Football Talk

Ο ΟΦΗ τα έκανε όλα σωστά, ο ΠΑΣ πνίγηκε μόνος του και ο Νιόπλιας μας δίδαξε ήθος! (video)

Ο ΟΦΗ τα έκανε όλα σωστά, ο ΠΑΣ πνίγηκε μόνος του και ο Νιόπλιας μας δίδαξε ήθος! (video)

Ανάμεικτα συναισθήματα άφησε η τελευταία αγωνιστική της Super League η οποία βρήκε τον ΟΦΗ να κλέβει τη θέση στα play off και τον ΠΑΣ να είναι… απαρηγόρητος.

Σχετικά Άρθρα

Κανονική διάρκεια τέλος για την φετινή σεζόν στη Super League, με την 26η αγωνιστική να εξελίσσεται σε θρίλερ για της ομάδες που βρίσκονταν στο όριο των play off και play out. Αυτό καθώς ενώ όλα έδειχναν ότι ο ΠΑΣ Γιάννινα είχε ένα σχετικά βατό έργο για να εξασφαλίσει τη θέση του στην εξάδα, το άρμα του Νίκου Νιόπλια ήρθε να του χαλάσει τα σχέδια!

Ο ΠΑΣ δεν εκμεταλλεύτηκε το παιχνίδι…

Ας πάρουμε τα πράγματα από το Πανθεσσαλικό. Ο Βόλος δίχως να βάζει δύσκολα, μη παρουσιάζοντας δηλαδή την εικόνα που τον έχουμε συνηθίσει, δεν άφησε τον ΠΑΣ να φύγει με το τρίποντο. Βασικά πιο ορθό θα ήταν να πούμε πως οι Γιαννιώτες δεν άρπαξαν την ευκαιρία που τους δόθηκε, σ’ ένα βράδυ που αρχισκόρερ Φαν Βέερτ βρέθηκε σε κακή φόρμα, μη μπορώντας να εκμεταλλευτεί τις πολλές ευκαιρίες που είχε για γκολ.

Η ομάδα του Ηρακλή Μεταξά προσπάθησε, ο Περέα έκανε χιλιόμετρα για ακόμη ένα παιχνίδι αλλά το «μηδέν» δεν μπόρεσε να διασπαστεί. Το πιο κοντινό σε γκολ ήταν το δοκάρι του Σνάιντερ στο ημίωρο και μέχρις εκεί.


Ο ΟΦΗ πήγε βάσει σχεδίου…

Από την άλλη ο ΟΦΗ τα έκανε όλα σωστά στο Ηράκλειο. Ουσιαστικά δεν απειλήθηκε σχεδόν καθόλου από τον Απόλλωνα, βρήκε δύο γκολ μέσα σε 7 λεπτά και έβαλε μπρος για το ταξίδι των play off!

Νίκη εξάδας, έξαλλοι πανηγυρισμοί και ίσως και κάτι ακόμα πιο βασικό για τον ΟΦΗ. Αναγέννηση για τον Πραξιτέλη Βούρο. Βασικά όχι αναγέννηση, αλλά ίσως ανακάλυψη της επιθετικής του συμβολής στην ομάδα.

Με τον στόπερ να σημειώνει το πρώτο του τέρμα στην καριέρα του προκειμένου να «κλειδώσει» το 3-3 κόντρα στην ΑΕΚ, έβαλε μπρος τις μηχανές. Έκτοτε έχει σκοράρει άλλες δύο φορές (με την χθεσινή) και αποδεικνύει σε όλους πως πέρα από το να αμύνεται, μπορεί και να πανηγυρίζει γκολ!


Ο Νιόπλιας παρουσίασε αυτό που θέλουμε να βλέπουμε!

Όλα αυτά σε συνδυασμό με την ήττα του Αστέρα στο ΟΑΚΑ, ο οποίος λίγο έλειψε να κάνει την έκπληξη απέναντι στην ΑΕΚ, και την επιβολή του -5 στην ομάδα των Ιωαννίνων έδωσαν στους Κρητικούς το «χρυσό» εισιτήριο για την εξάδα.

Θα μπορούσαν τα πράγματα να έχουν κυλήσει διαφορετικά για τον ΠΑΣ; Ναι. Μπορεί πλέον να αλλάξει κάτι; Δύσκολα καθώς η δικαίωσή του αύριο (8/3) δεν είναι το πιο πιθανό σενάριο.

«Είναι στενάχωρο για τα παιδιά και τον προπονητή των Ιωαννίνων. Είναι άδικο στους αγωνιστικούς χώρους να παίρνεις αυτούς τους βαθμούς. Και λέω άδικο γιατί ήρθε ένα παιδί από τη Γερμανία σε μια δύσκολη χρονιά για τα Γιάννινα. Με δυο συνεχόμενες καλές χρονιές.

Ξέρουμε ότι ομάδες της επαρχίας δύσκολα επαναλαμβάνουν και τρίτη καλή χρονιά. Αυτός το πήγε ακόμα καλύτερα. Είναι άξια συγχαρητηρίων τα παιδιά του ΠΑΣ. Δεν ξέρω τι θα γίνει δικαστικά, αλλά στο γήπεδο ήταν αξιόλογη ομάδα». Αυτό είναι το μόνο που θα πρέπει να κρατήσει στο τέλος της ημέρας ο ΠΑΣ και γενικότερα ο ελληνικός αθλητισμός: το ήθος του Νίκου Νιόπλια του οποίου παρ’ όλο που η ομάδα του πήγε στα play off, στάθηκε κύριος απέναντι στον αντίπαλο που ουσιαστικά πάλευε για τον ίδιο σκοπό!


Ξανθίππη Δασκαλάκη

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0