Football Talk

Ρόμα - Αταλάντα 1-0: Δε λύγισαν και πήραν το ντέρμπι οι Ρωμαίοι (video)

Ρόμα - Αταλάντα 1-0: Δε λύγισαν και πήραν το ντέρμπι οι Ρωμαίοι (video)

Πιο εύκολα από ότι δείχνει το τελικό 1-0 η Ρόμα επικράτησε της Αταλάντα στο πλαίσιο της 28ης αγωνιστικής της Serie A και την έφτασε στην βαθμολογία.

Ενδεκάδα με τρεις κεντρικούς αμυντικούς παρέταξε Ζοσέ Μουρίνιο, θέλοντας να ασφαλίσει τα μετόπισθεν. Το κόλπο του Πορτογάλου φαίνεται ότι απέδωσε, καθώς η ομάδα του δεν απειλήθηκε σημαντικά, φτάνοντας εν τέλει σε μια άνετη επικράτηση, παρά το ισχνό 1-0.

Στο πρώτο μέρος, την πρωτοβουλία των κινήσεων είχαν οι παίκτες του Γκασπερίνι, ωστόσο η Ρόμα ήταν αυτή που απείλησε πρώτη. Ο Μαντσίνι πήδηξε ψηλότερα στην «καρδιά» της περιοχής των φιλοξενούμενων, αλλά ο Μούσο έδειξε εξαιρετικά αντανακλαστικά εξουδετερώνοντας την κεφαλιά.

Με την συμπλήρωση μισής ώρας παιχνιδιού η Ρόμα άνοιξε το σκορ στην αναμέτρηση, με σκόρερ τον Τάμι Έιμπραχαμ. Οι παίκτες των «τζιαλορόσι» βγήκαν σε υποδειγματική αντεπίθεση, ο Ζανιόλο συνδυάστηκε υπέροχα με τον Έιμπραχαμ και ο τελευταίος πλάσαρε υποδειγματικά τον τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων, γράφοντας το 1-0. Αυτό ήταν το 20ο γκολ του Άγγλου με τη φανέλα της Ρόμα.

 

Μπορεί η Αταλάντα να ήταν πίσω στο σκορ, όμως στην αρχή του δευτέρου ημιχρόνου βγήκε μουδιασμένη στον αγωνιστικό χώρο. Οι γηπεδούχοι βασισμένοι στην ίδια τακτική αντεπιθέσεων, ήταν πολύ επικίνδυνοι κάθε φορά που κέρδιζαν την κατοχή. Μάλιστα, στο 50’ βρήκαν το δρόμο προς τα δίχτυα για δεύτερη φορά, όμως ο Ζανιόλο υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ, με το τέρμα να ακυρώνεται.

Η Ρόμα αμυνόταν με διπλή ζώνη άμυνας, κάτι που έκανε ιδιαίτερα δύσκολη την δημιουργία φάσεων από τους «μπεργκαμάσκι», οι οποίοι δεν κατάφεραν να βρουν το πολυπόθητο γκολ της ισοφάρισης. Με 10 παίκτες ολοκλήρωσαν την αναμέτρηση οι δύο ομάδες, αφού στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης είδαν δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Ντε Ρουν (Αταλάντα) και ο Μικιταριάν (Ρόμα). Έτσι οι «τζιαλορόσι» έπιασαν την Αταλάντα στην 5η θέση, με τις δύο ομάδες να έχουν από 47 βαθμούς.

Οι ενδεκάδες του αγώνα:

Ρόμα (Ζ. Μουρίνιο): Ρούι Πατρίσιο, Μαντσίνι, Κουμπουλά, Κάρσντορπ (Ιμπάνιεζ 84’), Πελεγκρίνι (Σέρτζιο Ολιβέιρα 84’), Κριστάντε, Μικιταριάν, Ζαλέφσκι (Βίνα 62’), Ζανιόλο (Βερετού 75’), Έιμπραχαμ (Αφένα-Γκιάν 83’).

Αταλάντα (Τζ. Γκασπερίνι): Μούσο, Χατεμπέρ, Ντεμιράλ, Παλομίνο (Τζιμσίτι 82’), Ζαπακόστα (Πετσέλα 21’), Ντε Ρουν, Φρόιλερ, Μίραντσουκ, Κουπμάινερς (Μαλινόφσκι 60’), Πεσίνα (Μπογκά 60’), Πάσαλιτς (Μουριέλ 46’).

Βασίλης Βασιλείου

www.bsnports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0