέον… ετοιμάζεται για Μπάγερν. Στο πρωτάθλημα σκοράρει κατά βούληση, έχει 15 γκολ σε 21 αγώνες και βάζει την μπάλα στα δίχτυα σχεδόν μια φορά ανά 90λεπτο! Τα στατιστικά εντυπωσιάζουν και έχουν «τραβήξει το βλέμμα» της Ντόρτμουντ. Το όνομά του έχει συνδεθεί έντονα με τους Βεστφαλούς και φαίνεται πως οι εμφανίσεις του θα του «χαρίσουν» μια μεγάλη μεταγραφή.

Από την αντίπαλό του στο Champions League έχει περάσει σε νεαρή ηλικία. Στην Μπάγερν δεν θα έμενε για πολύ, με την Ουντερχάκινγκ να τον αποκτά. Το μεγάλο «βήμα» για την Σάλτσμπουργκ θα το έκανε το καλοκαίρι του 2018. Θα ακολουθούσε άμεσα ένας 18μηνος δανεισμός στην Λίφερινγκ, πριν επιστρέψει και καθιερωθεί στους πρωταθλητές Αυστρίας. 

Νοά Οκαφόρ (21)

Ο παρτενέρ του Αντεγιέμι στην επίθεση. Αν και ζει στην «σκιά» του Γερμανού, λόγω των καταπληκτικών του εμφανίσεων, ο Ελβετός έχει επίσης εντυπωσιάσει. Τρία γκολ μέχρι τώρα στο Champions League, ενώ μάλιστα έχει ξεκινήσει μόλις σε τέσσερα παιχνίδια. Μια… από τα ίδια και στο πρωτάθλημα, όπου σκοράρει μια φορά ανά 97 λεπτά! Το ρεπερτόριό του δεν περιορίζεται στο σκοράρισμα, καθώς έχει μοιράσει και πέντε ασίστ.

Ο Οκαφόρ είναι απόφοιτος των ακαδημιών της Βασιλείας. Οι εμφανίσεις του με τον ελβετικό σύλλογο το 2018 και το 2019 ανάγκασαν την Σάλτσμπουργκ να δαπανήσει 11 εκατομμύρια ευρώ για να τον αποκτήσει τον Ιανουάριο του 2020. Το ποσό αυτό, πλέον, φαντάζει μικρό. Έχει ήδη κάνει το ντεμπούτο του με την εθνική Ελβετίας και ετοιμάζεται να αλλάξει επίπεδο την καριέρα του, μιας και δύσκολα θα παραμείνει στην Αυστρία.

Μπρέντεν Άαρονσον (21)

Ένα από τα «αστέρια» της νέας γενιάς των ΗΠΑ. Ο 21χρονος επιθετικός μέσος δείχνει τις δημιουργικές αρετές του στην Σάλτσμπουργκ με κάθε ευκαιρία και αποτελεί τον ιδανικό συνδετικό κρίκο μεταξύ κέντρου και επίθεσης. Έχει χάσει μόλις τρεις αγώνες σε όλη την σεζόν, αποτελώντας καταλυτικό «γρανάζι» στις επιτυχίες της αυστριακής ομάδας. Με τις ντρίμπλες και τις πάσες του έχει την δυνατότητα να ξεκλειδώσει κάθε αντίπαλη άμυνα και έχει ήδη «τραβήξει τα βλέμματα» πολλών ευρωπαϊκών συλλόγων.

Ο Άαρονσον έγινε μετανάστης νωρίς μιας και έφυγε από την χώρα του για λογαριασμό της Σάλτσμπουργκ τον Ιανουάριο του 2021, όπου και έδειξε άμεσα το ταλέντο του. Στις ΗΠΑ φορούσε την φανέλα της Φιλαδέλφεια Γιούνιον με μεγάλη επιτυχία, ενώ την τελευταία του σεζόν, το 2020, ήταν μέλος της καλύτερης ομάδας του πρωταθλήματος. Η Σάλτσμπουργκ ξόδεψε σχεδόν 6 εκατομμύρια ευρώ για να τον κάνει δικό της τον Ιανουάριο του 2021, με την αξία του όμως να εκτοξεύεται από τότε και το μέλλον να είναι όλο δικό του.
1631653273_399680_1631653327_noticia_normal.jpg

Μοχάμεντ Καμαρά (22)

Ο "oγκόλιθος" στο κέντρο της Σάλτσμπουργκ. Αν και το παρουσιαστικό του δεν… τρομάζει, ο μέσος από το Μάλι καταφέρνει να επιβάλλεται με την παρουσία του σχεδόν σε κάθε αγώνα. Η ψυχραιμία του είναι εντυπωσιακή για την ηλικία του, οι αποφάσεις του σχεδόν πάντα σωστές. Καταφέρνει να εμπνέει σιγουριά με τις κινήσεις και τις επιλογές του, ενώ σπουδαία είναι και η αμυντική του συνεισφορά. Ένα «πολυεργαλείο» στον χώρο του κέντρου, εξαιρετικά χρήσιμος για οποιαδήποτε ομάδα.

Ο Καμαρά ήρθε στην Αυστρία από την χώρα του το 2018 για λογαριασμό της θυγατρικής των "ταύρων", Λίφερινγκ. Μετά από έναν δανεισμό στη Χάρτμπεργκ η Σάλτσμπουργκ πείστηκε να τον... κρατήσει το καλοκαίρι του 2019. Σίγουρα δεν το μετάνιωσε.

 1_GettyImages-1344032355.jpg

Νίκολας Ζάιβαλντ (20)

Γέννημα-θρέμμα της Σάλτσμπουργκ, ο νεαρός μέσος βρίσκεται μια ζωή στον αυστριακό σύλλογο. Μόλις στα 20 του χρόνια αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ομάδας, δείχνοντας τις δημιουργικές του αρετές εντός γηπέδου. Μπορεί να κουβαλήσει την μπάλα, να πασάρει και να ντριμπλάρει με άνεση, με την ποιότητά του να είναι ήδη εμφανής. Έχει 34 εμφανίσεις ήδη σε όλες τις διοργανώσεις φέτος, δείχνοντας όλο και πιο βελτιωμένος με κάθε αγώνα.

Ο Ζάιβαλντ είναι ο μόνος ποδοσφαιριστής της λίστας που αποτελεί «προϊόν» της Σάλτσμπουργκ, δείχνοντας πως η αυστριακή ομάδα δεν έχει μόνο καλό τμήμα σκάουτιγκ αλλά και ακαδημιών. Παρά το νεαρό της ηλικίας του, έχει ήδη αποκτήσει πολλές εμπειρίες. Ο προπονητής Γιάισλε κάτι ξέρει και τον προτιμά. 

Knee-surgery-Seiwald-missed-Salzburg-for-weeks.jpg

          
Κώστας Ξενακούδης

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0