Football Talk

Η βαθμολογία της Super League μόνο με ελληνικά γκολ είναι... απογοητευτική

Η βαθμολογία της Super League μόνο με ελληνικά γκολ είναι... απογοητευτική

Ελληνικό πρωτάθλημα, δίχως Έλληνες σκόρερ. Αυτή είναι η πραγματικότητα της Super League. Από τα συνολικά 439 γκολ, μόλις τα 94 (!) προήλθαν από ελληνικά πόδια!

Δεν ανακαλύπτουμε το φεγγάρι λέγοντας πως οι ελληνικές ομάδες γυρίζουν την πλάτη τους στα «δικά τους» παιδιά, όμως η φετινή κανονική διάρκεια της Super League έρχεται να το επιβεβαιώσει για ακόμη μια φορά. Μια ματιά στον πίνακα των σκόρερ αρκεί για να φανεί η απουσία των Ελλήνων, αφού στην πρώτη δεκάδα υπάρχουν μόνο τα ονόματα των Ευθύμη Κουλούρη (Ατρόμητος - 11 γκολ) και Γιώργου Μασούρα (Ολυμπιακός - 7 γκολ).

Ο «πρωταθλητής» ΟΦΗ, οι μετεξεταστέοι «δικέφαλοι» και ο «άσφαιρος» Άρης

Αν αφαιρέσουμε λοιπόν, τα γκολ που έχουν σημειώσει ξένοι ποδοσφαιριστές από το πρωτάθλημα, τότε προκύπτει μια εντελώς διαφορετική εικόνα στον βαθμολογικό πίνακα. Πρώτος σε αυτόν έρχεται ο ΟΦΗ, ο οποίος έχει βρει 14 γκολ από τους Έλληνες του ρόστερ του. Λάζαρος Λάμπρου με πέντε, Πραξιτέλης Βούρος με τρία, Φιορίν Ντουρμισάι και Κοσμάς Τσιλιανίδης με δύο και από ένα οι Τριαντάφυλλος Πασαλίδης και Απόστολος Διαμαντής, αποτελούν τους εγχώριους σκόρερ των Κρητικών. Γκολ τα οποία αποδείχθηκαν καθοριστικά για την ομάδα του Νίκου Νιόπλια, καθώς χάρισαν σημαντικούς βαθμούς για την είσοδο του «Όμιλου» στα play off.

Η βαθμολογία της Super League μόνο με Έλληνες σκόρερ
Η βαθμολογία της Super League μόνο με Έλληνες σκόρερ


Στην 2η θέση ακολουθεί ο Παναιτωλικός με κορυφαίους σκόρερ τους Νίκο Βέργο (6 γκολ) και Νίκο Καρέλη (5 γκολ), ενώ 3ος  έρχεται ο Ατρόμητος με τον Κουλούρη να αποτελεί την αιχμή του δόρατος για τους Περιστεριώτες. Την τετράδα της ειδικής αυτής βαθμολογίας συμπληρώνει ο Ολυμπιακός, που εκτός από τον Μασούρα, βρήκε δύο γκολ από τον Ανδρέα Μπουχαλάκη και ένα από τους Σωκράτη Παπασταθόπουλο και Μάριο Βρουσάι.

Από εκεί και κάτω καμία ομάδα δεν έχει διψήφιο αριθμό τερμάτων από ελληνικά πόδια. Για τον Παναθηναϊκό έχει σκοράρει τέσσερα ο Φώτης Ιωαννίδης, ενώ ΑΕΚ και ΠΑΟΚ θα έπαιζαν στα… play out, χωρίς ξένους ποδοσφαιριστές. Τέλος, αποκαρδιωτική είναι η εικόνα του Άρη. Οι «κίτρινοι» είναι οι αρνητικοί πρωταγωνιστές του πίνακα, αφού δεν έχουν βρει κανένα γκολ από Έλληνα ως τώρα την φετινή σεζόν. Μοιραία βρίσκονται στην προτελευταία θέση της ειδικής βαθμολογίας, μπροστά μονάχα από τον Βόλο. Μάλιστα το... επίτευγμα του Άρη με τους (μη) Έλληνες ποδοσφαιριστές, φαίνεται και από το γεγονός πως δεν θα είχε καν νίκη στη σεζόν, αν δεν υπήρχαν οι ξένοι. Μόνο με Έλληνες στο ρόστερ του θα μετρούσε 23 ισοπαλίες (!) και τρεις ήττες. 

Βασίλης Βασιλείου

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0